directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Asens diu que BComú governarà “en solitari” si es trenca el pacte amb el PSC a Barcelona

El tinent d'alcaldia afirma que intentaran fer "una política de geometria variable" i buscar "acords amb els diferents grups"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

BComú es desmarca de l'oferta per garantir l'estabilitat a la ciutat que van fer-li ERC i PDeCAT en cas que trenqués amb el PSC al consistori barceloní. El tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania, Transparència i Participació de Barcelona, Jaume Asens, ha afirmat aquest divendres que "la idea" és "governar en solitari" si els militants de Barcelona en Comú decideixen trencar el pacte de govern amb el PSC.
Jaume Asens, en una imatge d'arxiu
Jaume Asens, en una imatge d'arxiu
© Pere Fransesch

Comparteix
   


Etiquetes
Asens ha dit que "si la militància, les 10.000 persones que estan inscrites a Barcelona en Comú, decideixen que hi ha motius suficients per trencar el pacte de govern amb el PSC", això no significa que Barcelona en Comú "governi amb altres partits de l'oposició". Els inscrits de Barcelona en Comú voten entre dijous i dissabte si el partit ha de trencar el seu pacte amb el PSC a Barcelona. De fet, en la mateixa pregunta ja s'especifica que l'alternativa no és cap altre acord amb una altra força política. Els resultats es coneixeran a partir de diumenge. 
 
Asens ha afirmat que intentaran fer "una política de geometria variable" i "buscar acords amb els diferents grups" si finalment els socialistes acaben sortint del pacte de govern. Asens es troba a Brussel·les, on ha presentat al Parlament Europeu les conclusions de l'informe del servei d'atenció a víctimes d'agressions policials de l'1 d'octubre que va obrir l'Ajuntament de Barcelona el dia 2 d'octubre. Durant la seva visita a la capital belga, Asens també s'ha reunit amb diferents grups polítics de l'Eurocambra "amb la voluntat d'impulsar una investigació en el marc de la comissió de drets civils del Parlament Europeu".
 
Durant el seu viatge a Brussel·les, el tinent d'alcaldia de Barcelona s’ha trobat amb el president Carles Puigdemont i els consellers. Asens ha dit que “ara mateix, amb el Parlament i la Generalitat cessats” són “conscients” que l’Ajuntament de Barcelona és “l’única institució amb legitimitat democràtica”.

ERC critica el silenci de Colau sobre el pacte amb el PSC

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha criticat aquest divendres el silenci de l'alcaldessa, Ada Colau, sobre el pacte amb el PSC. "Creiem que Colau hauria de tenir opinió sobre la coalició de govern que ella mateixa va segellar. Encaixa poc amb el que és el lideratge polític, s'ha de tenir una posició al respecte", ha opinat Bosch. Al seu torn, el socialista Jaume Collboni ha reclamat a Colau que defensi clarament el pacte i Boch també opina que s'ha de mullar. En tot cas, si finalment les bases aposten per la ruptura, els republicans demanaran una reunió amb BComú per explorar fórmules de governabilitat, però no una entrada al govern. "Aquest és un tema prou important com perquè la màxima mandatària de la ciutat tingui una opinió i l'expressi", ha opinat Bosch. Colau ha preferit de moment no fer comentaris al respecte. 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.