directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CCOO i UGT normalitzen el 155 plantejant el 21-D com unes autonòmiques

Demanen deixar més de banda el debat nacional

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN/Redacció| Els sindicats UGT i CCOO demanen als líders polítics prioritzar -o, almenys, posar al mateix nivell-  el debat social per davant del debat nacional de cara a la campanya electoral. Una petició del tot legítima si les eleccions del proper 21 de desembre s'haguèssin convocat en un marc de normalitat, i no imposades per l'autoritarisme del govern de Mariano Rajoy via 155. Però cal recordar que vivim temps d'excepcionalitat, i cal estar a l'alçada de les circumstàncies. Ambdòs sindicats ja van ser durament criticats per desvincular-se de la vaga general en protesta per la regressió de drets a Catalunya del passat 8 de novembre.
Una persona diposita un vot a una urna
Una persona diposita un vot a una urna

Comparteix
   


Etiquetes
El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha exigit als partits que ens ensenyin les seves agendes socials per a la legislatura, "de quatre anys i no de quinze dies"; i ha demanat als ciutadans que votin per poder solucionar políticament, amb debat i negociació, la situació política que ha portat part del Govern  a la presó, mesura que ha qualificat de "desproporcionada". Tot això ho ha explicat a la concentració que, tots els dimecres al migdia, fan a Tortosa la UGT i CCOO, "pels drets i les llibertats", on una vintena de representants sindicals han mostrat pancartes amb el rostre de la consellera de Trenall i Afers Socials, Dolors Bassa.

Al seu torn, el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco,  ha demanat que l'agenda social es posi "al mateix nivell" que la qüestió nacional: s'han de "solucionar a la vegada" perquè "són igual d'importants. Totes dues coses han d'anar de la mà", ha remarcat. A més, Pacheco ha recordat que del 21-D n'ha de sortir un govern que "faci polítiques". "És moment d'aprofitar el creixement econòmic per incorporar el progrés social i acabar amb la precarietat", ha insistit. En aquest sentit, Pacheco ha emplaçat els altres sindicats i agents socials a treballar, de cara als propers mesos, per recuperar el "caràcter general" de la lluita pels drets laborals.

"El procés nacional ha ocupat el carrer" els darrers mesos, ha constatat Pacheco, i això ha "aturat" la intenció del sindicat de dur a terme una ofensiva aquesta tardor per recuperar drets laborals. "Teníem un interès en sortir del conflicte a conflicte per portar-lo al caràcter general", ha recordat el líder de CCOO. Pacheco confia que de cara a l'hivern es creï la possibilitat de "recuperar el marc dels interessos pels drets de les persones" en l'àmbit laboral, econòmic i social.

Per fer-ho possible, ha emfatitzat la necessitat de crear una "confluència social i sindical" tal com s'ha fet els darrers mesos per defensar els drets i llibertats democràtiques, però aquest cop per demanar la recuperació de drets socials. En aquest sentit, Pacheco s'ha mostrat partidari de "reforçar la unitat d'acció amb la UGT" i fer una "ampliació" de la col·laboració amb algunes de les organitzacions socials amb les quals han treballat darrerament en el marc de la Taula per la Democràcia. "Volem acabar amb la precarietat en el mercat de treball", ha reflexionat Pacheco, que ha denunciat la "temporalitat", "parcialitat" i "baixos salaris" als quals s'enfronten molts treballadors. "Cal incorporar el progrés social de la recuperació econòmica al món del treball" i lluitar contra la xacra de la "pobresa crònica", ha insistit. D'altra banda, el líder de CCOO ha demanat que s'augmenti la despesa social i es refaci el "marc de les polítiques fiscals". 
 
Pacheco ha normalitzat la situació d'excepcionaliat que viu el país i ha manifestat la voluntat de fer arribar les propostes del sindicat a tots els partits polítics, com fan en cada campanya, i la intenció d'organitzar una "reunió conjunta" de cara al desembre amb els portaveus polítics. Amb tot, ha tornat a demanar l'alliberament dels consellers empresonats i dels 'Jordis' per "corregir una anomalia democràtica". Per últim, ha demanat que les eleccions del 21-D siguin "un terreny per recuperar el seny i el consens entre tots" per poder superar la situació de "bloqueig" actual i ha insistit en la necessitat de trobar una "solució negociada". "La gent del sí ha de reconèixer a la del no, i la gent del no a la del sí per mantenir la cohesió social", ha defensat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
JORDI fletxa GRANOLLERS
30 de novembre de 2017, 20.54 h

Que marrans que son, defensen la llei espanyola en comptes de la República Catalana que donarà moltes millors condicions als seus associats en augment de sous i pensions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
30 de novembre de 2017, 17.17 h

#4 Sí, teniu raó, però els capitosts viuen de "puta mare", i alguns portaven rellotges d'or i es fotien àpats de clova, i no precisament de clova de cargols de terra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ceba fletxa Sabadell
30 de novembre de 2017, 10.28 h

No serveixen per res , ni per la defensa dels treballadors ni per a conseguir l' independencia , aquests dos sindicats son la inutilitat total .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de novembre de 2017, 00.53 h

Són els sindicats que en teoria defensen els nostres drets laborals perduts, Ells han permès la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors, salaris mínims de 800 €. Els quals debem agrair després de "molta lluita per millorar els 640 €. Són els que han permeten als empresaris de Gay i de Rosell acabar
amb els contractes indefinits, són els que viuen del compte, des del dia que van entrar al sindicat, són els traïdors a la classe que diuen representar, còmplices necessaris d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
29 de novembre de 2017, 18.21 h

No podia ser d'altra manera. Aquest sindicats, sent subvencionats per l'estat amb unes bones morterades de calés, com voleu que mosseguin la mà d'aquells que els manté i engreixa? "Spain is diferent". I tant que ho és. En altres països, els sindicats són lliures, i més d'una vegada amb llurs reivindicacions han fet trontollar els governs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
29 de novembre de 2017, 18.17 h

El Consell d'Informatius de TVE denuncia 55 nous exemples de manipulació.
L'organisme professional exposa en un document de 222 pàgines casos de "manipulació, censura, tractament desigual i males pràctiques en general."
Segons: http://vertele.eldiario.es/noticias/ejemplos-manipulacion-censura-practicas-TVE_0_1962103791.html

PD: Cal dir qui dirigeix TVE es l'ex dir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.