directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont anirà a la presó d'Estremera si és extradit

El govern cessat a Brussel·les declara davant del jutge belga

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN/A.G | Carles Puigdemont i la resta de consellers que són a Brussel·les han de comparèixer aquest divendres davant del jutge belga que ha de decidir sobre l'ordre de detenció europea emesa per les autoritats espanyoles. Les defenses poden presentar un recurs i s'allargaria unes setmanes. Amb tot, la justícia belga ha demanat informació penitenciària i judicial a l'Audiència Nacional, que ha enviat un informe detallat sobre les condicions en què viuen els presos. 
Imatge exterior del centre penitenciari d'Estremera, on han dormit set consellers destituïts
Imatge exterior del centre penitenciari d'Estremera, on han dormit set consellers destituïts
© Tània Tàpia

Comparteix
   


Etiquetes
Entre d'altres, s'ha requerit a la jutge Carmen Lamela elements relacionats amb el sistema penitenciari espanyol, com ara el règim intern de les presons o en quins centres ingressarien els processats si són lliurats a les autoritats espanyoles, i detalls sobre fets continguts en l'ordre de detenció europea emesa.
 
En aquest sentit, si finalment, la justícia belga autoritza l'euroordre d'arrest, el president Carles Puigdemont i els dos consellers cessats per l'Estat, Toni Comín i Lluís Puig, anirien a la presó d'Estremera, segons el document que la justícia espanyola ha enviat a la belga, on estan ingressats la resta de consellers.
 
Pel que fa a les conselleres Clara Ponsatí i Meritxell Serret, anirien a un centre penitenciari de característiques similars també a Madrid, tot i que no s'especifica quin. Les conselleres Dolors Bassa i Meritxell Borràs són a la presó d'Alcalà Meco.
 
El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha afirmat que Espanya és "un Estat de Dret des de fa molts anys" i que ningú a Europa els "donarà lliçons" sobre aquesta matèria. En aquest sentit ha subratllat que la divisió de poders és "una realitat" i és "exemplar", igual que a parer seu ho és la independència judicial.
 
Cel·la individual si la demana
 
El text enviat a la justícia belga especifica que "les circumstàncies" de la detenció del president i els consellers "respectarien escrupolosament" els convenis europeus i internacionals subscrits per Espanya.
 
En aquest sentit, es descriuen les característiques de la presó d'Estremera, Madrid VII, que responen, segons es diu, "al penitenciari més avançat". Explica que les cel·les tenen onze metres quadrats i que són pensades per encabir-hi dos presos.
 
També s'especifica que es podria "garantir" l'estança en una cel·la individual, tret de prescripció facultativa. Les cel·les inclouen una dutxa i un lavabo, amb separació física que garanteix la intimitat de l'intern. També disposen de connexió per a televisió.
 
Fins a 10 trucades setmanals
 
Pel que fa a les comunicacions, els interns poden comunicar-se 40 minuts a la setmana amb familiars i amics a través dels locutoris. Poden fer 10 trucades setmanals a familiars i amics. Tanmateix poden celebrar comunicacions íntimes amb els cònjuges amb durada mínima d'una hora i màxima de tres un cop al mes, i visites familiars i de convivència un cop al trimestre amb una durada màxima de sis hores.
 
En l'àmbit de la defensa legal, els interns tenen "garantit" el dret i poden accedir als advocats defensors, o expressament anomenats "en qualsevol moment" de la jornada regimental i per l'espai de temps "que necessitin".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
17 de novembre de 2017, 09.57 h




En ple boicot i catalanofobia, GRIFOLS compra la marca de cava JUVE CAMPS





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.