directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont demana a independentistes, catalanistes i demòcrates un ''vot útil de país''

En l'acte final de campanya de JxCat, insta a "no regalar la sobirania a Rajoy"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

M.B| Si ‘Junts per Catalunya’ no venç a les urnes, “haurem regalat la sobirania a Mariano Rajoy i tot el que representa”.  Amb aquestes paraules de Carles Puigdemont es resumeix el “megamíting” -s’ha seguit la seva intervenció des de Brussel·les en un centenar de punts arreu del país- que ha organitzat la candidatura del president per cloure la campanya del 21-D. Una darrera demanda als catalans perquè, amb els seus vots, li permetin complir el “compromís d’entrar a la Generalitat amb el Govern legítim que el 155 ha cessat”.  En una crida als votants d’ERC, el PSC i els comuns s’ha dirigit a “tots els votants independentistes més enllà dels partits, també als votants catalanistes a qui el seu amor per Catalunya els fa estimar les seves institucions i als demòcrates que creuen necessari restituir el Govern” per demanar-los un “vot útil de país”. 
El "megamíting", seguit des de Barcelona
El "megamíting", seguit des de Barcelona
© Junts per Catalunya

Comparteix
   


Etiquetes
Centenars de persones s’han reunit a la plaça de la Virreina de Gràcia -un dels barris barcelonins més independentistes- per escoltar les advertències del president: si la seva candidatura no triomfa el 21-D, “estarem anunciant a Madrid que sempre que no els agradi el president el podran canviar” i els que arribin “estaran més pendents de fer-los contents que de defensar els interessos dels catalans”.  
 
Obligat a tornar-se a presentar
 
Durant el seu discurs, Puigdemont ha recordat que -tot i que fa dos anys havia assegurat que no es presentaria a unes noves eleccions- la “resposta furibunda” de l’Estat espanyol al procés independentista l’ha “obligat a prendre decisions transcendents”. En aquest sentit, ha reivindicat la seva candidatura com la millor hereva de ‘Junts pel Sí’ - "que supera l’esquema dels partits”- i s’ha referit als seus companys de llista com “militants de Catalunya”. Segons Puigdemont, ell és el president de Catalunya perquè no accepta que “ningú escapci la institució”. 
 
D’altra banda, ha tret pit pels resultats del 27-S i pel fet d’haver complert la promesa de celebrar un referèndum d’autodeterminació i ha celebrat que, fins i tot amb “provocacions molt dures”, l’independentisme ha mantingut el seu compromís per dur a terme un procés pacífic. “Nosaltres no ens desviem ni un mil·límetre del camí ni la manera de caminar-hi. Puc explicar-ho amb el cap ben alt per tot el món”, ha afegit, després d’assegurar que és la “manera de ser ciutadans d’Europa”. Tot i tornar a insistir en que el 21-D es celebren unes eleccions “imposades”, ha instat la ciutadania a prendre-les com “una segona volta de l’1 d’octubre”. “El que està en joc és el tot”, ha sentenciat. 
 
El president ha recordat també la recent manifestació dels catalans a Brussel·les i ha assegurat que, allà, encara se’n parla. En aquest sentit, ha afirmat que “la història ens observa”: “és un moment decisiu per reivindicar el “sentit profund” del que hem fet fins ara, per fer un país millor”, ha dit. També ha denunciat que “alguns ens volen dividir per interès electoral i l’estranya noció del que és mantenir un Estat unit”. "No se'n sortiran. Catalunya seguirà sent un sol poble", ha reblat. 
 
Pel que fa a l’aplicació del 155 a Catalunya, ha manifestat que “beneficia molt pocs catalans i, curiosament, tots a Madrid” i -per tant-  “no és possible fer un país millor amb els partits que l’han fet possible”. 

Garantia pels presos polítics i els exiliats
 
Puigdemont ha tornat a erigir la seva candidatura com a única garantia que els membres del Govern a l’exili puguin tornar a Catalunya i s’alliberi els presos polítics de la presó. De la mateixa manera ho ha posat de manifest Eduard Pujol, portaveu de JxCat -”han agafat el gust a prohibir. Si no els aturem, no pararan”- que també ha advertit que “si ara no ens plantem, l’Estat arbitrari tocarà de ple els que s’ho miren de lluny”. 
 
Al seu torn, la directora de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha enviat una salutació especial als pares de Jordi Sànchez, que han assistit a l’acte. “Si el dia 21 canviem de president, guanyarà Mariano Rajoy”, ha sentenciat. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
epañó (y olé!) fletxa epaña (é la mejó der mundo mundiá)
20 de desembre de 2017, 22.19 h


#5 Calla, bejota, subnormal analfabet, si tu no has passat ni per l'escola primària.Què saps tu d'Universitats, només lo que llegeixes a la premsa feixista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
BEJOTA fletxa bcn
20 de desembre de 2017, 18.15 h

Catedrático de Economía en la Autónoma de Barcelona, hace cuatro años pronosticó la Declaración Unilateral de Independencia y el encarcelamiento de los “golpistas”

Clemente Polo es un atípico catedrático de Economía de la Universidad Autónoma de Barcelona. Es el adivino que en 2014 “profetizó” como escenario mas probable en Cataluña: la Declaración Unilateral .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.
20 de desembre de 2017, 08.31 h



A mi no m'agrada que s'enganyi al poble ni d'una banda ni de l'altra. Per això més d'una vegada he dit que el BALL de noms diferents de Convergència em sembla un FRAU, em sembla allò que quan erem criatures i en un català horriblement castellanitzat en dèiem un "enganya-bobos".


Crec que Catalunya es mereixeria un partit que la respectés, i en comptes de DISSIMULAR la seva autèntica natura, no es diés ni convergència ni partit demòcrata, sinó, amb SINCERITAT , sense engany i se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
no fotem,a si? fletxa Catalunya
20 de desembre de 2017, 08.25 h

NB: A on diu autonomia (que també està sospesa amb el 155, però no per vostè) hauria de dir república.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
no fotem,a si? fletxa Catalunya
20 de desembre de 2017, 08.21 h

M.H. president, fa cara d'esgotament, no envejo estar al seu lloc, NO estic d'acord amb com s'han fet les coses, mota gent innocent està pagant els erros, i sembl que segons els que hi entenen, això va per llarg, li vull donar les gràcies pel seu esforç, no puc evitar pensar que si demà guanyem, per una majoria absoluta, no servirà de res, l'enemic que tenim no és ni demòcrata ni lleial, això no o han sabut veure ni vostè ni el seu equip de govern, ni el seu partit ni una llarga llist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de desembre de 2017, 22.24 h



!! NO FALTAREM.!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.