directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Primers contactes entre els partits independentistes per restablir el Parlament

Turull lamenta les "amenaces" de Zoido i que Català "s'erigeixi com a jutge" en comptes d'acceptar diàleg

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | Junts per Catalunya ha iniciat els primers contactes amb ERC i la CUP per restablir el Parlament. Així ho ha confirmat el número quatre de la llista del President, Jordi Turull, aquest dimecres al matí, que ha apuntat que la primera roda de contactes serà per restaurar la mesa del Parlament. En aquest sentit, ha reiterat que JxCat no té "una altra candidata" per presidir la mesa que no sigui Carme Forcadell, com ja van avançar fonts del partit al directe.cat aquest diumenge.
El conseller de Presidència destituït, Jordi Turull, a l'acte de JxCat al Refugi 1 del Moll de la Costa de Tarragona
El conseller de Presidència destituït, Jordi Turull, a l'acte de JxCat al Refugi 1 del Moll de la Costa de Tarragona
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
Turull ha assegurat aquest dimecres al matí a Catalunya Ràdio que hi ha hagut "contactes telefònics" amb ERC i la CUP per parlar de la formació de govern i ha afirmat que aprofitaran aquests dies per deixar-ho "envestat" quan abans millor. 
 
El número quatre de JxCat ha recordat que la intenció de la formació és restituir el govern tal com estava "abans que l'estat hi posés les seves grapes" amb el 155, si bé comprèn que hi pugui haver líders que no segueixin per motius personals. I ha afirmat que "ningú" de JxCat té ambició de ser vicepresident de la Generalitat, càrrec que ocupava Oriol Junqueras abans de la intervenció de l'Estat a Catalunya.
 
En aquest sentit, Turull ha assegurat que la intenció de Puigdemont és tornar a Catalunya i que ara "la pressió s'ha d'exercir sobre l'Estat" perquè, segons Turull, el 155 ha quedat desautoritzat amb els resultats de les eleccions.

Primeres reunions
 
Precisament, coincidint amb la reunió de la Diputació Permanent del Parlament, JxCat i la CUP s'han reunit per primera vegada a la cambra després del 21-D per mantenir el primer contacte sobre la configuració de la mesa.
 
En aquest sentit, fonts de JxCat han explicat a Europa Press que la seva voluntat és que Carme Forcadell torni a presidir la mesa però han anunciat que des d'ERC també s'apunta el nom de Carles Mundó. Per la seva part, Forcadell va manifestar aquest dilluns que és "una decisió personal" que prendrà "quan sigui el moment".
 
Sobre el futur president de Catalunya, JxCat aposta per Puigdemont mentre que ERC exigeix que es concreti com s'efectuaria la investidura tenint en compte que es troba a Bèlgica. Per part de la CUP reivindiquen que és el líder legítim de l'executiu, segons informa Europa Press. 

Per la seva banda, ERC ha mantingut una trobada aquest dimecres al matí amb tots els diputats electes el 21-D menys Marta Rovira, que no ha assistit.

Critica les amenaces del gobierno
 
D'altra banda, Turull ha lamentat les "amenaces" del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, dient que no "els tremolarà el pols" si s'han de detenir més líders independentistes, com Elsa Artadi o Marta Rovira. I ha criticat que el ministre de Justícia, Rafael Català, "s'erigeixi com a jutge" en comptes d'acceptar diàleg. 
 
Per això, ha demanat a l'Estat que respecti la voluntat del poble de Catalunya emesa el 21-D i faci "política en majúscules". Tanmateix, ha recordat que JxCat seguirà apel·lant al diàleg i creu que els partits independentistes arribaran a un acord.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
28 de desembre de 2017, 10.25 h

MENYS MAL QUE TURULL TE EL CAP CENTRAT, I POSA LES COSES AL SEU LLOC.

EN TURULL ÉS BO, CADA VEGADA DEMOSTRA UN HOME QUE PENSA I CONCRETA AMB LUCIDESA. MÉS ENDAVANT PODRIA ARRIBAR A SER PRESIDENT DE LA GENERALITAT.

HOMES COM EN TURULL ENS FAN FALTA QUE NO ES TORNIN BOIJOS DAVANT EL PODER, I QUE DIGUIN EL QUE HAN DE DIR I PROU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de desembre de 2017, 10.22 h

APROFITO PER FER UN COMENTARI. SI MUNDÓ QUE ÉS ADVOCAT I HA ESTAT A LA PRESÓ, DIU EL QUE DIU (ESTARIA MILLOR CALLAT), VOL DIR QUE NO HA ENTÉS RES DE RES. AI, AI AI, COM POT ENSEGAR EL PARTIDISME I ESTAR SEC DAVANT LA REALITAT ACTUAL?,

ELS CATALANS VOLEM SER LLIURES, PRIMER LA INDEPENDÈNCIA I LLAVORS, MUNDO, LLUITEU PEL PODER I FEU EL QUE VOLGUEU, ARA TOCA, ARA TOCA, ARA TOCA, LA INDEPENDÈNDIA DE CATALUNYA, GUARDEU ELS PARTITS, DESE-LOS I QUAN TOQUI JA ELS TREUREU. ARA INDEPENDÈNCIA.

AR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de desembre de 2017, 18.47 h



Tots el passos que doneu per Catalunya, son benvinguts i sabem del vostre esforç,,.......GRACIES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de desembre de 2017, 15.29 h



Turull tingues em compte que Zoido i Catala pasen un mal moment. Estan em hores baixes.

FORMAN PART DELS HIPERVENTILATS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.