directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 18:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP posa entre les cordes els comuns: el 21-D no admetrà ''equidistàncies"

Mireia Boya els exigeix que diguin "clarament" si estan disposats a pactar amb el PSC, que va avalar el 155

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN.M.B.| Catalunya en Comú - Podem  ha de dir "clarament" si estan disposats a pactar amb ''aquells que són violència, repressió i autoritarisme perquè ens han imposat el 155''. Així els hi ha exigit la candidata de la CUP per Lleida, Mireia Boya, en resposta a les declaracions d'aquest dimecres en que els comuns apostaven per un pacte amb el PSC, que ha donat suport a l'aplicació del 155 a Catalunya. 
Mireia Boya, durant la presentació de la candidatura de la CUP a Lleida
Mireia Boya, durant la presentació de la candidatura de la CUP a Lleida
© Oriol Bosch

Comparteix
   


Etiquetes
Boya ha alertat que la campanya per aquestes eleccions ''imposades, il·legítimes i il·legals'' no admetrà ''equidistàncies ni silencis còmplices'' i ha assegurat que els qui no es posicionin clarament al costat del mandat democràtic sorgit de les urnes s'estaran posant al costat de la ''violència autoritària de l'Estat''. 

Una llista ''transversal però preservant l'essència cupaire"

La CUP ha presentat aquest dijous a Lleida la llista per aquesta circumscripció a les eleccions del 21-D. Encapçalada per la fins ara portaveu de la formació anticapitalista al Parlament, Mireia Boya, la llista integra diverses persones que la fan ''transversal però preservant l'essència cupaire''. Així compta amb candidats de lluites compartides, des de l'antifranquisme, al moviment estudiantil, el municipalisme, el feminisme, o el moviment de defensa de la terra; amb gent que va des del Partit Pirata al Procés Constituent. Sobretot, ha remarcat Boya, amb l'objectiu de portar ''la veu de Ponent i el Pirineu al centralisme barceloní''.
 
Boya ha assegurat que la CUP és la candidatura ''garantia de la República'' declarada el 27 d'octubre i ha incidit en la necessitat de materialitzar-la ''desenvolupant sobiranies'' amb polítiques concretes que confrontin el 155 i consolidin els pilars d'un estat català que ha de ser amb corrupció zero, serveis públics de qualitat i millorar la qualitat de vida de les classes populars.

La CUP condemna la impunitat del "feixisme" a l'Estat espanyol
 
D'altra banda, Boya també ha fet referència a la sentència del Constitucional que aquest dimecres va impedir l'entrada a presó dels ''feixistes'' que van protagonitzar l'atac a Blanquerna per les ''conseqüències irreparables'' que tindria. En aquest sentit ha contraposat que a mig Govern i als líders de l'ANC i Òmnium Cultural no se'ls tinguin en compte aquestes conseqüències irreparables. Per Boya, això demostra que el poder judicial depèn del que digui el govern espanyol i ha desitjat la posada en llibertat dels presos polítics i ''poder fer mítings i debats compartits''.


 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
24 de novembre de 2017, 12.05 h

ELS COMUNS ESTAN EMPASTIFATS PLENAMENT EN ELS FEMS SANGUINARIS DEL NACIONALISME ESPANYOL, NO VOLEN LA REPÚBLICA CATALANA QUAN ELS DEMÒCRATES ESPANYOLS LI'N DONEN SUPORT PER SOLIDARITAT PROGRESSISTA SABEN QUE SOM ,LA PORTA DE LA SEVA I LLUITA CAP A LA 3a REPÚBLICA ESPANYOLA, PERÒ L'AMO QUE ELS VA CATAPULTAR ELS HI HA ASSIGNAT LA FEINA DE MANTENIR-LOS EL CORTIJO COM MOSTREN A ANDALUSIA AMB MARINALEDA QUE I.U., N'HA FET L'ÚNIC ESPAUS ANDALÚS AMB ATGUR ZERO, I SÓN EXEMPLE PER COMENÇAR A ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joaquim fletxa Juià
23 de novembre de 2017, 17.08 h

Sra. Boya... us votaré. ¡¡¡ sou els que dignifiqueu la política posant-la al servi de la gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.