directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

JxCat tilla Iceta de ser la ''marca blanca de Rajoy'' a Catalunya

Elsa Artadi ha demanat els vots dels socialistes demòcrates

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN/M.B| La directora de campanya i número 10 de la llista per Barcelona de 'Junts per Catalunya', Elsa Artadi, ha apel·lat als votants del PSC convençuts que Catalunya és una nació, aquest dimecres, durant la presentació de la candidatura per aquesta demarcació. Així, després de criticar els efectes que ha tingut l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, ha qualificat els socialistes i C's de “marques blanques de Rajoy a Catalunya” pel seu suport al 155. Artadi ha afirmat que la seva candidatura “no només apel·la a un espai transversal i independentista”, sinó "també als demòcrates, al votant tradicional del PSC, a tots aquells que es van manifestar al 2010 darrere una pancarta que deia 'Som una nació i nosaltres decidim'", ha dit. S'ha referit així a la convocatòria que va liderar des de la capçalera l’aleshores president de la Generalitat, José Montilla, en protesta per la sentència del Tribunal Constitucional a l’Estatut. Artadi, a més, ha carregat contra l’actual estructura directiva del PSC.  
La cap de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, a l'acte de presentació dels candidats de la demarcació de Barcelona
La cap de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, a l'acte de presentació dels candidats de la demarcació de Barcelona
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
D’altra banda, la candidata de JxCat ha restat importància al fet que a pocs dies de començar la campanya electoral, les tres llistes independentistes encara no tinguin tancats els punts en comú que van anunciar que estarien als seus programes. “Tots compartim punts i no pot ser d’altra manera. Però estem encara acabant de tancar actes comuns i el programa electoral de cadascun; i a partir d’aquí, veurem com ho fem”, ha dit. 

Diferents membres de la candidatura han participat en l'acte de presentació. Entre ells, el periodista i membre de l’executiva del Pacte Nacional pel Referèndum Francesc de Dalmases, que ha definit JxCat com la “llista transversal que neix conscient que la gran victòria del 155 seria fer possible la retirada de Puigdemont”. “És l’hora dels ciutadans i de demostrar que això no serà possible”, ha sentenciat. 

Estudien denunciar davant la Junta Electoral la manca d’igualtat per la campanya

Junts per Catalunya (JxCat) estudia presentar una denúncia davant la Junta Electoral per la “manca d’igualtat de condicions” que suposa tenir part dels seus candidats empresonats i a l'exili a Brussel·les.  “És un tema que s’està estudiant. Ho denunciem públicament, perquè no tenim igualtat d’oportunitats si a sobre de tenir unes eleccions imposades i convocades il·legalment, tenim candidats empresonats i a l’exili. “Això ni és democràcia ni igualtat de condicions. Si es dona el cas, ho denunciarem davant la Junta Electoral”, ha explicat Artadi. 

A més, ha aprofitat per criticar que la mateixa Junta Electoral hagi decidit prohibir la il·luminació de color groc de fonts i espais públics en solidaritat amb els “presos polítics”. “És una sorpresa majúscula que es preocupin per això i no perquè tinguem candidats empresonats i a l’exili, perquè no tinguem els candidats als debats i als actes en igualtat de condicions. És extraordinari que es preocupin per si anem de groc o vermell i no per això”, ha dit Artadi, tot qualificant-ho després “d’aberració”.
 
Amb tot, Artadi no ha volgut concretar si els municipis amb alcaldes a les seves candidatures, els membres de la seva llista o fins i tot la pròpia formació evitaran mostrar aquest color groc en espais púbics més enllà de les mostres més personals. “Encara no ens han prohibit de quin color podem vestir. L’ajuntament ja veurà què fa i decidirà què vol fer a les fonts i els edificis. És una vulneració més i un atemptat contra la democràcia més, però comencem a estar acostumats a que passin aquestes coses”, ha conclòs. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
JORDI fletxa GRANOLLERS
30 de novembre de 2017, 21.01 h

El IZ no te res a fer, l'Albert Ribera es més antic en el propòsit de defensar a Rajoy i es més guapet, li fotrà els seus novios i ligues.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vita Brevis fletxa Banyoles
30 de novembre de 2017, 12.13 h



EI ! que us heu deixat una T !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de novembre de 2017, 02.23 h

Hem de reconèixer els errors propis, si no els volem repetir, qui té consellers
botiflers al govern de la generalitat, no pot ser independentista, sinó un demagog mentider, i els resultats estan a la vista. Per qui vulgui obrir els ulls.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de novembre de 2017, 02.10 h

Per molt que corri l'IZ, trigarà a enganxar a Mas, i les conseqüències del seu lideratge al procés que ens havia de conduir a la independència, i ens ha portat a la situació actual, per arribar fins aquí ha necessitat cinc anys de treballar incansablement, sort de la CUP que en va deslliurar d'ell, sembla que massa tard, el mal ja està fet, el 155 ens humilia diàriament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marta fletxa Sabadell
29 de novembre de 2017, 18.22 h

Quin trist paperot han de jugar els sociates !!!

Quina vergonya !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
29 de novembre de 2017, 18.18 h

Eurodiputats reclamen l'alliberament dels presos, la fi del 155 i la mediació de la UE a Catalunya.

La vicepresidenta dels socialdemòcrates a l'Eurocambra, la filla del pare de la UE Altiero Spinelli i l'exministre eslovè Ivo Vajgl formen part de la plataforma Diàleg UE-Catalunya, que agrupa una trentena d'europarlamentaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.