directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 09:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Internet, visites de premsa i actes vigilats per la policia espanyola: així faria Sànchez campanya des de la presó

La seva defensa demana al Suprem que li atorgui permisos per poder participar en la carrera al 21-D

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN| La defensa de l'expresident de l'ANC i número 2 per Barcelona de JxCat, Jordi Sànchez, ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que autoritzi permisos per al seu client perquè pugui participar en actes de campanya de la seva candidatura, custodiat "si fos necessari" per forces de seguretat de l'Estat. L'advocat Jordi Pina també demana que Sànchez pugui atendre mitjans de comunicació des de la presó durant el període electoral i que tingui accés a internet "en un horari ampli" que li possibiliti la intervenció en la campanya. La defensa creu que la seva assistència a actes permetrà al jutge comprovar que la voluntat de Sànchez "de defensar les seves idees per les vies pacífiques i constitucionals és veritable i real".
Jordi Sànchez i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu
© Pol Solà

Comparteix
   


Etiquetes
Pina considera que Sànchez ha de poder intervenir en la campanya "en condicions de màxima igualtat possible amb la resta de candidats" i cita, entre d'altres, el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. L'advocat també assenyala "la conveniència de garantir que, per la seva pròpia credibilitat tant interna com internacional, aquest procés electoral pugui tenir lloc amb la màxima normalitat possible, fet que exigeix que els diversos candidats puguin fer arribar, en peu d'igualtat, el seu programa als ciutadans catalans".
 
Així, sol·licita permisos per tal que Sànchez pugui, per exemple, participar als debats electorals organitzats per mitjans de comunicació als quals sigui convidat. La seva defensa s'ha compromès a lliurar "amb la major brevetat possible" una relació dels actes a què el número 2 de JxCat es proposa acudir perquè la seva assistència "pugui ser individualment autoritzada".
 
Qüestió perjudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea
 
L'advocat de Sànchez considera que aquestes peticions són "absolutament conformes al principi de proporcionalitat" i, de fet, afegeix al text que davant "l'improbable" cas que aquestes siguin acceptades, sol·licita a la sala penal del Suprem que plantegi una qüestió perjudicial davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Pina recorda que el Suprem està "obligat" a sotmetre aquesta qüestió perjudicial al tribunal europeu.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.