directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Militants de base de RCat i Solidaritat promouen un manifest per forçar una coalició de Laporta i Carretero

La declaració es presentarà oficialment aquest 5 d'octubre al Fossar de les Moreres

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Un grup de militants i adherits de base de Reagrupament per la Independència (RCat) i Solidaritat Catalana per la Independència (Si) han impulsat un manifest (pdf) que demana una coalició de les dues formacions de cara a les eleccions al Parlament del proper 28-N. La declaració, que serà presentada i ratificada oficialment el dimarts 5 d'octubre a la seu del Memorial 1714 al Fossar de les Moreres de Barcelona, emplaça els caps de llista dels dos partits polítics, Joan Carretero i Joan Laporta, 'a reunir-se i arribar als acords necessaris per eliminar qualsevol diferència entre les dues formacions, per tal que puguem presentar-nos plegats en una Coalició per la Independència a les eleccions de 2010'.
carretero laporta

assemblea, reagrupats, solidaris
Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Segons aquest grup de militants de base de RCat i Solidaritat, els dos partits comparteixen el mateix desig d'una Catalunya independent 'en el futur més immediat possible' i, per tant, 'no trobem diferències significatives entre nosaltres, ni en el fons ni en la forma, que justifiquin que les nostres respectives agrupacions es presentin per separat a les properes eleccions al Parlament'. Igualment, critiquen 'que la diferència formal entre les dues formacions que s'ha adduït com a justificació de la manca d'unió és relativa a la forma d'escollir els candidat i el seu ordre en les llistes electorals'.

'Tot i que estem d'acord en que aquesta és una qüestió important, i admetent que la forma emprada en cadascun dels moviments ha estat diferent', considerem que totes dues són expressions legítimes de l'exercici de la democràcia', resa aquest 'Manifest del Fossar' de RCat i Solidaritat, que demana 'treballar conjuntament de forma entusiasta, coordinada i eficient en la campanya electoral'. 'Valorem per sobre de tot el que ens uneix: el nostre objectiu d'independència nacional i farem un emplaçament a les direccions de les formacions independentistes, en especial als caps de llista, perquè arribin als acords necessaris', han insistit.

Igualment, els militants de base de RCat i Solidaritat acorden en el manifest 'treballar amb esperit positiu' per al possible eixamplament d'aquesta coalició de forces iniciada conjuntament per Reagrupament i Solidaritat, i en especial per a l'eventual acord amb ERC i les CUP, per tal de constituir 'el gran front comú Coalició per la Independència de Catalunya'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
2 d'octubre de 2010, 18.57 h

#19 Miri, li respondré a una part molt petita del seu comentari, i és quan diu: 1)"Entenc que Esquerra ha fet molt de mal a la credibilitat de l’independentisme parlamentari". Jo li dic: ERC des del parlament ha promogut i condicionat moltes lleis beneficioses per a Catalunya. Si vol, ja sabrà quines són.I això són fets, cosa que no poden dir de SI ni Rcat, ni tant sols amb qui pactaran, perquè la fruita que tan esperen, encara és molt verda, i fins que no la bastin, no sabran si és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
2 d'octubre de 2010, 18.36 h

#11 És veritat això que diu d'anar separat, especialment d'ERC, perquè ara per ara, ERC és una de les poques forces polítiques que no té les mans brutes de corrupcions ni estafes. No et fot !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
2 d'octubre de 2010, 18.29 h

#4 Quan Vostè diu "....els nostres polítics", voldria suposar que es refereix a Laporta i Carretero. Si és així, llavors jo li he de contestar amb respecte que en tot cas, seran els polítics de Vostè. NO ho són en canvi els meus ni de moltíssima altra gent. Senzillament això és el què volia dir. Coses de matís.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
2 d'octubre de 2010, 12.53 h

Quim, m'és igual la teva opinió sobre en Laporta i en Carretero. Jo només sé que cap dels dos no ha entregat la presidència de la Generalitat al PSOE (en dues ocasions), ni que hagin rebutjat fer una consulta popular sobre la independència a nivell nacional, ni que prometin referèndums irrealitzables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
2 d'octubre de 2010, 04.55 h

Quim, per molt d'ERC que siguis no cal que estiguis tot el dia atacant a les demes formacions indepes. Després dius de mi :S


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Quim fletxa PPC
2 d'octubre de 2010, 04.33 h

Els dels respectius clubs de fans demostren ser bastant il·lusos i ingenus si es pensen que els seus respectius ídols s´uniran i deixaran de ser els protas de la pel·lícula que s´han muntat. Colla de babaus quin ostia us fotreu quan obriu els ulls i veieu clar qui són en realitat el Laporta i el carretilles. Al temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
1 d'octubre de 2010, 21.00 h

Albert Einstein va dir: “The definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting different results” (La definició de la bogeria és fer el mateix una vegada rere altra esperant resultats diferents)
Des de fa unes setmanes he sentint a gent dient que si Reagrupament i SCI no s’uneixen votaran a CiU. Aquesta proposta sembla una campanya dissenyada des de les ments més afilades del dependentisme. Des d’aquestes línies vaig defensar inicialment un pacte entre Reag... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Miquel fletxa Sabadell
1 d'octubre de 2010, 18.48 h

Totes les estafes primer s-han de demostrar,pero escampa que a algu esquitxaras
No oblidem que el ROSELL es fill d'un fundador de CiU
Rosell es un puto convergent
EL grup GODO(La Vanguardia i Mundo Deportivo) li han estat fotent el joc al Rosell
durant 5 anys,perque guanyes les eleccions
Prefereixo un lladre(s-ha de demostrar),que em porti a l'independencia
que un convergent(MAS)que pensa primer amb"LA CARTERA i despres amb"LA BANDERA"
i ara demana a madrit un"CONCERT DE SEVILLANES"


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
alfons fletxa santes creus
1 d'octubre de 2010, 17.35 h


S'han fet córrer rius de tinta opinant sobre la unitat de l'independentisme, "que si jo soc més bo que tu... que jo soc més antic.... que tu no dius la veritat"... i així hem passat tot l'estiu, mirant qui la "tenia més llarga". Pro ara ja ha passat l'estiu...... i el temps de demanar la unitat, sols queden quinze dies per presentar les candidatures, i es temps de prendre decisions.

Dons jo opino que ara, la solució del problema es nostra; dels votants: Ha quedat palès la postura tant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
1 d'octubre de 2010, 17.13 h

Si no s'uneixen, votaré un dels dos únics partits independentistes que tingui més possibilitats: Reagrupament o Solidaritat. Ara per ara, excepte a Tarragona, el que té més bones expectatives és Solidaritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.