directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran vol deixar el Congrés i tornar a Catalunya després del 28-N

El líder d'Unió podria aspirar a la vicepresidència d'un Govern liderat per Artur Mas

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari general de CiU i portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha indicat aquest dilluns que està a disposició de CiU per si ha de deixar Madrid i tornar a Catalunya després del 28-N. En declaracions a la Cope, ha assegurat que no s'ha plantejat aquesta qüestió, però ha assegurat que està 'a disposició' de la federació pel que cregui convenient, ja que 'cal concentrar energies' per superar la 'situació crítica que viu el país'. De tornar a Catalunya després de les eleccions, Duran podria aspirar a la vicepresidència del Govern català. El líder d'Unió també ha aprofitat també per llençar un missatge de prudència en assegurar que no dóna CiU per guanyadora, i que s'ha de treballar 'molt i amb molta humilitat' fins a les eleccions.
duran i lleida
Comparteix
   


Etiquetes
En preguntar-li si vol tornar a Catalunya després del 28-N en cas que CiU governi, Duran ha assegurat que encara no s'ho ha plantejat. Això sí, ha apuntat que està 'a disposició' de CiU per si creu que ha de deixar el seu escó al Congrés. 'Jo sóc molt conscient de la situació crítica que viu a Catalunya. Crec que CiU ha de concentrar energies en recuperar el país', ha indicat Duran, que ha afegit que, de tota manera, procura fer 'el millor possible' la seva feina a Madrid i s'hi troba 'molt bé' fent-la.

El dia que el president de la Generalitat, José Montilla, signa el decret de dissolució del Parlament, Duran ha opinat que la convocatòria d'eleccions 'arriba tard', perquè 'al país li convenia aclarir com més aviat millor qui ha de regir el destí del país els propers quatre anys'.

Referint-se a les enquestes que donen a CiU entre 63 i 65 escons, el secretari general de la federació ha demanat prudència, argumentant que 'falta molt de temps' per a les eleccions i la campanya és molt llarga. 'De cap de les maneres dono per guanyadora CiU. Hem de treballar molt i amb molta humilitat', ha considerat. També ha advertit que si la gent es queda a casa, només s'estarà garantint que els que ara governen ho continuïn fent.

Duran també ha remarcat que si Montilla és president és gràcies als vots d'ERC, i ha recordat que és aquest partit i no CiU qui porta un referèndum independentista en el seu programa. El líder d'UDC ha recordat que ell no és independentista, tot i que respecta que hi hagi gent que ho sigui, i més quan molta gent està 'empipada per com estan les coses'. 'Però ja ens ocuparem des d'aquest punt de vista que les coses no vagin per aquest camí, i reitero que no hi ha cap proposta electoral de CiU que així ho indiqui', ha conclòs. A més, ha afegit que el president i candidat de CiU, Artur Mas, 'ha deixat molt clar en nom de CiU que la preocupació és aixecar el país des de la perspectiva econòmica'.

També ha valorat el fet que la consellera de Justícia, Montserrat Tura, sigui la número dos del PSC a Barcelona. Ha apuntat que tampoc creu que sigui una 'gran estrella' dintre del Govern, i ha recordat que quan era responsable d'Interior va cometre algunes 'ficades de pota notables'. 'El que passa és que s'ha fet molta propaganda', ha subratllat Duran, que ha constatat que no hi ha gaire canvi en substituir Antoni Castells per Montserrat Tura.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
5 d'octubre de 2010, 20.51 h

En declaracions a la COPE!!!! Quin fàstic. ara ja només falta que vagi a fer declaracions a l'emissora d'intereconomia. Si aquest home tingués vergonya i dignitat, cosa que no deu tenir, després del què han arribat a fer-nos i a dir-nos des d'aquella emissora, s'hauria d'haver negat a anar-hi, perquè al capdavall, continuen sent iguals, encara que no hi sigui el nazi fatxenda d'aquell periodista, nom del qual ni vull esmentar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
borinot fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2010, 23.27 h

El govern espanyol li haurà dit que es quedi a Catalunya a controlar-nos. En Duran és un unionista irredempt. Per més que ens robin els diners i que ens matin la llengua, ell serà sempre unionista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Anna fletxa Reus
4 d'octubre de 2010, 20.32 h

Compra't un vestit de "chulapo" si és que encara no el tens, i queda't a les Espanyes. Adéu, Duran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
4 d'octubre de 2010, 20.24 h

Els partits unionistes són ja el passat!

Cal votar partits que vulguin la Llibertat i que siguem Estat. Més senzill, impossible!
Que es barallin els unionistes entre ells que així riurem una estona però, entre nosaltres? És absurd!

Els futur és Llibertat!
Els futur és ser Estat!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12 Oriol Jordan
4 d'octubre de 2010, 19.48 h

#5 Informa't una mica abans d'abocar conceptes perquè sí: la figura de "Conseller en cap" a la que al·ludeixes, que va servir per presentar Artur Mas i fer-li propaganda com a cap de cartell de CiU en època Pujol, és un càrrec històric de l'Ajuntament de Barcelona i no de la Generalitat de Catalunya; per això va ser modificat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
PELGRI i PELEGRI fletxa de cal Pelegri de Lleida
4 d'octubre de 2010, 18.16 h

Durant no fotis home.... ara que ja ho tenia coll abaix que seria jo el UNGIT pel gran bedell MAS com a nou líder del sector "comissió i unió" de la UDD. Fins hi tot ja tenia pactat un bon article d'opinió-opinada i ben pagada a la Vanguardia per part den José ANTICH i amb la presentació den Enric JULIANA i den Jordi BARBETA...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Doctor Gràcia fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2010, 17.10 h

No cal


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Artur ObaMAS fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2010, 16.23 h

Quin fàstic !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
4 d'octubre de 2010, 16.15 h

que plegui ja aquest home, s'en vagi a jugar al domino JUBILIS


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Manel fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2010, 16.07 h

#5 I tu qui ets per parlar de seriositat, si no pares de fer el ridícul fent-te passat per exvotant? Les ganes de "tocar cuixa", reprimides durant set anys, t'estan jugant males passades! Sembles els quintos que anaven marcant els dies que faltaven per acabar la mili! I és que en el fons, només això us preocupa a alguns: tornar a manar, i prou. Però no teniu valor per reconèixer-ho, i us heu de fer passar per "exvotants", "laportistes", etc., fent un ridícul espantós. Només ens faltari... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.