directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carles Mundó: "L'1 de novembre vaig esmorzar amb els meus fills i la meva dona i els vaig explicar que no tornaria”

"Volia tenir un record molt especial per l’Oriol. Va ser un moment molt dolorós deixar-lo allà. No me’l trec del cap", explicava el conseller de Justícia destituït

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | "El moment més trist d’aquest episodi va ser quan l’1 de novembre vaig esmorzar amb els meus fills i la meva dona i els vaig explicar que marxava i segurament no tornaria", ha explicat Carles Mundó en una primera entrevista després de sortir de la presó d'Estremera a RAC1.
Carles Mundó, reaparegut a l'acte d'inici de campanya d'ERC
Carles Mundó, reaparegut a l'acte d'inici de campanya d'ERC
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
El conseller de Justícia destituït per l’aplicació de l’article 155 ha explicat com va viure la declaració a l’Audiència Nacional, el trasllat a la presó, els 33 dies de reclusió i la tornada a la llibertat.

Mundó ha explicat que sospita que la jutgessa Carmen Lamela ja tenia redactada la interlocutòria que els enviava a la presó perquè no els va escoltar quan declaraven.

De ruta per les presons

Per altra banda, Mundó ha detallat que després de dues hores als calabossos de l’Audiència Nacional, el van traslladar a la presó d'Aranjuez amb Santi Vila. Anaven emmanillats, amb els braços a l’esquena, sense cinturó de seguretat. Després, els van comunicar que tornaven a marxar i els van traslladar a Estremera.

"La decisió inicial va ser dispersar-nos, com habitualment fan amb els terroristes" i ha afegit que "quan em van dir que no sabien on estaven els nostres companys i que ens havien separat, em va caure el món a sobre. Sabia que Santi Vila marxaria l’endemà i que jo em fotria de fàstic".

Els dies a Estremera

Mundó ha exposat que van fer entre 200 i 250 km en una tarda. Emmanillats, en una furgoneta en un banc on "si hi cabien les mans, no hi cabia el cul". 

Durant l'entrevista, també ha explicat on ha passat i què ha fet durant aquests 33 dies: “Eren tres metres d’ample, per cinc de llarg. Hi ha una llitera, una prestatgeria d’obra, dos petits escriptoris, dues cadires, i en un espai molt reduït, un pica molt petita, un lavabo i una dutxa”.

S'ha referit també a les visites dels seus fills: "Tothom ens havia dit que no féssim passar els nostres fills per l’experiència de veure’ns a través d’un vidre. És la impotència màxima. És millor tenir un altre record que no pas no poder ni donar-te la mà".

Un record per Junqueras

Mundó també ha volgut recordar al seu company de cel·la Oriol Junqueras al seu pas per RAC1: "Volia tenir un record molt especial per l’Oriol. Va ser un moment molt dolorós deixar-lo allà. No me’l trec del cap. Em puc imaginar què deu estar fent a cada minut del dia. Segur que s’ha recuperat de la sotragada i que fa el que sap fer: llegir i escriure molt".

Sense ganes de repetir al Govern 

D'altra banda, Mundó ha explicat que ara mateix no té massa ganes de repetir com a membre del Govern, per raons personals i professionals. "Per comoditat i tranquil·litat personal, el cos no m'ho demana, per qüestions professionals hi veig fàcilment més inconvenients que virtuts", ha remarcat.

També ha assegurat que hagués entès que el 26 d'octubre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagués convocat eleccions anticipades. "Vaig escoltar i vaig parlar poc aquella nit; el president estava absolutament determinat a convocar eleccions i a convèncer a tothom, i jo hagués entès que hagués pres la decisió, però no sé si va ser un error no convocar-les, no ho sabrem mai", ha explicat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
8 de desembre de 2017, 09.43 h

-els vaig dir que me n'anava. No "explicar que marxava"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de desembre de 2017, 17.34 h

Visca la mare que t'ha/ús ha parit. Sou "medalla d'or catalana". Els vostres fils deuen estar molt, orgullosos de vosaltres. Parir una República Catalana no és qualsevol cosa. Si us serveix, sou l'exemple de moltíssima gent democràtica i honrada que, amb cada vexació, que us fan, us veiem més grans. Sols falta que us crucifiquen per a superar la gesta del "crist". Els executors uniformats ja estan a l'escena, amb els seus uniformes del moment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.