directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Quatre pel·lícules catalanes arriben a les cartelleres per fer-se un lloc entre les grans produccions

'Pa Negre', 'Herois', 'Bruc' i 'Eva' i són els primers films subvencionats després de la reorientació del sistema d'ajuts

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En les properes setmanes, arribaran a les cartelleres les quatre primeres pel·lícules catalanes subvencionades després de la reorientació del sistema d'ajuts del sector cinematogràfic. Es tracta de 'Pa Negre', que s'estrenarà el 15 d'octubre; 'Herois', que ho farà una setmana més tard; 'Bruc', que es podrà veure a la gran pantalla el 22 de desembre; i 'Eva', una producció de ciència ficció que s'estrenarà a principis del 2011. Amb la reorientació de les ajudes, el Departament de Cultura pretén que cada any s'estrenin dos o tres projectes ambiciosos que puguin finançar-se adequadament amb una subvenció d'un milió d'euros, aportats a parts iguals entre l'Institut Català d'Indústries Culturals i TVC.
pa negre, pel·lícula
Comparteix
   

Segons el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, aquestes pel·lícules tenen 'molta qualitat i molta voluntat d'arribar a un públic ampli' i busquen tenir un ressò important.

Al seu entendre, el sector cinematogràfic ha fet l'esforç que calia fer i espera que el públic 'trenqui velles inèrcies' i torni al cinema per veure pel·lícules en català.

'Fa anys semblava que havíem de dissimular el cinema català. Crec que això ho hem d'anar superant i només ho podem fer per una via de l'homologació, la normalització', ha afegit. El mateix Tresserras reconeix que bona part de la cultura catalana es consumia quasi com un acte militància. 'Ara s'ha d'aconseguir que les produccions s'imposin al mercat en competència amb altres pel seu interès, la seva actualitat o la seva qualitat', ha afegit.

Canvi en les subvencions

Segons el conseller de Cultura, el sector cinematogràfic viu un moment creatiu molt bo, amb produccions, directors, actors i directors de fotografia i de so de primera línia. En canvi, sortien només projectes molt modestos perquè no arribaven a tenir capacitat financera suficient per competir amb projectes més ambiciosos. Per això, entre el 2007 i el 2008 la Generalitat es van reorientar el sistema d'ajuts.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
5 d'octubre de 2010, 07.04 h

Catalans no saben o no volen fer propaganda de ells mateixos però en temes com les pelís això és fatal! És pot fer milers de pelis si és vol però si ningú sé que aquestes existeixen sense llegir diaris digitals en català no serveis per res més que feina que van crear els comunistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.