directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont no cau a la trampa i no marxarà de Bèlgica tot i la retirada de l'euroordre

Així ho diu l'advocat belga del president

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Brussel·les .- L'advocat belga de Carles Puigdemont, Paul Bekaert, ha assegurat en declaracions al diari 'L'Echo' que el president "no marxarà pas de Bèlgica" després que el Tribunal Suprem hagi retirat l'ordre europea de detenció que pesava contra ell i els quatre consellers cessats que són a Brussel·les. "Només una ordre d'arrest de les tres que hi ha s'ha retirat", ha puntualitzat Bekaert al diari, assenyalant que encara estan vigent les ordres de detenció espanyola i internacional.
© Blanca Blay

Comparteix
   


Etiquetes
L'advocat català de Puigdemont diu que la retirada de l'euroordre només li permet moure's lliurement per Bèlgica
 

L'advocat català de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat aquest dimarts al migdia que la retirada de les ordres europees de detenció contra Puigdemont i quatre dels seus consellers només implica que podran moure's lliurement per Bèlgica, però no per la resta de la Unió Europea, tercers països i menys encara a l'estat espanyol. Així, es manté vigent l'ordre internacional de recerca i captura, així com l'ordre de detenció dins de l'estat espanyol. Per això, diu que la situació diària dels cinc membres del Govern destituïts variarà poc, ja que només deixaran d'estar vigents les mesures cautelars que els va imposar el jutge belga, com haver de notificar cada matí per correu electrònic on seran durant el dia.

Rovira creu que la retirada de l’euroordre és “una manipulació” per “complicar el retorn de Puigdemont i els consellers”

La número dos de la candidatura d’ERC, Marta Rovira, ha considerat que la retirada de l’euroordre de recerca contra el president Carles Puigdemont i els membres destituïts del seu Govern que són a Brussel·les é “una manipulació judicial més per complicar el retorn del president i els consellers”. Per a Rovira, amb aquest moviment, l’Estat intenta provocar que un “possible retorn vagi seguit d’una citació judicial, d’una declaració davant el jutge, i de mesures cautelars que poden ser les mateixes que mantenen Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez a la presó”. A més, la republicana creu que darrere de la decisió judicial també hi ha una reflexió de les institucions espanyoles, que “prefereixen que la justícia de l’Estat no sigui jutjada per la justícia belga, perquè el dictamen seria de repulsa a les formes i abús de dret”.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Ansselm fletxa Palma
6 de desembre de 2017, 10.36 h

Alfons el Magnànim, escriu " al seu dilecte fra Anselm Turmeda, tot concedint-li un salconduit perquè no pugui ésser molestat per ningú." Turmeda aplica a ell mateix l´apòleg d´un gall que fuig de l´home quan veu rostir a l´ast un company seu a l´estrofa següent:

Així me´n pren com al gall,
qui per por de l´hom s´estriga,
despuis que, aprés lo vall,
a la porta plegadissa,
al costat d´una bardissa
viu mon companyó cremar;
un altre-n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de desembre de 2017, 18.19 h

Tan talòs us penseu que és el jutge Larena que pretèn fer una trampa tan grollera com això? O és que penseu que els talossos són Puigdemont i els seus advocats?

La jugada de Larena és evitar que la justícia belga reduïsca els delictes de què es podria acusar Puigdemont i els consellers a l'exili. És clar que, per a evitar això, ha hagut de fer el ridíicul anul·lant les euroòrdrens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - Repñublica de Catalunya
5 de desembre de 2017, 16.09 h

A Espanya és el Poder Executiu qui tria al Poder Legislatiu (en la pràctica) i al poder judicial (en la teoria i en la pràctica), i per això el Poder Legislatiu i el Poder Judicial són simples titelles del Poder Executiu. Un país que viu en aquestes condicions, com és el cas d'Espanya, no és ni un Estat de Dret ni una Democràcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.
5 de desembre de 2017, 15.52 h




Com diria aquell amic de l'Hospitalet, immigrant en estadi de total adaptació a la cultura catalana:



- ER CHUTCHA APAÑÓ SA LA TINGÚ CA ANBAINÁ !!




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Sabadell
5 de desembre de 2017, 15.17 h

Als tribunals espanyols se'ls veu el llautó!!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.