directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta reeditaria un tripartit d'esquerres si no és "per a prolongar el procés"

El primer secretari del PSC diu que pactaria amb ERC i comuns per "més autogovern i més finançament"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

M.B/ACN.- "Un acord que doni més autogovern, més finançament i que permeti que els catalans votin aquest nou pacte". Això és el que demanaria el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per reeditar un tripartit d'esquerres amb ERC i ICV, ara sota el paraigües de Catalunya en Comú. Diu Iceta que no descartaria pactar amb ells després del 21-D "per a això, no per a una altra cosa". Al llibre 'Iceta. L'estratega del Partit Socialista' (Edicions B), escrit pel periodista Raúl Montilla, Iceta afirma que els socialistes només estaran en un govern "si és un govern que vingui a negociar i a resoldre el problema" no "si és per a prolongar el procés".
Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
© Maria Belmez

Comparteix
   


Etiquetes
El llibre és una biografia autoritzada escrita en col·laboració amb el propi Iceta i a través del qual es fa un repàs a la trajectòria política del socialista, acompanyada de vivències. Així, es repassen des de l'etapa en que Iceta era home de confiança de Narcís Serra fins a la situació actual, a les portes de la campanya electoral del 21-D en que és el cap de cartell del PSC. 
 
Pel que fa al pacte amb ERC i comuns, en el moment en que es va escriure el llibre, Iceta apunta que ja estaven governant amb els comuns a l'Ajuntament de Barcelona, pacte que s'ha trencat aquest cap de setmana. Afegeix que també ho estan a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Precisament sobre els comuns, el socialista destaca que és un món fet de "diversos components" i en destaca ICV i EUiA com dos de "molt importants" i amb qui ja han governat anteriorment tant a Catalunya com a ajuntaments. 
 
En el cas d'ERC, considera que si hi ha una majoria independentista al Parlament "intentarà la independència" perquè "no li queda una altra". "Si no n'hi ha, llavors ja es veurà", afegeix. Iceta apunta que l'important en les properes eleccions és "saber si els independentistes junts arriben a 68 escons o no". 
 
Sobre com s'ha arribat a la situació actual, Iceta apunta que el procés independentista "s'ha endut moltes coses per davant" i "no ha deixat res tangible que es pugui dir que és positiu". Segons el seu parer, "s'ha perdut el temps" i s'ha produït un "terratrèmol" als partits, posant com a exemple la desaparició de CiU. "Jo mai vaig pensar que un dia veuria la desaparició de Convergència", diu. Afegeix que també ha desaparegut Unió i que ICV està en un procés de confluència "que ja es veurà com acaba". Sobre ells, reconeix que el PSC va patir una "escissió del carall".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Marta fletxa Sabadell
14 de novembre de 2017, 15.17 h

Els d'Esquerra són tan rucs que són capaços de fotre el maricon de l'Iceta president igual que com van fotre al Montilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
vern fletxa banyoles
14 de novembre de 2017, 10.22 h

El seu tripartit
PSC
P=P.Popular
S=Sociatas
C=Ciudadanos


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Tomppa fletxa Sabadell
13 de novembre de 2017, 23.01 h

Menteix.Sap perfectament que el seu partit es més a prop d'extrema dreta i ultra nacionalisme espanyola que no pas 'catalanisme', només vol vendre d'imatge de nostàlgia com si tripartit fos un gran govern sense problemes etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN LA SEVA ESTACIÓ DE TREN NO TE MARQUESINES I FALTEN MÉS ZONES VERMELLES fletxa PUIGDEMONT I JUNQUERAS BAN POGUER PARAR IMPEDIR EL ARTICULO 155 SE POGUES APLICAR ¿ PER QUE NO U BAN FER CUAN ENCARA PODIEN FERU ? AQUESTA ES LA GRAN PREGUNTA QUES FAN MOLTS CATALANS
13 de novembre de 2017, 20.38 h

AL LORO ..Catalans i Catalanes .. : ICETA HUS VOL ENGANYAR ,, LA DITA GROSSA Con deia EL DIARI AVUI ...

SI FARA UN TRIPARTIT NO SERA D´ESQUERRES El seu sera : P.P. , P.S.O.E.=P.S.C. y CIUTADANS ...

El vol i tindra el SUPORT DE DE DOS PARTITS POLITICS DE DRETES A LLEIDA EL P.S.C. GOVERNA AMB CIUTADANS ,, A MOLLET DEL VALLES EL P.S.C. ESTA AMB CIUTANS ,, A ANDALUCIA EL P.S.O.E. estan JUNTS AMB CIUTADANS ..Home que penseu FARA ICETA A CAT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat, però els franquistes esPPanyols ens han envait, i ara cal
13 de novembre de 2017, 19.41 h






En 1977, al document ""Les bases per a un manifest programat del PSC" , el PSC en l'apartat dedicat a "L'alternativa Nacional dels Treballadors" dèia literalment :


"L'ALLIBERAMENT NACIONAL està estretament lligat a l'alliberament de classe . Ens inserim així en la tradició del moviment obrer i popular que sempre ha afirmat categòricament en les seves línies programàtiques el dret del nostre poble a L'AUTODETERMINACIÓ”




També el mateix document, seguia dient:


":”Els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lluis C fletxa Banyoles
13 de novembre de 2017, 18.50 h

Pobre noi....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.