directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Diputació de Barcelona treballa al costat dels municipis per eliminar la violència masclista

L’erradicació de la violència envers les dones és un objectiu primordial per a la Diputació de Barcelona, que treballa colze a colze amb els ajuntaments per fomentar la igualtat i la construcció d’una societat més justa i democràtica.

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

I és que la violència masclista és la conseqüència més contundent de les relacions de desigualtat entre dones i homes i suposa un greu atemptat contra la dignitat i la llibertat. És una de les problemàtiques socials més greus a les quals s’enfronta la nostra societat i, per tant, eliminar-la suposa un repte social i polític. 
© Diputació de Barcelona



Comparteix
   

Per això, la Diputació posa a disposició dels municipis recursos econòmics, humans i materials, que puguin ser d’utilitat en aquesta lluita conjunta.
 
Suport a les polítiques d’igualtat municipals
 
El suport a les polítiques d’igualtat municipals es concreta en l’organització d’activitats de formació tècnica i tallers de sensibilització social, i en  la col·laboració amb els ajuntaments per elaborar plans que parteixin de la realitat de cada territori. Així, els consistoris poden demanar suport per redactar Plans d’Igualtat, Plans Locals LGTBI, o Projectes d’igualtat de gènere.
 
I, més concretament, per abordar de manera integral la violència masclista, la Diputació col·labora amb els municipis en l’elaboració de plans locals de prevenció, i protocols d'actuació, com ara protocols interns davant l'assetjament sexual o per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere a l'àmbit laboral, o protocols d’abordatge de les violències masclistes.
 
La Diputació de Barcelona ha obert, aquest any 2017, dues noves línies de col·laboració amb els ens locals, d’una banda una línia de suport econòmic per a l’atenció psicològica a les dones i fills i filles que han patit violències masclistes, i d’altra banda els protocols d'actuació davant l'assetjament sexual en espais públics d'oci.
La Diputació ha actuat amb decisió davant la voluntat de molts municipis de treballar per acabar amb el sexisme i les agressions que se’n deriven en el context d’activitats d’oci organitzades als espais públics.   
Aquests protocols han de permetre revisar i dissenyar les programacions d’aquestes activitats (festes locals, celebracions, tradicions, festivals, actuacions musicals, oci nocturn, etc.) des de la perspectiva de gènere, i preveure les actuacions en el cas que es produeixin violències sexuals en aquests espais o contextos.
 
 
25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones
 
Com cada any, per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la Diputació de Barcelona posa a disposició del món local diversos materials de difusió perquè els ajuntaments puguin fer-ne ús al voltant d'aquesta data.
 
Amb el missatge  “No és No”, la campanya institucional d’enguany posa l’accent en la necessitat de treballar, al costat dels municipis, per erradicar el masclisme i les violències sexuals als espais públics d’oci. Els recursos de sensibilització i prevenció que ofereix aquest any la Diputació als ajuntaments tenen com a objectiu treballar per uns espais lliures de masclismes, on no hi hagi lloc per agressions i violències sexuals.
 
A nivell institucional, aquesta acció –que inclou materials comunicatius, com cartells, baners i anuncis, i també activitats de formació i tallers de sensibilització- reflecteix el compromís de les administracions públiques de treballar per a l’erradicació de les violències masclistes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
23 de novembre de 2017, 09.01 h

També em pregunto, si la violència també l'exerceixen les dones, perquè se li diu violència masclista? el qualificatiu és d'allò més estúpid i inapropiat. Espanya (incloent Catalunya) és l'únic lloc del món que es fa la simplificació de dir que tota violència conjugal és per masclisme. Us ho expliquen clarament aquí: http://bit.ly/2jaSrpC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de novembre de 2017, 08.57 h

El què em pregunto és perquè només parleu de la meitat de la població, quan la violència domèstica va en les dues direccions. A Espanya està, de facto, prohibit donar dades on la víctima sigui l'home, però als USA no. Aquí teniu dades oficials de TOT els USA(resum en espanyol):
https://www.cdc.gov/violenceprevention/pdf/nisvs_executive_summary_spanish-a.pdf
Veureu, per exemple (pàgina 4) que el 48,7% dels homes han sofert algun tipus de maltractament (psicològic, físic o sexual), ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.