directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Tribunal de Comptes fiscalitzarà la despesa de les ambaixades catalanes entre 2011 i 2017

PP, PSOE i Ciutadans voten junts a la comissió mixta

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN | La Comissió Mixta de Relacions amb el Tribunal de Comptes –formada per representants del Congrés i del Senat- ha aprovat aquest dimecres una iniciativa del PP perquè aquest organisme fiscalitzi la despesa del Diplocat entre els anys 2011 i 2017.
Imatge del Tribunal de Comptes
Imatge del Tribunal de Comptes
© Wikimedia Commons

Comparteix
   


Etiquetes
La proposta ha estat aprovada amb els vots del PP, del Grup Socialista i de Ciutadans, mentre que Podem i el PNB s’hi ha oposat. El Diplocat es troba dissolt pel govern espanyol en el marc de les mesures del 155. Els populars volen que l’informe detalli l’ús de diner públic en acció exterior per part de la Generalitat “per internacionalitzar el procés”. El diputat del PP Jordi Roca ha acusat el govern de fer “supremacisme” utilitzant unes exportacions de Catalunya que “ja es produïen abans” i ha demanat que es posi punt i final a les “duplicitats” en aquest cas.
 
La iniciativa busca que la Generalitat “rendeixi comptes” pels diners que s’han desviat a acció exterior en aquest anys de “malbaratament” de diners públics i de “deslleialtat” als catalans. “Esperem que aquest informe il·lumini aquesta gestió de la Generalitat i ens permeti a tots saber com s’ha utilitzat els nostres diners”, ha afirmat Roca.

PNB, en contra
 
La senadora del PNB María Dolores Extano ha expressat la seva oposició i ha recordat que les polítiques del Govern han permès batre rècords d’exportació, i el diputat d’Units podem Joan Mena ha acusat el PP de voler resoldre el conflicte de Catalunya “per la via de la judicialització, la fiscalització i la sanció” i no “per la via de l’acord polític”. La iniciativa, ha afirmat “està dins l’estratègia punitiva del govern de Rajoy contra les institucions catalanes”. 
 
Per contra, el diputat de Ciutadans Saúl Ramírez ha afirmat que si l’acció exterior del Govern ha estat “meravellosa” la Generalitat “no té res a ocultar”. Ramírez ha recordat que l’acció exterior diplomàtica és competència exclusiva de l’Estat. “El meu grup està a favor de fiscalitzar els fons que puguin suposar un malbaratament dels diners del conjunt de l’Estat”, ha dit.
 
La iniciativa ha obtingut el suport del Grup Socialista. El diputat Antonio Hurtado ha afirmat que la fiscalització “és un mecanisme de garantia de l’Estat de dret”, i la iniciativa busca “tractar de controlar si els recursos públics s’han gestionat de la manera adequada, conforme a la llei per a activitats legals i assumint competències pròpies”. Qualsevol incompliment, ha afirmat, suposa “responsabilitats comptables” per als seus autors que “exigeixen resolucions contundents per part del Tribunal de Comptes per reparar els danys a l’erari públic”. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
27 de desembre de 2017, 19.41 h

Quan Puigdemont va proclamar la República, els ciutadans estàvem disposats a defensar-la al carrer. Potser sí hi hagués hagut gent a l'hospital, i potser també algun mort, tot i que no crec que haguessin provocat tant l'opinió europea.
Hauríem de saber un poble que no està disposat a lluitar, sempre serà esclau. En aquell moment els ciutadans enardits estàvem disposats a tot, però va fallar el President i tot se'n va anar a fer punyetes. La propaganda i les promeses el PDeCAT le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.