directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Els corresponsals estrangers a Barcelona descobreixen la Catalan News Agency

L'ACN ha organitzat una reunió de treball per presentar el seu servei de notícies en anglès

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'ACN ha presentat aquest divendres als corresponsals estrangers ubicats a Barcelona el servei de notícies en anglès Catalan News Agency (CNA). Una desena de corresponsals de mitjans de França, Alemanya, Israel, Mèxic o el Regne Unit han assistit a un reunió de treball a la seu de l'ACN que tenia com a objectiu presentar el web de la CNA. Aquest nou servei vol explicar les principals notícies de l'actualitat catalana a un públic estranger, i la llengua escollida és l'anglès, per la seva importància en el món. Amb aquest servei de notícies l'ACN vol 'ser una veu de Catalunya al món', en paraules de Saül Gordillo, director de l'ACN.

Comparteix
   


Etiquetes
Gordillo afegeix que 'la CNA vol explicar Catalunya a l'estranger des d'una òptica catalana, que la premsa estrangera pugui trobar reportatges i notícies en anglès de primera mà que reflecteixin la realitat catalana'. El servei de notícies disposa de tres parts: un diari digital que recull les principals notícies del dia, un bloc d'opinió anomenat 'Catalan Views' i un butlletí electrònic quinzenal. El bloc d'opinió és una tribuna oberta i plural en què les principals personalitats del país poden explicar la realitat del seu sector o expressar la seva opinió sobre un tema concret. El butlletí electrònic recollirà les deu o dotze notícies més destacades de la quinzena i s'enviarà a contactes d'institucions catalanes a l'estranger, com ara mitjans, empreses, promotors turístics o universitats.

Henry de Laguérie, de la ràdio francesa Europe 1, considera el que el servei 'pot ser útil per a la gent de fora i periodistes que no coneixen bé el país'. 'M'agrada que per fi hi hagi algú que vulgui trencar fronteres mentals. Internacionalitzar Catalunya feia molta falta, hi ha vida més enllà de Madrid', ha declarat David Sastre, periodista de diferents publicacions periòdiques de Mèxic.

La CNA, una veu de Catalunya al món

El diari digital de la Catalan News Agency recull les principals notícies del dia i les reescriu en anglès, aportant claus d'interpretació per a un públic estranger i, per tant, no forçosament familiaritzat amb la quotidianitat catalana. La CNA posa èmfasi en les notícies econòmiques, culturals, socials i polítiques. A més a més, com l'ACN, treballa amb text, fotografia, vídeos i talls de so. Es pot consultar a www.catalannewsagency.com.

El bloc 'Catalan Views' pretén ser un tribuna d'opinió en què referents del país així com persones amb trajectòries interessants com ara joves catalans que treballen en organitzacions internacionals puguin donar a conèixer la pluralitat de la societat catalana, sobre quins temes es debat i la realitat del seu sector. Els líders polítics dels sis partits al Parlament de Catalunya ja hi han escrit, així com destacades personalitats del món de l'empresa, de les finances, dels agents socials i de la cultura com ara Salvador Alemany (president d'Abertis), Josep Lluís Bonet (president de Fira de Barcelona), Miquel Valls (president de la Cambra de Comerç i Navegació de Barcelona), Carme Ruscalleda (cuinera), Santi Santamaria (cuiner), Josep Maria Àlvarez (secretari general d'UGT de Catalunya) o Juan Rosell (president de Foment del Treball), entre molts altres. L'adreça del bloc d'opinió és www.catalanviews.com.

'L'opinió expressada pels autors no representa en cap cas la de l'ACN, que per definició no fa opinió, sinó que el paper de l'Agència és esdevenir una plataforma per fer arribar a l'estranger la realitat social del nostre país, amb tota la seva pluralitat', aclareix Gordillo.

Un servei públic

'L'Agència Catalana de Notícies és l'agència nacional de Catalunya i com a servei públic, en un moment de crisi econòmica i quan les relacions entre Catalunya i Espanya són àmpliament debatudes, creiem que havíem d'apostar per explicar Catalunya al món i fer-ho per tant en anglès', argumenta Saül Gordillo. La Catalan News Agency neix per tant per ajudar a la internacionalització de Catalunya des del periodisme. Vol ser una plataforma que expliqui el país al món, que en reflecteixi la realitat social, política, cultural i econòmica.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Mon fletxa BCN
2 d'octubre de 2010, 20.10 h

Tens raó, Lluís, això de l'Esperanto s'hauria de promocionar més. La gent anti imperialista de veritat hauria d'analitzar el fenòmen de l'anglès. Fent-ho s'adonaria que és una altra forma d'imperialisme. Per evitar-la hauriem de començar a fer servir la llengua internacional que és neutra, que està pensada per això, que és molt més assequible i que funciona de meravella. Català llengua nacional, Esperanto llengua internacional. Sona bé, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8 Antoni Josep Ferrero Balaguer
2 d'octubre de 2010, 19.22 h

Els que no ho vieu clar heu d'obrir els ulls. Sortiu de la closca que a tants catalans us impedeix veure que el món, actualment, és comunicació i llibertat d'oponió. La independencia vol dir obrir finestres, per permetre a tothom veure com som. I fer comprendre que ara és l'ocasió històrica de fer-ho tot, amb els mitjans tecnològics que tothom pot emprar, malgrat que a molts els hi agafi mal de panxa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Lluis Vidal fletxa Cabrils
2 d'octubre de 2010, 12.58 h

#6 A qui li dius borinot?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
2 d'octubre de 2010, 12.47 h

#2 A Madrid ja ho van presentar, borinot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Lluis Vidal fletxa Cabrils
2 d'octubre de 2010, 12.19 h

Sortim de les brases i caiem al foc. De l'imperialisme lingüístic Espanyol a l'Anglès. No creieu que tot i fer servir la llengua anglesa (una de les més parlades al mon en les diverses versions) hauríem d'introduir (si cal poc a poc) una llengua veritablement auxiliar com l'Esperanto que ha sigut recomanada per la UNESCO? No cal prescindir de l'Anglès, però si anar introduint una llengua que pot ser de tothom i de cap nació en particular.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 d'octubre de 2010, 11.25 h

no home no amaggerrit els si donen quatre canapès i deu vviskis i ens converteixen am una regio subdesarrollada


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
d fletxa .
2 d'octubre de 2010, 11.01 h

Endavant, sempre endavant. Felicitats als de l'ACN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
borinot fletxa Barcelona
2 d'octubre de 2010, 10.54 h

El què potser ho haurien de presentar davant de tots els corresponsals internacionals ubicats a Madrid. Allà és on s'informa a tot el món del què passa a Catalunya, però d'una manera esbiaixada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 d'octubre de 2010, 10.49 h

qui dictamina les noticies de la realitat Catalana? qui esta enredera de l agencia ? per-que la tropa que anomena son del en principi sopitosos camara de comerc fira, ruscalleda de ciu de sant pol Santamaria d unio de Lleida rosell de foment de espnya i els centraliste de ugt si aquests tenen que fer propaganda nostre uf uf quins aculls tindrem mes bons per la INDEPENDÈNCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.