directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC fa autocrítica: el Govern no estava preparat per "fer front a un Estat autoritari"

Ho ha dit Sabrià després que la consellera Ponsatí admetés que l'independentisme no va tenir en compte la "força del nacionalisme espanyol"

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El portaveu d'Esquerra Republicana (ERC), Sergi Sabrià, ha dit avui en roda de premsa que el Govern no estava preparat per "fer front a un estat autoritari" després de la Declaració d'Independència. D'aquesta manera fa autocrítica ERC, que ha admès que van acordar trepitjar el fre davant el risc de "violència" per part de l'Estat. 
Sabrià, en una imatge d'arxiu
Sabrià, en una imatge d'arxiu
© Jordi Bataller

Comparteix
   


Etiquetes
"Mantenir el procés en termes pacífics" era -segons Sabrià- la prioritat del Govern, que va decidir "no posar en perill" els ciutadans en detriment de les seves aspiracions sobiranistes. 

Aquestes declaracions venen després que, aquest cap de setmana,  la consellera Clara Ponsatí -cessada pel govern espanyol en aplicació de l'article 155- afirmés en una entrevista a RAC1 que el Govern no estava "prou preparat" per donar continuïtat política "de forma sòlida" al resultat del referèndum de l'1-O. En la mateixa línia que ERC, va afirmar que el Govern i l'independentisme no van tenir en compte la "força del nacionalisme espanyol", que considera que estava adormit, i que gestiona "de forma antidemocràtica i en ocasions violenta". 

L'executiu català va acordar el passat 27 d'octubre -després que el Parlament votés la DI- que no es seguiria amb el desplegament del nou marc legal ja que -segons el president Puigdemont- l'Estat planejava usar una "violència extrema". Pel que fa a les declaracions del president Carles Puigdemont al diari belga 'Le Soir' dient que "una solució diferent de la independència és possible", Sabrià ha assegurat aquest dilluns que els republicans no ho consideren un pas enrere. “En cap cas entenem que hi hagi una reculada”, ha dit. A més, ha volgut deixar clar que “el que no farà Esquerra és posar en dubte el compromís de Puigdemont” amb la independència i el sobiranisme. Amb tot, el portaveu ha reclamat poder conèixer els detalls que han envoltat les declaracions a ‘Le Soir’. “Hem llegit una part de l’entrevista però ens agradaria conèixer el context d’aquesta frase”, ha comentat Sabrià.

El pla de l'Estat per assaltar el Parlament

Segons ha publicat la revista 'Interviu', el dia que Carles Puigdemont va declarar la Independència per després suspendre-la (el passat 10 d'octubre) en un últim intent de dialogar amb l'Estat, uns tres-cents agents de sis unitats d'elit de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil estaven preparats per entrar al Parlament pel parc de la Ciutadella, les clavegueres i saltant des d'helicòpters. El pla era prendre el Parlament i detenir el president si ell s'hi hagués atrinxerat amb els consellers. Era una de les tres possibilitats que es consideraven des del Ministeri d'Interior espanyol. 
 
La policia espanyola havia rebut informacions que -si hi havia DI- ciutadans independentistes acamparien davant el Parlament per protegir el Govern, que s'hi tancaria a dins. 

ERC creu que Puigdemont “no recula” quan parla d’una alternativa a la independència

 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
15 de novembre de 2017, 10.54 h



ELS CONVERGENTS SON UNA COLLA DE FILLS DE PUTA DATS PEL CUL.

EN LLOC DE LLUITAR CONTRA ESPANYA, PREFEREIXEN LLUITAR CONTRA L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA.

MIREU #5 #6 #8 #9 , I VEUREU QUINA CLASSE D'HIPÒCRITES FILLS DE PUTA SÓN ELS DRETANISTES CONVERGENTS, CULPABLES DE TANTA CORRUPCIÓ , QUE NOMÉS PENSEN EN LA SEVA CARTERA.

QUI VOTI PDECT ÉS QUE ÉS O IGNORANT O MASOQUISTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
15 de novembre de 2017, 10.49 h


#6 TALLAFERRO, CONVERGENT FANÀTIC,,QUINA ÉS AQUESTA "ESTRATÈGIA VÀLIDA" QUE NOMÉS TÉ EN PUIGDEMONT? FUGIR COM UN COVARD A BRUSEL.LES MENTRE L'ORIOL JUNQUERES VA A LA PRESÓ?

PER QUE SOU TAN ESTÚPIDS COM FILLS DE PORCA, ELS CONVERGENTS?

