directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alicia Romero (PSC): ''Caldrà reconciliar-nos des del diàleg perquè és el que ens demanaran els resultats''

La número sis dels socialistes per Barcelona creu que és més probable una reforma constitucional que la independència

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

A.S. | La número sis del PSC per Barcelona, Alicia Romero, ha assegurat que les enquestes els ofereixen positiva però ha detallat que "els que ens diuen les enquestes és que serà molt difícil fer pactes i acords". En una entrevista a Revista Mirall ha subratllat que "s'haurà de ser generós per acabar investint un govern" i ha afegit que per aquest motiu "caldrà reconciliar-nos des del diàleg perquè és el que ens demanaran els resultats". 
La número sis del PSC per Barcelona, Alicia Romero
La número sis del PSC per Barcelona, Alicia Romero
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
Preguntada pels ex membres d'Unió i de Societat Civil Catalana que formen part de la candidatura socialista, Romero ha exposat que "la llista ha volgut incorporar gent des de l'esquerra fins al centre, i això ens ha donat una llista molt transversal". "Hem volgut fer això perquè després del 21-D caldran consensos molt amplis que seran difícils". "Abans del 22 de desembre nosaltres ja hem volgut mostrar i donar un missatge de què necessitem i això passa per ser generosos i cedir i posar sobre la taula allò que ens uneix", ha asseverat. 
 
Malgrat els resultats, Romero ha volgut deixar clar que no es veuen pactant amb Ciutadans perquè "són un partit de dretes" però tampoc tenen al cap repetir un tripartit: "No farem president a un candidat independentista. Les persones que ens han portat fins aquí, no ens trauran d'aquest embolic".
 
"Els Comuns s'haurien d'aclarir i dir si volen a un president independentista", ha exposat. "Si no voten a Miquel Iceta, poden votar a un president independentista, encara que ells diuen que no ho són". Així, ha volgut recalcar que "no busquem fer un govern de coalició sinó en solitari, en el que nosaltres puguem portar gent transversal".

Reformar la Constitució
 
Els socialistes però continuen apostant per una reforma constitucional: "Que situï Catalunya a un millor reconeixement de la cultura i la seva llengua, més autogovern i més finançament". Ara bé, ha volgut deixar clar que el procés no serà fàcil. "Això trigarà, serà quelcom a mitjà termini".
 
Ha explicat que fins ara el diàleg no ha funcionat "perquè aquí no s'ha volgut". "La negociació és complicada, no són de dies i setmanes, són de mesos i anys". "Si no sabem que és una negociació potser ens equivoquem de lloc. La política és això. Negociar i per tant, cedir". En aquest sentit, per a Romero "la reforma constitucional és molt més viable que la independència". 
 
 
 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Marta fletxa Sabadell
18 de desembre de 2017, 20.21 h

Els del 155 ni aigua !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.
18 de desembre de 2017, 09.40 h



(m)Alícia Romero, presentant-te per un partit "tan votat" a Catalunya com el PSC, i , per si fos poc, anant la 6ena de la llista . . . les teves esPPectatives en la PPolítica no les veig gaire bones . . .


No creus que tindries més possibillitats en altres terrenys? Has probat . . .no sé jo . . . per exemple a vendre rentaplats a domicili?




Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de desembre de 2017, 09.16 h


Arrimadas, aquestes pretensions que tens de arribar a la Generalitat, quant les sento, tinc una vergonya que tu no tens.

M'avergonyia que amb aquestes aspiracions no pensis que no es pot mentir tant. NO HI HA VEGADA QUE SURTIS A PARLAR, QUE LA TEVA BOCA NO S'OMPLI DE MENTIDES ........

No estàs preparada per governar, per mes que tinguis radera al Ibex 35 i altres que suportant la quantitat de gasto que porteu. I UNA MENTIDERA PATOLÒGICA NO POT ESTAR A LA GENERALITAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de desembre de 2017, 08.13 h

CALLA CAMARA DE GAS, ASSASINA DEL GAL, PORQUERIA NAZIONAL.SOCIIALISTA.
ICETA, FOT AL CAMP, FILL DE HITLER


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
fideli fletxa rdnes
18 de desembre de 2017, 06.42 h

La República Catalana ni oblida ni perdona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.