directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sánchez s'apropia de l'esquerra per desvincular-la de l'independentisme

El dirigent del PSOE carrega contra Colau per trencar el pacte amb el PSC, davant el seu suport al 155

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN/M.B.| El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha utilitzat la figura de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau - a qui ha acusat de "subordinar-se" a l'independentisme- per negar que el sobiranisme pugui ser una opció d'esquerres. "Què hi ha d'esquerres a subordinar-se a un independentisme que basa la seva argumentació en la insolidaritat territorial, que el que ha fet és fracturar la convivència entre catalans i que amenaça centenars de milers de llocs de treball de la classe mitjana treballadora?", ha preguntat Sánchez després del trencament del pacte de govern a Barcelona entre BComú i el PSC.  "No hi ha cap causa d'esquerres en la causa secessionista", ha sentenciat. 
El president de la Internacional Socialista, Yorgos Papandréu, amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez
El president de la Internacional Socialista, Yorgos Papandréu, amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez
© PSOE

Comparteix
   


Etiquetes
El socialista ha carregat contra l'independentisme però també contra "l'enorme ceguesa" de PP i Cs per afrontar-lo, dividint territoris, "recentralitzant i imposant la cotilla de la uniformitat a un país que sap que és plural i divers". Durant la cloenda del consell de la Internacional Socialista que ha tingut lloc aquest divendres i dissabte a Barcelona, amb tot, Pedro Sánchez ha aprofitat per criticar el "trencament unilateral" del govern de la ciutat per part d'Ada Colau, "que després de mesos d'equilibri per fi va caure del costat equivocat, de l'independentista". El partit de Colau ha partit peres amb els socialistes barcelonins pel seu suport a la repressió del 155, juntament amb els populars i Cs. 

El líder del PSOE ha avisat que el seu partit no deixarà que ningú "s'apropiï de la idea de Catalunya ni tampoc de la d'Espanya". "La diferència entre nosaltres i el PP i Cs és que nosaltres no creiem que siguem Espanya, perquè Espanya som tots sense exclusions", ha argumentat. Sánchez ha defensat un nou pacte de convivència i ha recriminat que la dreta pretengui "petrificar" la Constitució. "Nosaltres obrim la porta a la Constitució i la tanquem a l'independentisme", ha dit.
 
D'altra banda, el socialista ha considerat que "imposar vies unilaterals només porta pobresa, aïllament i fractura social". Al seu parer, ha quedat demostrat que "ningú ha guanyat amb l'aventura secessionista", perquè "Catalunya no està millor que fa cinc anys, des de cap punt de vista". Ha criticat aquelles societats que es miren a elles mateixes, unes tesis que alimenten el Brexit i que "també abonen les postures independentistes". De fet, al seu parer, "el secessionisme és el Brexit de Catalunya".
 
La Internacional Socialista aprova una declaració sobre Catalunya 

La Internacional Socialista ha aprovat per unanimitat una resolució sobre Catalunya que rebutja la Declaració Unilateral d'Independència però també la postura "immobilista" del govern del PP, "amb la seva negativa al diàleg i la seva falta de respostes al deteriorament de la situació política". El text reclama una solució "política, dialogada i negociada dintre de l'estat de dret i de les institucions democràtiques espanyoles", que culmini en una reforma de la Constitució en un sentit federal i un nou Estatut que trobin un "millor encaix" de Catalunya dintre d'Espanya. També dona suport al PSOE i al PSC en la seva proposta de crear un nou Estatut. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
pepet fletxa El Vendrell
26 de novembre de 2017, 17.26 h

SANCHEZ TRAIDOR A TUS VOTANTES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Renom fletxa Barcelona
26 de novembre de 2017, 11.52 h

Ara és quan si volem anomenar a la dreta feixista, podem emprar el mot "socialistes" sense cap remordiment.

PSOE i PSC és la nova dreta que, per sorpresa, ha sortit del fosc armari espanyol.

Res més. Tan sols constatar de com poden canviar "alguns humans" per a aconseguir un grapat de vots que els donin el menjar del dia a dia. Sense això es veurien convertits en una veritable desferra social i "personal".


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
25 de novembre de 2017, 18.39 h

Cuando el PSOE decía: ¡Autodeterminación! http://www.lavanguardia.com/politica/20130929/54390144664/cuando-psoe-decia-autodeterminacion-enric-juliana.html


Heel erg bedankt, België
Heel erg bedankt, Vlaanderen


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.