directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Milers de programes socials a Catalunya s'ofeguen en el 155

La Taula d’entitats del Tercer Sector demana que la Generalitat torni a impulsar les polítiques socials amb plena autonomia financera

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ACN/ M.B| La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa 35 federacions i representa més de 3.000 entitats socials, ha demanat avui públicament la fi de l'aplicació de l'article 155. Creuen totalment necessari que la Generalitat pugui tornar a impulsar les polítiques socials amb plena autonomia financera i, en aquest sentit, han adreçat una cinquantena de propostes als partits polítics de cara al 21-D per tal de millorar i potenciar les polítiques socials i enfortir el Tercer Sector Social a Catalunya. 
 

 
 
La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina
La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina
© Pol Solà

Comparteix
   


Etiquetes
En un document, la Taula del Tercer Sector expressa el seu rebuig a l'article de la Constitució espanyola i denuncia el cessament d’un Govern elegit democràticament per la ciutadania. A més, diuen, la intervenció econòmica que pateix la Generalitat des del setembre ha perjudicat "greument" el sosteniment pressupostari de molts programes socials de les entitats. "Denunciem la judicialització de la vida institucional i cívica del país i tornem a recordar que els conflictes polítics només poden resoldre’s políticament, apostant per la negociació i el diàleg", conclou.
 
També observen amb "inquietud" un "evident i creixent deteriorament dels drets ciutadans d'expressió, de manifestació i de reunió" i desitgen unes eleccions amb totes les garanties democràtiques. És per això que la Taula del Tercer Sector exigeix la igualtat d’oportunitats per a totes les candidatures que concorren el proper 21D, "la llibertat dels presos polítics i la llibertat de moviments del Govern de la Generalitat a l’exili".

Propostes als partits de cara al 21-D

Per la Taula del Tercer Sector, l’objectiu d’assolir un país socialment més just es fa encara més difícil sense un Tercer Sector fort. Lamenten que la crisi, primer, i la situació política, aquests darrers mesos, han posat en "greu" risc molts serveis i programes socials de les entitats, amb impacte sobre milers d’usuaris vulnerables, i han posat en evidència la "fragilitat i la inestabilitat" d’algunes de les modalitats de finançament públic, com les subvencions anuals, que sostenen molts d’aquests programes i serveis.
 
Entre les propostes més destacades de la Taula del Tercer Sector, hi ha l'assoliment de la complementació de la Renda Garantida de Ciutadania amb les rendes del treball a temps parcial, la celebració anual d'un ple monogràfic al Parlament sobre pobresa i exclusió social, l'actualització de l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya fixat el 2010, impulsar una banca pública catalana, afavorir les entitats financeres cooperatives i comunitàries, i promoure que els bancs incrementin la seva aportació a programes socials, garantir places suficients en centres residencials, de dia i ocupacionals per a les persones amb discapacitat, malaltia mental o addiccions. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
8 de desembre de 2017, 13.26 h

TOTES LES ACTIVITATS SOCIALS AVORTADES, MENTRE VOMITEN QUE ESTAN GOVERNANT BÉ I ELS CATALANS, GAUDIM DE PROSPERITAT UF! MENTIDES ESTAFA VERTEBRANT ESPANYA, COM L'ODI, UNA ALTRA ARMA. EL GOVERN CATALÀ HA FET MÉS DE VINT LLEIS D'AMPLI ÀMBIT SOCIAL AVORTATS PEL T.C., DEL TRIBUNAL DE ORDEN PÚBLICO FRAN2QUISTA, ON HI HAQ ENCABITS T.C. T.S. L'AUDIENCIA, LA FISCALIA GENERAL, I TOTS ELS JUTGES SICARIS DEL SENSE COMPLEXOS NAZISME ACTUAL. ESTEM LLUITANT PER LA REPÚBLICA CATALAN SOLIDARIS AMB ELS E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.