NO HO VEUS, DESGRACIAT QUE DIR QUE ÉS L'ÚNIC QUE TÉ UNA ESTRATEGIA, ÉS INSULTAR A TOTS ELS ALTRES, PORC DE MENA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa Barcelona
14 de novembre de 2017, 22.06 h

"És que ens van amenaçar amb violències que no podíem assumir! És que van deixar-nos clar que hi hauria morts!". Em sembla demencial tanta ingenuïtat i tanta incompetència, però, vaja, molt bé. Jo m'ho crec. Ens ho creiem. D'Espanya ens creiem qualsevol salvatjada contra Catalunya. Però en volem detalls. I noms. Bàsicament per recordar-li-ho a qui se li pugui passar pel magí de votar un partit sucursalista, per refregar-li-ho a qui en sigui candidat i també perquè després no ens ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa Barcelona
14 de novembre de 2017, 21.55 h

El mínim que se us hauria d'exigir és que expliquéssiu amb tot de luxe de detalls quines van ser les amenaces concretes d'Espanya. LES HEM DE CONÈIXER. Ja seria el recontracolmo, que després d'aquesta humiliació que sofrim, total, per res, perquè ni hi havia res lligat, ni hi havia Pla B, ni cap proclamació oficial de res ni menys encara cap intenció de defensar res de res, després d'aquest ridícul que vosaltres, ERC, vau forçar-nos a fer, ja només faltaria, dic, que no ens expliqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
fora botiflers fletxa Catalunya
14 de novembre de 2017, 16.54 h

SI les demostracions estratègiques que fa el nostre president no milloren i moooooolt, o tenim clar, és innegable que espanya els ha sorprès, el contrari seria afirmar que han fet les coses malament a propòsit, és equivalent a que es desqualifiqués com dirigent de qualsevol escala de veïns, dir que el que a passat no em sorprèn ni mica, per què el lideratge està en mans dels inventors del "peix al cove, .. Ara no toque.. Fer les coses bé".... Des del 2006... coneguts com a genuïns r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de novembre de 2017, 10.21 h

#4 NO DESCONFIEM, I JUNTS AMB EL NOSTRE PRESIDENT QUE HA DEMOSTRAT QUE ÉS L'ÚNIC QUE TÉ UNA ESTRATÈGIA POLÍTICA VÀLIDA.

JO EL COMPARO AMB EL GENERAL MORAGUES, QUE ERA UN GRAN ESTRATEGA A LA GUERRA CONTRA ELS BORBONS, DONCS PUIGDEMONT HO ÉS ACTUALMENT EN UN ESTAT DE GUERRA SENSE ARMES.

CONFIANÇA, NO FACIS COM ELS DERC I LA CUP QUE TOTA L'ESTONA HAN POSAT IMPEDIMENTS AA L'ACCIÓ DE GOVERN I ARA DIUEN QUE NO ESTAVA PEPARAT. ÉS COM UN QUE ET FA PERDRE EL TEMPS I SE T'ESCAPA EL TREN I LLA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
valeri fletxa bna
14 de novembre de 2017, 09.50 h

Sr. Cebria voste es un irresponsable total. El que no està preparat es vostè, que fa un galdòs paper d'imbecil. I ERC sempre igual, en els moments dificils pel país sempre fent el ruc. Ja us votarà la vostre mare. Independencia ja; pero lliure de traidors que momes miren per la seva poltrona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
teresa fletxa sant cugat
14 de novembre de 2017, 09.16 h

Espero que aquest frase del President estigui fora de context ofins hii tot manipulada. Sempre he pensat que era independentista convençut i no voldria equivocar-me. Caldra llegir amb cura els programes electorals. Tot i que potser anar de cap de llista del PDCAT obliga a certes coses


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat, però els franquistes esPPanyols ens han envait, i ara cal
13 de novembre de 2017, 17.40 h




#2


Veiam, NO ET PENSIS QUE ET RENYO, no et posis nervioseta, només pretenc ajudar-te, però . . . JA HI TORNEM?


ALTRA VEGADA PENES I FÀSTIC S DE . . . P R E N Y A D A ????!!!!


Repeteixo: deixa l'ANÍS EL MONO, perquè després perds el món de vista, et fiques al llit amb el teu gos, i t'obsessiones pensant que t'ha prenyat.


NO T'ENGANYO, PPOBRA PPALURDA FRANQUISTA, DE DEBÒ QUE ENCARA QUE ET FORNIQUI PER L'ANUS CINC MIL VEGADES, EL TEU GOS MAI NO ET PODRÀ DEIXAR PRENYADA.



NO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
13 de novembre de 2017, 16.44 h

ua jua jua jua ju jua

la pnsati, la mari carmen forcadell, el fuigtonton, todos estan reculando, que era simbolica, que no era de verdad, que era una broma Mariano


NO SABEN COMO VENDER A LOS FRUSTRADOS NAZIS QUE NA DE NA


QUE PENA ME DABAN TODOS Y QUE ASCO ME DAN


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.