directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras demana la seva excarceració recorrent al seu dret a la participació política el 21-D

El vicepresident encapçala la llista d'ERC de cara als comicis

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN/M.B| El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha presentat un recurs d'apel·lació a l'Audiència Nacional en què demana el seu alliberament argumentant que el Govern no va seguir actuant després de l'aprovació de l'article 155, tot i que evita dir explícitament si l'acata. D'aquesta manera, els seus advocats defensen que no hi ha risc de reiteració delictiva: "El Govern català no s'ha reunit des del dia del seu cessament, no s'han adoptat acords de Govern ni s'han efectuat publicacions en el butlletí oficial que demostrin actes executius després de la sessió parlamentària del 27 d'octubre". 
 
Junqueras, davant l'Audiència Nacional
Junqueras, davant l'Audiència Nacional
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
Afegeixen que "no sembla existir cap escenari pel que els investigats puguin executar accions de reiteració dels il·lícits objecte de la querella" presentada de la Fiscalia. 

D'altra banda, la defensa de Junqueras nega el risc de fuga que apunta l'Audiència Nacional per mantenir-lo a presó al·legant que existeixen "indicis clars" del seu arrelament a Catalunya i destaca la seva actitud "col·laborativa" en presentar-se a la citació judicial del passat tres de novembre tot i el risc que fos enviat a presó, com finalment va acabar succeint. És per això que els advocats del vicepresident demanen ara mesures cautelars que no incloguin l'empresonament, apuntant també al fet que Junqueras és candidat a les eleccions del 21-D i que, per tant, estar privat de llibertat vulnera el seu dret a la participació política. 

També tornen a qüestionar els delictes de rebel·lió i sedició dels quals s'acusa Junqueras, pel fet que no hagi existit cap "alçament violent o tumultuari". Pel que fa al presumpte delicte de malversació de fons públics, recorden que, finalment, no es va gastar la partida del pressupost que suposadament hauria servit per finançar el referèndum de l'1 d'octubre. També han al·legat que s'ha vulnerat el dret a la defensa perquè l'Audiència Nacional no va donar el temps suficient per a preparar-la "amb garanties" i dubten de les competències de l'òrgan judicial per tractar els delictes que se l'imputen. 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.