directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Sebastián recorda que l'opció d'Ascó pel cementiri nuclear encara no està descartada

El ministre d'Indústria espanyol admet que els informes tècnics aconseller situar-lo a Zarra, però que la decisió encara no està presa

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El ministre d'Indústria espanyol, Miguel Sebastián, afirma que l'opció de situar el cementiri nuclear a Ascó no està descartada. Segons Sebastián, els informes tècnics conclouen que les tres principals candidates -Ascó, Zarra i Yebra- tenen característiques similars però ha recordat que Zarra, al País Valencià, és l'opció més aconsellada per l'impacte socioeconòmic que tindrà perquè és una població que no té teixit industrial i el cementiri nuclear serviria per a la revitalització econòmica del municipi. Tot i les recomanacions tècniques, el ministre espanyol ha assegurat que la decisió encara no està presa i, per tant, no hi ha cap opció descartada.

Comparteix
   


Etiquetes
No hi ha cap opció descartada. El ministre d'Indústria espanyol s'ha mostrat contundent i ha afirmat que, de moment, l'únic que hi ha és un rànquing fet pels tècnics i que analitza pros i contres de cadascuna de les candidatures. Entre els vuit municipis, l'anàlisi tècnic situa en els tres primers llocs Zarra, al País Valencià; la catalana Ascó i Yebra, a Castella la-Manxa.

Miguel Sebastián ha admès que, a nivell tècnic, la població que hi ha al capdavant és Zarra sobretot perquè l'impacte socioeconòmic del cementiri nuclear seria molt positiu. El ministre ha afirmat que es tracta d'una població que pràcticament no té activitat econòmica ni indústria i, en canvi, Ascó 'té més alternatives'. Tot i això, ha afirmat que encara no hi ha res decidit i que l'únic que hi ha és l'assessorament tècnic. 'Volem arribar al màxim consens possible', ha afirmat el ministre que reitera que encara no hi ha cap decisió política presa.

En relació a terminis, Sebastián ha afirmat que espera poder anunciar el resultat final 'el més aviat possible' perquè el cementiri nuclear és una instal·lació necessària perquè les piscines de les centrals estan saturades i el cost de dur els residus nuclears espanyols a França serà de 60.000 euros a partir del mes de gener.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pau fletxa Terres de l'Ebre
3 d'octubre de 2010, 11.06 h

#2 hi ho volen fer amb els consentiment de l'alcalde d'Ascó i l'AMAC que diu que parla en nom dels pobles afectats i generalment només parla amb nom del seu president i de l'alcalde d'Ascó. que esperen que el cementiri vagi a Ascó i treuren una bona morterada i després marxar ben lluny. Per cert tots dos són de CIU, i Mas calladet encara no ha obert expedient a cap dels dos, i això que ell diu que està en contra (clar ho diu amb la boca petita, com que sap que això es resoldrà inmedia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2010, 09.11 h

És llastimós: volen fer amb Zarra o Ascó (curiosament, dues poblacions dels PPCC) el mateix que moltes multinacionals amb països pobres africans: convertir-les en l'abocador que no volen els altres, amb l'ham de la "acitivitat econòmica". Com diu el #1 Quim, si fossin tot avantatges, ja s'ho quedarien a Madrid, com fan amb els nostres impostos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPC
2 d'octubre de 2010, 20.02 h

I per què no el posen a madrid a la puerta dels sol per exemple? Sebastian el que vol dir és que esperen a veure si Ciu guanya les eleccions per posar el cementiri radioactiu a Ascó que per alguna cosa l´alcalde convergent d´Ascó el vol de totes totes.Ciu quin fàstic de gent i quin fàstic de partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.