directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un informe de l'ONU demana la supressió de l'Audiència Nacional

El Govern espanyol assegura que el text de Nacions Unides 'no té rigor ni credibilitat'

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El darrer informe de l'ONU sobre els Drets Humans a l'Estat espanyol, que recomana la supressió de l'Audiència Nacional espanyola i la fi de l'actual règim d'incomunicació dels detinguts, ha caigut com un gerro d'aigua freda al Govern de José Luís Rodríguez Zapatero, que continua entestat a perseguir membres d'ETA malgrat que el grup armat s'hagi mostrat disposat a deixar les armes. Des de l'executiu espanyol ja s'ha remès una rèplica al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides acusant l'autor de l'informe, Martin Scheinin, d'haver elaborat un text 'sense rigor ni credibilitat'. Els responsables estatals asseguren que les detencions de presos bascos s'han realitzat seguint 'totes les garanties processals' i argumenten que l'existència d'un règim d'incomunicació als presos queda justificada pel fet que 'en aquest país hi ha terrorisme actiu'.

Comparteix
   


Etiquetes
Tal com informa Gara, l'informe del relator de Drets Humans de l'ONU, Martin Scheinin, recomanava acabar amb l'Audiència Nacional espanyola -un tribunal d'herència franquista- i també recomanava acabar amb la incomunicació que s'aplica als presos de terrorisme, en assegurar que aquestes pràctiques vulneren els drets i les llibertats fonamentals dels ciutadans.

La rèplica del Govern espanyol no s'ha fet esperar, i 'lamenten' que les valoracions de Scheinin 'no es corresponguin amb la realitat de la lluita contra el terrorisme, ni siguin compartides per la societat espanyola'. El Govern també acusa l'ONU d'intrusisme, en assegura que el relator de l'ONU està 'qüestionant' el marc legal i institucional sobre el qual actua l'Estat per fer front al terrorisme.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
4 d'octubre de 2010, 23.42 h

#13 Quan un viu o neix a Catalunya,un signe d'educació és com a mínim entendre el català,el fet que defenseu que només amb el castellà ja n'hi ha prou és un signe de menyspreu i de col.lonialisme,a part de que a Catalunya ningú ha de mirar sota el cotxe,i si han hagut atemptats no has estat per causa catalana,sinó per accions de ETA,i aquí a Catalunya hi han ciutadans catalans que han pagat multes per parlar en català,els han ratllat el cotxe per portar el CAT,i no poden fer servir e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
4 d'octubre de 2010, 22.36 h

Como se nota que este señor no tiene que mirar debajo de su coche cuando va a ´trabajar´ , España no odia a los independentista sino a los terroristas , y aunque alguien pretenda hacernos creer que los terroristas son presos politicos , los que vivimos aqui sabemos que el régimen que impera es el de los nacionalistas cantonalistas que proliferan ultimamente por aqui , y quien tiene problemas son los que difieren , los que pagan multas , los que se encuentran el coche rallado , los que pier... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Quel fletxa Tarragona
3 d'octubre de 2010, 22.06 h

M'agrada enormement el que proposa aquest Martin Scheinin. S'ha d'acabar amb els torturadors d'independentistes armats, perquè com diu un company que escriu aquí, mai s'ha retingut i s'ha negat tots els drets durant 72 hores a cap delinqüent comú. espanya odia els independentistes, i aquesta és tota la veritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
3 d'octubre de 2010, 21.55 h

Una cosa curiosa:deixant de banda que la persona que en mata una altra mereix un càstic,hi ha una qüestió que em remou:en casos de delinqüència organitzada,amb resutat de morts o delictes contra els drets humans,com pot ser els casos de grans traficants de drogues,armes,esclavatge sexual...no hi ha una llei específica que incomuniqui als "pressumptes"delinqüents,sinó que desde el primer moment tenen a disposició seva els advocats,cosa que no tenen els detinguts per causes de terrorisme... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
3 d'octubre de 2010, 18.48 h

El què em fot més fàstic de tot, i em fa gràcia a la vegada per no plorar de ràbia, són aquests polítics de la Comunitat Europea. Que no ens vinguin amb pallassades i teatres de titelles, perquè saben de sobres (tenen l'obligació de saber-ho) qui són els espanyols, així com el caire feixista i dictatorial que els empeny. N'han tingun centenars de probes, el llibre de la constitució espanyola amb símbols feixistes al museu de la comunitat, uns milers de manifestants que se'n van a B... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
3 d'octubre de 2010, 18.35 h

El dia que ETA plegui les armes, cal que ens calcem, si és que abans no hem aconseguit la independència. Cal que els catalans no s'ho agafin de conya (perquè sembla que fora del futbol, no hi ha res seriós), perquè com molt bé diu en #1 Quim, serem nosaltres qui estiguem al seu punt de mira, el dels feixistes, és clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
3 d'octubre de 2010, 18.30 h

#4 No podem oblidar que aquests que esmenta Vostè són de dretes, i en Duran, no solament és de dretes, sinó que més a més el fel de la balança té tendència a tombar cap a les idees asnaristes, que ja és dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
3 d'octubre de 2010, 17.46 h

Es de dubtós caire democràtic avalar l'existència de Tribunals que reprimeixen les voluntats polítiques i socials de comunitats humanes caracteritzades per les seves pròpies singularitats llingüístiques, culturals, històriques, folklòriques.
Reprimir, arraconar, perseguir, ridiculitzar, il.legalitzar aquestes realitats va radicalment en contra dels Drets Humans.
NO ES LLIURE QUI VOL, SINÓ QUI LLUITA PER SER-HO!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Reagrupat fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2010, 17.17 h

Menys queixar-se i més actuar!
A treballar tots per l´Estat Català!
Jo amb aquesta gent no vull durar ni un segon més!
VISCA L´ESTAT CATALÀ! VISCA CATALUNYA LLIURE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2010, 11.00 h

Quan hi ha ordres de reformar l'economia, i mercat laboral o les pensions els hi dona ràpid credibilitat i es dona pressa en complir-lo.quan es tracta de drets humans respon dient que l'informe no té credibilitat


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.