directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont decidit a assumir el càrrec si guanya el 21-D

El president admet que els independentistes es van “equivocar” en preveure que l’Estat “seuria a negociar”

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | El president Carles Puigdemont ha defensat aquest dimecres a la nit, en una entrevista a El Punt Avui TV, que un cop hagin passat les eleccions del 21 de desembre, si els independentistes guanyen, el Govern ha de seguir sent el que era fins que va ser destituït per l'Estat i que ell considera "legítim".
El president legítim Carles Puigdemont
El president legítim Carles Puigdemont
© Punt Avui

Comparteix
   


Etiquetes
"Ningú discuteix que el Govern que està a la presó i que està fora, és el Govern legítim, i ha de continuar sent el Govern legítim. No està en discussió. I aquesta és la nostra fortalesa i ha de ser la nostra victòria", ha sentenciat des de Brussel·les. En aquest sentit, ha reconegut a ERC el "dret" a presentar al seu propi candidat a presidir la Generalitat si la seva és la llista més votada de les tres sobiranistes que s'hi presentaran. "Només faltaria", ha dit, però deixant entreveure que el seu presidenciable no té per què ser de la seva candidatura.

De fet, preguntat per la carta del vicepresident destituït, Oriol Junqueras, on apuntava a Marta Rovira com a possible presidenta de la Generalitat, Puigdemont ha evitat una resposta directa i s'ha limitat a dir que ell també desitja "que hi hagi una presidenta de la Generalitat en algun moment" i que les dones tinguin "més responsabilitat, equitat i equilibri" en tots els àmbits.
 
Carles Puigdemont ha lamentat també que ERC i la CUP no s'hagin avingut a portar a terme la seva proposta d'una candidatura unitària independentista. Però ha retret aquesta situació assegurant que no vol "fer sang" de la qüestió. "No tenim dret a barallar-nos entre nosaltres, tots hem patit molt. La gent esperava amb convenciment, i jo també, que hi hagués la unitat més gran en una situació d'emergència nacional. Ho hem intentat. No ho hem sabut fer, per les raons que siguin. No crec que ens hàgim de fer més autocrítica que la necessària. És important que continuem anant junts amb les idees que ens uneixen. Si no ha estat possible, és igual", ha afirmat, tot admetent que per a ell ha estat "una decepció".

Amb tot, ha recordat que la seva candidatura serà "la més àmplia i unitària possible", i per això afirma que espera rebre un gran suport el 21-D.

Invalidar els programes
 
A les eleccions es presenta també amb la seguretat que l'Estat podria, igualment, invalidar els programes si fan propostes independentistes. "És possible. En aquest moment l'Estat no té límits, té carta blanca per fer el que vulgui i té una actitud acritica per part dels mitjans espanyols. Pot fer el que vulgui", ha sentenciat.
 
Amb tot, ha volgut plantejar a l'Estat que "respongui si està disposat a acceptar el resultat electoral" també en termes d'aplicació de l'article 155 de la Constitució i no només amb l'eix independentista. "Si el bloc del 155, PPC, PSC i Cs, perd les eleccions i surt derrotat retiraran el 155 l'endemà? S'hi han de comprometre en campanya i la gent ha de saber la resposta abans del dia de les eleccions. Si no responen a la pregunta, tots els demòcrates s'haurien de preguntar si l'Estat espanyol és una veritable democràcia o no", ha dit, tot afegint que creu que per celebrar uns comicis "amb normalitat" s'hauria d'arribar al 21-D "amb tot el Govern fora de la presó".

Autocrítica
 
Davant les paraules d'autocrítica que l'independentisme fa aquests dies, Puigdemont ha volgut admetre també errades però sobretot enfocant-ho a la diagnosi que van fer sobre la reacció de l'Estat als plans del Govern.

"Tota aquesta gent que formula aquestes anàlisis des de l'honestedat, com sempre hem fet, les fan partint d'una idea que comparteixo. Al davant no tenim un Estat democràtic. Ens hem preparat molt per gestionar voluntats polítiques associades a resultats electorals, des de la democràcia i les institucions, i presumíem que hi havia respecte profund pel sentit del vot de la gent, que era un combat de xoc de legitimitats i legalitats, no un combat penal, de guerra bruta, de cop d'Estat", ha dit, tot afegint que el Govern "estava equivocat" quan pensava que l'Estat "controlaria la seva pulsió autoritària" i que podrien "seure en una taula de negociació, a parlar".
 
De fet, Puigdemont assegura que, lluny de preveure la reacció que finalment va tenir l'Estat amb l'1-O i el 155, l'executiu pensava que "faria finalment un esforç per reconèixer que hi ha un problema, per reconèixer que potser no tenia una solució bona, que la gent demana una cosa com la independència i que no la vol donar, però que si ho demana amb tanta persistència, se'ls ha d'escoltar i fer tots els esforços per arribar a solucions". "A això és al que em referia quan parlava de camins alternatius", ha conclòs fent referència a les seves paraules al diari Le Soir.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
17 de novembre de 2017, 09.35 h

-es van equivocar preveient que... No "en preveure"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
16 de novembre de 2017, 16.49 h

#1






RATA ADOCTRINADA PER LA GESTA-PP-O















Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
16 de novembre de 2017, 16.45 h

#1





RATA ADOCTRINADA PER LA GESTA-PP-O








Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
16 de novembre de 2017, 16.41 h

#1





RATA ADOCTRINADA PER LA GESTA-PP-O






Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de novembre de 2017, 14.28 h

Ningú va pensar que fossin tan BÀRBARS.

Es mouen per el diner, las putes i els falta SENTIT POLÍTIC i DEMÒCRATA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
16 de novembre de 2017, 12.52 h

otra mentira como muichas de las que ha dicho.

primero porque no ganara y si lo hiciese noi apareceria ya que seria preso al instante.

a ete habra que traerle encadenado y a rastras

QUE PENA ME DAN LOS SEPARATISTAS

CUANTA FRUSTRACION QUE GESTIONAR. NO OLVIDEIS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC

LA JAURIA NAZISTA ES UN SALVESE QUIEN PUEDA. EL FUIGDEMONT SE INVENTA LA LISTA JUNTS PER MI O PER SALVAR EL MEU CUL, LOS DE ERC NO QUIEREN NI QUE LOS VEAN CERCA DE LOS DE CDC, LOS DE LA CUP SE TR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.