directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Andorra ja prepara el seu ingrés a la UE

Treballen conjuntament amb San Marino per consensuar els passos d'accés

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Andorra i San Marino estan preparant 'tècnicament' la seva entrada a l'espai econòmic europeu, després que a principis de mes els dos microestats es reunissin amb la direcció general de la comissió d'exteriors de la UE en una presa de contacte i d'intercanvi d'informació per tal d'estudiar la integració dels petits estats dins de la Unió Europea. Aprofitant la seva visita a Nova York en el marc de la 65a Assemblea General de Nacions Unides, el cap de govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, s'ha reunit amb la secretària d'Estat d'Afers Estrangers i Política de la República de San Marino, Antonella Mularoni, per 'dibuixar l'estratègia' de la seva integració a la Unió, ha explicat a l'ACN Bartumeu.

Comparteix
   


Etiquetes
La reunió amb la representant de San Marino ha servit per traçar l'estratègia que ambdós microestrats duran a terme per complir els requisits que demana la Unió per la seva integració a l'espai econòmic europeu. Bartumeu ha destacat que ara cal que la UE 'ens expliqui què vol dir' la declaració 3 de l'article 8 del Tractat de Lisboa, que resa que la Unió tindrà en compte la situació especial dels microestats, com és el cas de San Marino i Andorra.

'Hem de saber què vol la UE per obrir de contingut el que només és una declaració important', ha afirmat Bartumeu, i ha afegit: 'Sembla que ens volen portar a entrar a l'espai econòmic europeu com ja hi està Lietchenstein, i nosaltres estem treballant tècnicament per veure la millor sortida'. Per acabar de detallar la proposta conjunta dels dos microestats, Bartumeu ha anunciat que el govern de San Marino visitarà Andorra 'abans que s'acabi l'any' per acabar de preparar la seva incorporació a l'espai econòmic europeu, seguint els passos de Liechtenstein, que ja en forma part.

Respecte a quan podria ser una realitat la integració d'Andorra a la UE, Bartumeu ha respost que primer s''ha d'obrir camí i, una vegada estem en la via, després anirà ràpidament'. Pel cap de govern, a principis del 2011 els procediments es podrien accelerar. El cap d govern andorrà ha valorat molt positivament la seva visita als EUA i ha afirmat que ha servit per tractar qüestions que 'van més enllà de la política de Nacions Unides i s'acosten més a les preocupacions dels país per redreçar l'economia'. 'L'estada ha estat força profitosa', ha opinat.

Andorra i San Marino mantenen unes bones relacions des de fa anys. Al setembre del 2009 els dos microestats van signar un dels primers convenis d'intercanvi d'informació fiscal.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
29 de setembre de 2010, 23.54 h

-l'article 8 DIU que la Unió... No 'resa'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 de setembre de 2010, 19.35 h

Tot i el què Vostè manifesta, quan Andorra sigui acceptada com a membre de ple dret, serà lamentable observar que, si a la comunitat europea s'hi parla el català, serà mercès a ells, cosa que celebro de totes maneres. Perquè si hem d'esperar el dia que els escanyols ens donin la mà per això, podria passar que Catalunya ja no existís com a país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de setembre de 2010, 15.41 h

el cristià no és cap llengua subnormal. sembles un franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa Badalona
29 de setembre de 2010, 13.42 h

Ho sento però la integració en l'Espai Econòmic Europeu no implica la integració en la Unió Europea i per tant la oficialització del català.
Això no vol dir que entrar a l'EEE no sigui un primer pas per acabar sent membre de la UE, és clar. I suposo que l'objectiu final és aquest. Però de moment la cosa no serà tan automàtica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 de setembre de 2010, 10.11 h

Ja sé què vols dir, ja, però el cristià, segons la tradició ha estat sempre l'escanyol...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
29 de setembre de 2010, 09.09 h

Per fi, el CRISTIÀ serà oficial e Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.