directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

RAC1 també certifica que la majoria de catalans vol la independència

Segons l'emissora el 48% dels catalans desitja l'Estat propi, mentre que un 41% dels enquestats vol quedar-se dins l'Estat

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Segona tanda de dades del Racòmetre, el baròmetre electoral de RAC1, que ahir va confirmar la tendència a la baixa dels integrants del tripartit en les properes eleccions del 28 de novembre. En les dades fetes públiques aquest dimarts, el baròmetre torna a demostrar que els partidaris de la independència ja són majoria al Principat. En concret, dels 1.000 enquestats per RAC1, el 48,8% votarien 'sí' a la independència en un referèndum, mentre que el 41,4% hi votaria en contra. A l'anàlisi qualitatiu que fa l'emissora d'aquestes dades denominen la situació d''empat tècnic', ja que el marge d'error del sondeig és del 3,16%. Pel què fa a la necessitat de celebrar aquest referèndum, una gran majoria dels catalans hi està a favor, i el 82,8% de ciutadans és partidari que el Parlament pugui convocar referèndums.
manifestació 10j independència
Comparteix
   


Etiquetes
Les dades (pdf) al voltant de la pregunta 'Si durant els propers 4 anys es convoqués un referèndum per decidir la independència de Catalunya, vostè personalment què creu que votaria?' són clares: un 48,4% dels 1.000 enquestats es mostra a favor de l'Estat propi, mentre que el 41,4% d'expressa en contra, i un 9,7% encara no té clar què votaria. Per franges d'edat, resulta rellevant el fet que la independència sigui la opció majoritària entre els joves, amb un 74% a favor, mentre que la franja on hi ha més partidaris de mantenir-se a Espanya és la dels majors de 65 anys, amb un 50% de vots pel 'no' a la independència.

Per partits polítics, voldrien la independència els votants d’Esquerra Republicana, Convergència i Unió i Iniciativa per Catalunya. En canvi, els del PSC i el PP hi estarien en contra. Tot i això, hi ha independentistes a tots els partits.

Els votants d’Esquerra són els més entusiastes: 9 de cada 10 dirien que sí en el referèndum. També hi donarien suport un 54% de votants de CiU i un 51% dels d’Iniciativa, mentre que un 30% s’hi oposaria en tots dos casos. En el PSC, un 57% de votants estaria en contra de la independència, però un 36% hi votaria a favor. I fins i tot un 10% de votants del PP també votarien per la independència (un 79% dirien que no).

A favor del concert econòmic

Si es fes un referèndum sobre el concert econòmic (com planteja CiU), el sí arrasaria: 3 de cada 4 catalans hi votarien a favor. Els votants de tots els partits voldrien un sistema de finançament com el del País Basc, tret dels del PP, que estarien dividits.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
LLUIS fletxa bcn
20 de febrer de 2017, 18.55 h

CONSTITUCIÓN DE ITALIA: Art. 5. “La República, una e indivisible, reconoce y promoverá las autonomías locales …” ●CONSTITUCIÓN DE FINLANDIA Cap. 1. Art 4: "El territorio de Finlandia es indivisible" ● Muchísimos más ejemplos de países indivisibles aquí → https://docs.google.com/document/d/1TF3hOhSl528EJ9y78Na0WWFhvvpuWzVo-FucTxIyjAk/edit N.B. A CATALUNYA , SR.,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
LLUIS fletxa bcn
7 de febrer de 2017, 17.18 h

Societat Civil Catalana ha rebaixat el nombre d’assistents a la concentració davant el TSJC a 16.300 persones. L’entitat unionista assegura que ha fet el càlcul aplicant la fórmula 'densitat per superfície' on s’ajusta el nombre d’assistents als metres quadrats ocupats. Per fer el càlcul s’han utilitzat informacions obtingudes de la retransmissió del canal 324 i de la xarxa de col·laboradors de SCC que ha treballat a peu de carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
LLUIS fletxa bcn
15 de gener de 2017, 11.23 h

Fitch mantiene a Cataluña en 'bono basura' con perspectiva negativa.

La agencia subraya los riesgos políticos que afrontará la comunidad en los próximos dos años relacionados con el proceso separatista.

La agencia de calificación crediticia Fitch ha mantenido la nota de Cataluña en BB, nota encuadrada en lo que se considera bono basura, con perspectiva negativa.

N.B. LA RAC ,OI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
LLUIS fletxa bcn
6 d'octubre de 2016, 14.53 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
LLUIS fletxa bcn
13 de setembre de 2016, 20.45 h

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS)


N.B. NO PARLI D'ENQUESTES ,RAC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
29 de setembre de 2010, 23.56 h

-de la gent de més de 65 anys. No 'dels majors'


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
29 de setembre de 2010, 19.37 h

MIRA Manel PROU DE DISCUTIR ARA perquè tens raor amb lo que ERC diu que a fet PERO D APLICACIÓ NULA exemple LLEI DEL CINEMA DONAT UN VOLT ES COMPLEIX '? SEN RE FOTEN D ELLA lLLEI DE CONSUM TRuCA PER MOSTRA AL 11828 aqui no hablamos esta lengua ALGU A FET ALGU MIRA ELS BAR AXIS PIJOS PANS AND FIENDS O QUALSEVOL DELS TOT EN CASTELLA ALGUN FA ALGU denuncia la setmana passada al camio del PUNT VERD PER MI MATEIX aqui se habla en cristiano porque estamos en españa i NO A PASSAT RES EL TIO TORNAR ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Manel fletxa Barcelona
29 de setembre de 2010, 12.44 h

#27 Roger, si el titular diu "també", és perquè abans ho han dit gent tan diversa (i alguns tan poc sospitosos d'independentistes) com El Periódico, La Vanguardia, la UOC, etc. I si no t'agrada, doncs t'hi poses fulles, com diem en català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
roger fletxa vielha
29 de setembre de 2010, 12.25 h

una enquesta de RAC105 sobre la independència té la mateixa credibilitat que una sobre l'avortament feta per Intereconomía.
De fet jo crec que tots els catalans som independentistes, el que passa es que encara no ens n'hem adonat.
Salutacions a tothom


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Manel fletxa Barcelona
29 de setembre de 2010, 10.49 h

#25 ERC, efectivament, ha aconseguit que els partidaris de la independència superin els contraris, gràcies a forçar la reforma de l'estatut, que ha acabat amb la sentència del TC. Encara espero que m'ho rebatis amb arguments. Però ja puc esperar tota l'eternitat: no en tens CAP, com em segueixes demostrant cada cop que ataques ERC.

I també t'he demostrat que ETS un CONVERGENT UNIONISTA camuflart, que s'ha de fer passar per laportista per atacar ERC, ja que té massa vergonya de fer-ho am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.