directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

La CUP demana el vot per ''desobeir plegats el poder'' de l'Estat

Els cupaires preveuen "donar la sorpresa" el 21-D

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN | La CUP confia en "donar la sorpresa" aquest dijous i revertir l'escenari que apunten la majoria d'enquestes, que els donen una petita davallada. La portaveu del Secretariat Nacional i número deu de la llista per Barcelona, Núria Gibert, assegura que la CUP sempre ha estat una força "menystinguda" pels sondejos, però ells confien que els resultats del 21-D els acabaran donant "la clau per implementar la República". 
La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP i número deu de la llista per Barcelona, Núria Gibert
La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP i número deu de la llista per Barcelona, Núria Gibert
© Jordi Pujolar

Comparteix
   


Etiquetes
Gibert ho ha explicat en l'última roda de premsa d'aquesta campanya electoral que considera que ha estat adulterada per l'estat espanyol. Han jugat, diu, "amb les cartes marcades" i el "feixisme" ha actuat amb "impunitat".
 
Gibert recorda que les enquestes "el 2012 deien que no entraríem i els 2015 ens donaven 5 o 6 diputats". Ara la majoria d'enquestes tornen a situar-los, en molts casos, lluny dels deu diputats que tenen actualment, però des de la CUP es mostren "esperançats" perquè això no passi. 

Confiança 
 
"Hi ha molta gent que hi confia i també molta gent cansada de les forces d'esquerres que tenen un discurs ambigu. Tenim molt bones impressions de tot el territori", explica la candidata cupaire. Gibert reitera que el futur passa per la "implementació inequívoca" de la República.
 
Des de la CUP asseguren, però, que les eleccions són del tot atípiques. Des de la seva convocatòria en aplicació de l'article 155, com pel desenvolupament d'una campanya "fora del normal" en la que l'estat espanyol, asseguren, ha jugat "amb les cartes marcades".

Referència als fets de Lleida
 
Gibert ha fet questes declaracions en al·lusió a fets com els ocorregut aquest dilluns a Lleida, quan agents de la policia espanyola van identificar la candidata Mireia Boya i altres membres de la CUP: "Hem aguantat l'assetjament feixista i la impunitat amb la que es veuen per operar".

 
La portaveu cupaire també lamenta la "judicialització" de la política en referència a les limitacions en les comunicacions que s'han imposat contra Jordi Sánchez i Oriol Junqueras a les presons per haver participat en la campanya electoral. "Això només ens dona més pistes del nivell democràtic de l'estat".
 
Gibert defensa que Sánchez i Junqueras puguin fer campanya per JxCat i per ERC, respectivament, perquè tenen un "paper polític que han de poder desenvolupar".
 
Suport del món municipal
 
La CUP ha fet aquesta valoració de la campanya en la darrera roda de premsa abans del 21-D, que ha servit també per mostrar el suport del món municipal a la candidatura cupaire. Fins a nou agrupacions municipalistes han demanat explícitament el vot per la CUP en considerar que són la força que millor representa la possibilitat d'aplicar polítiques realment transformadores i donar continuïtat a la implementació de la República.
 
Es tracta de nou candidatures municipalistes, moltes d'elles ja associades a la CUP pels comicis municipals de 2015. De les nou agrupacions, set són de l'àrea metropolitana, especialment del Vallès i el Baix Llobregat -Alternativa Ciutadana de Rubí, Alternativa d'Esquerres de Cornellà, Alternativa d'Esquerres del Prat, Compromís per Cerdanyola, Compromís per Ripollet, Crida per Sabadell, Moviment Alternatiu Llinars–, a més de Capgirem Vic i l'UM9-Sant Pere de Ribes.
 
I si la CUP és imprescindible per a aquestes formacions, la necessitat a la inversa també es dona. Núria Gibert assegura que les institucions "més allunyades" de la ciutadania com el Parlament o el Govern no poden desobeir soles el "poder" de l'estat espanyol. Els Ajuntaments, assegura, "han de ser actors principals" i lamenta que també han patit "un nivell de repressió altíssim" en els darrers temps.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
20 de desembre de 2017, 11.09 h

UN GRUP DE CONVENÇUTS VELLS MILITANTS DEL PSAN I ESQUERRES VERITABLES, COM LA CUP, US FAREM COSTAT TENIU EL NOSTRE VOT, COM HEM FET A TOTES LES CONTESES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
no fotem,a si? fletxa Catalunya
19 de desembre de 2017, 17.51 h

Els catalans hauríem de ser molt conscients del que devem la CUP, vers la lluita per la llibertat, cal recordar que ells són els que van fer possible allibera'ns del Mas, i part de la seva política de mentides barroeres, com les estructures d'estat inexistents, que segons ell van necessitar quasi quatre anys perduts, per guanyar temps canviant quelcom, perquè no canvies res de res. Cal recordar que ells són els únics, que no han fet altra cosa que posicionar-se clarament per combatre als ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
19 de desembre de 2017, 16.51 h

L'espanyolisme desesperat davant l'avenç República catalana, els drets i les llibertats, la justícia social...https://twitter.com/Llibertatcat/status/943109486746750976

Denuncien un enviament massiu de e-mails no autoritzats que demanen el vot per a Ciutadans.
Correus electrònics que demanen el vot per Ciutadans a les eleccions del 21 de desembre a adreçes que mai han facilitat dades per rebre aquest tipus de publicitat electoral. Aquest és el cas que han denunciat públicament diversos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.