directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Generalitat inaugura el fòrum sobre llibres 'Què llegeixes'

Permet opinar sobre títols o bé puntuar-los

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Generalitat ha inaugurat aquest dimecres, Diada de Sant Jordi, el fòrum en català sobre llibres 'Què llegeixes' (QL), al Palau Moja, amb la participació de centenars de persones que passejaven per les Rambles. El QL és un dels eixos del Pla de Foment de la Lectura 2008- 2011, i neix amb l'objectiu de potenciar la lectura, ser una eina útil per als lectors i al mateix temps divertir amb jocs i concursos sobre literatura. És un portal de llarga durada a iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes i amb la participació activa del Departament d'Educació i la Subdirecció General de Bibilioteques.
què llegeixes
Comparteix
   

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, acompanyat del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, i del creador de l'espai virtual, Oriol Comas, s'ha registrat aquest matí al fòrum, ha destacat la 'gran usabilitat' del 'Què llegeixes', i en l'espai de valoració de llibres ha puntuat 'Mirall trenca't de Mercè Rodoreda, 'Solitud' de Víctor Català i 'Laura a la ciutat dels sants' de Miquel Llor.

El fòrum QL arriba després de l'èxit del joc 'Què llegeixes? Connecta't als llibres!', que va existir dins de les activitats de l'Any del Llibre i la Lectura el 2005, i que va tenir una participació de més de 10.000 persones. El nou QL és sobretot un fòrum dedicat a la lectura, sense fer distinció entre gèneres o tipus de llibres.

La part lúdica, que ara fa tres anys va ser decisiva per fidelitzar milers de persones, proposarà jocs i concursos per desafiar els coneixements dels lectors sobre llibres, i regalarà 'gadgets' per alimentar la llibremania de petits i grans, ja que és un portal adreçat a totes les franges d'edat.

Aquesta especificitat permetrà que el 'Què llegeixes' esdevingui un nou instrument a l'abast de tots els públics de les biblioteques, que comptarà amb una base de dades bibliogràfica elaborada amb criteris populars o bé espais privats per als clubs de lectura; i que a partir del proper mes de setembre entri també a les escoles, que podran treballar les lectures a través d'Internet.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.