directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Santamaría condemna, ara, el boicot als productes catalans

La vicepresidenta afirma que "ningú ha de pagar les irresponsabilitats de l'exgovern de la Generalitat"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN | La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha condemnat el boicot als productes catalans per part dels consumidors de la resta de l'Estat com un acte "irracional i contrari a la convivència i als llaços econòmics i socials" entre els territoris. 
Pla curt de Soraya Sáenz de Santamaría
Pla curt de Soraya Sáenz de Santamaría
© Àlex Recolons

Comparteix
   


Etiquetes
En unes declaracions aquest dimarts als mitjans de comunicació després de participar en un esmorzar de la Societat d'Estudis Econòmics, la vicepresidenta ha valorat així la proposició no de llei que el grup popular portarà a votació aquesta tarda al Congrés dels Diputats per protegir els productes catalans de possibles boicots. "Hem plantejat la iniciativa per animar tots els espanyols a consumir productes catalans, per respecte als productors i treballadors locals, per la seva qualitat i perquè ningú ha de pagar les irresponsabilitats de l'exgovern de la Generalitat", ha sentenciat.
 
Després de la trobada, que ha tingut lloc a la seu central de Foment del Treball a Barcelona, la vicepresidenta ha confiat que la iniciativa del grup parlamentari popular tingui "un gran suport al Congrés. "No s'hauria de produir cap boicot. Espanya és un projecte de convivència i el boicot és absolutament irracional. L'economia està interrelacionada. Amb matèries primeres d'un lloc, s'acaben elaborant productes en un altre lloc", ha conclòs. En aquest sentit, ha desitjat que "Catalunya superi el malson que ha estat aquest procés".

"Revertir el deteriorament econòmic"
 
D'altra banda, la vicepresidenta ha valorat positivament la trobada amb els empresaris de Foment del Treball en la que s'ha abordat "els canvis que calen en un futur immediat per revertir el deteriorament econòmic i social produït a Catalunya a conseqüència del procés independentista". Santamaría ha afirmat que "un bon clima de convivència és fonamental per retornar la confiança a les empreses i a sectors com el turisme" i que amb els empresaris s'ha parlat també "de projectes de futur i de modernització econòmica, per tal que Catalunya pugi al carro de la modernització".
 
En aquest sentit, ha assenyalat que "cal abordar un nou model de finançament autonòmic i un pla d'infraestructures, així com ajudar a materialitzar les inversions" que s'hagin paralitzat a Catalunya. "Volem un nou Govern que actuï dins del marc de seguretat jurídica, que torni als fòrums de debat i que se sumi al bon clima de recuperació que viu el conjunt del país", ha afegit. 
 
La vicepresidenta critica els qui parlen d'unilateralitat i de bilateralitat mentre "s'obliden de la pluralitat"

"Divisió entre els catalans"
 
La vicepresidenta espanyola ha apuntat també que "el que més ha centrat el col·loqui és la fractura social i la divisió entre catalans". "Cal que les institucions representin el conjunt dels catalans. Els qui parlen un dia d'unilateralitat i el dia següent de bilateralitat s'obliden el més important de Catalunya, que és la pluralitat. Necessitem una Generalitat que respecti aquesta pluralitat", ha sentenciat.
 
Santamaría defensa que el govern espanyol respecta les decisions del TS sobre el procés
 
Sobre l'ampliació a les cúpules dels partits sobiranistes per part del Tribunal Suprem de la investigació en el procés judicial per sedició, rebel·lió i malversació de fons públics, Santamaría ha afirmat que "respectem les investigacions en curs. Som el poder executiu i tenim el màxim respecte al poder judicial. Sobre el contingut de la llibreta hauran de respondre els seus autors", ha apuntat la vicepresidenta en relació al document 'Enfocats', confiscat a l'exsecretari general d'Economia de la Generalitat, Josep Maria Jové. En aquesta línia, Santamaría tampoc s'ha posicionat sobre la petició del vicepresident de la Generalitat cessat, Oriol Junqueras, de sortir de presó per poder participar en la campanya del 21-D.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
13 de desembre de 2017, 10.59 h

PUR ELECTORALISME, QUAN L'HAN PREDICAT DE SEMPRE EL 1932, EL 2005, AMB GRANS CAMPANYES, ARA REIS I DEVOTS DE LA MENTIDA ÉS UNA BRUTAL ARMA PUBLICITÀRIA PER A LES ELECCIONS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
13 de desembre de 2017, 09.35 h

Jo no li facilitaria brindar amb cava. Que begui vino espumoso"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de desembre de 2017, 21.20 h



CADA DIA LA TROBO MES SIMPATICA.......A CASA , TOT CRISTO DEU ANAR A TOC DE PITO.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Dave fletxa Figueres
12 de desembre de 2017, 20.37 h

Que et donin pel cul desgraciada!!!! no necessitem una merda de vosaltres que us donin


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Matheu fletxa Pinocchio
12 de desembre de 2017, 13.53 h

Critica el boicot tocant-se el nas, gratant-se la galta, gestos que traeixen hipocresia i falsedat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.