directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Els Castellers de Vilafranca fan història

Guanyen per cinquena vegada consecutiva el Concurs de castells, al Tarraco Arena Plaça de Tarragona

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Els Castellers de Vilafranca han assolit aquest diumenge el que havien batejat com a 'Objectiu V', en ser la primera colla que guanya cinc concursos de castells consecutius. Els de la camisa verda han tancat el concurs sumant 4.795 punts, i fins i tot s'han permès el luxe de renunciar a fer una cinquena ronda. Molt més emocionant ha estat la disputa per a la segona i tercera plaça, que ha estat per a la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls, respectivament. Una posició que s'ha decidit en el darrer moment, quan s'ha desplomat la torre de nou amb folre i manilles, única opció que tenia la Vella per revalidar la segona plaça obtinguda en l'anterior concurs del 2008.
castells castellers
Comparteix
   


Etiquetes
Els Joves han passat per davant de la Vella descarregant el tres de nou amb folre, el quatre de nou amb folre i el cinc de nou amb folre, aquest darrer carregat. En canvi, els de la camisa rosada, han carregat únicament el tres de nou amb folre. En primera ronda han carregat el cinc de nou mentre que el pilar de vuit amb folre i manilles s'ha resistit dos cops a la colla vallenca. La decepció ha incrementat amb l'altre intent fallit de la torre de nou amb folre i manilles.

Pel que fa als triomfadors, el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, ha reconegut en declaracions a l'ACN que estan molt contents perquè 'hem tornat a guanyar el concurs, tal com volíem'. A més, ha explicat que 'no ens hem fet mal' i tot i caure en el pilar de vuit i la torre de vuit, ha apuntat que s'han descarregat 'grans castells' com el quatre de nou amb agulla o el cinc de nou.

D'altra banda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona s'ha confirmat com la 'revelació' del concurs, arribant a la quarta posició al 2008 van ser cinquens- portant a plaça el tres de nou amb folre, el quatre de nou, el cinc de vuit mentre que el cinc de nou amb folre s'ha quedat en intent. Amb aquesta quarta plaça, els tarragonins tanquen així una de les seves millors temporades.

Dades detallades

La classificació es completa amb els Capgrossos de Mataró, cinquens amb 1.998 punts; Castellers de Sants (1.388), Xiquets de Tarragona (1.128), Castellers de Lleida empatats amb els Castellers de Barcelona amb 988 punts i compartint la vuitena plaça. Tanquen el llistat els Xicots de Vilafranca (804 punts), Castellers de la Vila de Gràcia (722), Nens del Vendrell (722), Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau, amb 330 punts.

Pel que fa a assistència, s'han venut les 6.000 entrades que es van posar a la venda i fins a 6.300 castellers han omplert la Tarraco Arena Plaça (TAP), 1.200 dels quals eren de Vilafranca. Els serveis mèdics han atès 132 persones, de les quals 119 no ha calgut traslladar-les a cap hospital. Tres dels ferits, però, es troben encara ingressats amb fractures al colze i al nas, tot i que cap d'ells es troba en estat greu.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Quim fletxa PPC
4 d'octubre de 2010, 12.49 h

#3 Manel tens tota la raó, Si tinguessin tant clar el que diuen no vindrien aquí a fer tantes hores extres. A les ultimes eleccions ara farà quatre anys també deien que Ciu trauria majoria absoluta i tot la bestial campanya de descrèdit i la milionada que és van gastar al final res de res i encara ploren ara amb la cançoneta de que van guanyar les eleccions. Tant de bo hagin de plorar molt més. NO, No ho tenen gens clar. Ha ha ha ha ha ha ha


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2010, 11.48 h

#2 Sembla mentida com de sectaris podeu ser alguns convergents unionistes! Fins en una notícia de PAÍS com aquesta, no podeu dissimular la por que us fa ERC, i heu de seguir atacant el partit que ha aconseguit que, per primer cop, els partidaris de la independència siguem més que els contraris. Això, és clar, si CiU no fa marxa enrera!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 d'octubre de 2010, 23.41 h

Visca els Castells! ll*ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 d'octubre de 2010, 17.38 h

Unir-nos ens fa més forts, "fer pinya" és clau en l'elevació espiritual i personal de l'ésser humà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.