directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern evita posar xifres a la vaga però parla d'un 14,82% al sector públic

Els sindicats eleven l'aturada al 80% dels treballadors · Pimec afirma que només un 16,3% dels empleats no han anat a treballar

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern ha evitat quantificar el seguiment que ha tingut la vaga general d'aquest dimecres. Mentre els sindicats parlaven d'una aturada del 80% dels treballadors, la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya (PIMEC) assegurava que entre els seus treballadors només havien secundat la vaga un 16,3%. Pel que fa al sector públic de la Generalitat, el Govern ha informat que el seguiment -incloent els serveis de salut i l'educació- ha estat del 14,82%, amb dades de les sis de la tarda que encara no són definitives. El seguiment als centres d'educació públics ha estat del 21,14%, mentre que als centres sanitaris públics s'ha registrat un seguiment de la vaga general del 7,14%. Per territoris, la demarcació de Barcelona és on més seguiment ha tingut la vaga entre el sector públic.

Comparteix
   


Etiquetes
El consum d'electricitat a Catalunya ha caigut fins a les cinc de la tarda d'aquest dimecres un 24% respecte a la mateixa hora d'aquest dimarts. I el consum de gas natural ha caigut un 22% respecte a les dues del migdia d'aquest dimarts. Són dues de les dades que ha facilitat la consellera de Treball, Mar Serna, per valorar l'impacte que ha pogut tenir la vaga general en l'economia. Serna ha dit que no podrà donar dades de seguiment generals més enllà del sector públic- fins d'aquí a quatre o cinc dies, quan les empreses comuniquin a la Seguretat Social quants dels seus treballadors han fet vaga. Mentrestant, la mobilitat ha caigut un 38% a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Els serveis mínims de la vaga general contra la reforma del govern espanyol s'han complert amb normalitat, però hi ha hagut incidents al centre de Barcelona, on ha cremat un cotxe de la Guàrdia Urbana. A més, hi ha hagut enfrontaments a les cotxeres de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i 23 detinguts durant el matí a tot Catalunya. El seguiment de l'aturada ha estat del 80% segons els sindicats, que l'han qualificat d''èxit rotund', mentre que el Govern de la Generalitat ha donat unes xifres desiguals en funció del sector, que en cap cas superen el 21%, una màxima registrada als centres educatius públics, i és del 10,86% pel que fa al personal d'administració.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Manel fletxa Barcelona
30 de setembre de 2010, 08.23 h

#1 Escolta, fatxa, si Catalunya va malament és per la sagnia que li significa ser una possessió espanyola, que li xucla el 10% del PIB. Si en condicions normals és dur d'aguantar, amb aquesta crisi és simplement asfixiant! Si Catalunya fos independent, ja estaríem sortint de la crisi, com la majoria de països de la UE, i no com l'estat espanyol, que encara en té per estona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de setembre de 2010, 07.52 h

que no tiu que ja t'he dit que CC's son nazis, fora!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de setembre de 2010, 06.12 h

He visto las manifestaciones, esteladas, banderas republicanas, del PSUC, de ERC,fuego y violencia en las calles y no olvidemos que todo es consentido y subvencionado por el propio Ayuntamiento del PSC y ahora desde hace dos legislaturas por el tripartito. Hay componentes del tripartito que se han declarado "antisistema". La culpa es del ciudadano que vota mal. Esto parece los años 30, no el siglo XXI. Catalunya va mal, hace falta corregir su deriva radical, retrogadoindependentista y huida h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.