directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Assemblea de solidaris i reagrupats dóna 2 dies a Laporta i Carretero perquè acceptin una coalició

De no pronunciar-se iniciarien una consulta online a les bases per 'evidenciar' que els partidaris de l'aliança 'són majoria'

Comentaris 60  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Els partidaris de la unitat entre els independentistes no poden concórrer a les eleccions separats. Aquest és l'argument majoritari que es repetia en l'Assemblea de solidaris i reagrupats per una coalició, que ha aplegat unes 300 persones al Fossar de les Moreres aquest dimarts al vespre en la lectura del manifest del Fossar (pdf) que defensa anar junts a les eleccions. Aquest dimecres al matí els responsables de l'assemblea per la unitat faran arribar a Joan Laporta i Joan Carretero la demanda d'una coalició, i els donaran 48 hores per respondre. Si no es pronuncien, aquest cap de setmana iniciaran un procés de consulta per Internet entre les bases amb la voluntat d'evidenciar que els partidaris d'una coalició per la independència són la majoria.



Comparteix
   


Documents relacionats
  • (PDF, 42.91 KB)

Etiquetes
A l'acte d'aquest dimarts al vespre hi han assistit, entre d'altres, personalitats com l'historiador Jordi Bilbeny i el responsable de la CUP d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, tot i que els convocants comptaven amb el suport de l'expresident del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera, l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra i d'altres signants. També s'hi han deixat veure alts càrrecs de Reagrupament, com Rut Carandell o Roger Granados, però no hi ha assistit cap membre de la cúpula de Solidaritat Catalana.

La seu del Memorial 1714 era plena de militants i simpatitzants de Reagrupament i Solidaritat Catalana, i un centenar de persones s'ha hagut de quedar al carrer i escoltar l'acte per megafonia. En nom dels militants de Reagrupament ha parlat Pep Aixalà, qui ha assegurat que en aquestes eleccions 'ambdues formacions ens hi juguem la presència o no al Parlament'. Aixalà ha assegurat que a l'independentisme 'li falta sentit comú', i això, segons ell, només pot ser una coalició.

Per les bases de Solidaritat Catalana ha pres la paraula Lluís Bosch, qui assegurat que 'no volem anar barallats', i ha reiterat que encara hi ha temps de crear una coalició, 'donant menys importància a la manera com s'escullen les llistes'. 'Que escullin les llistes com vulguin!', ha exclamat.

Posteriorment s'ha llegit el Manifest del Fossar (pdf), que recorda que 'la diferència formal entre les dues formacions que s'ha adduït com a justificació de la manca d'unió és relativa a la forma d'escollir candidats i el seu ordre a les llistes electorals', i insisteix que els militants 'no sentim ni volem aquesta separació'. A continuació, el manifest demana a Joan Carretero i Joan Laporta que 'es reuneixin i arribin als acords necessaris per eliminar qualsevol diferència entre les dues formacions, per tal que puguem presentar-nos plegats en una Coalició per la Independència a les eleccions del 2010'.

Assemblea com a punt de partida
Els responsables de l'Assemblea han volgut deixar clar que aquesta trobada és un 'punt de partida'. Aquest dimecres al matí, manifest serà entregat de manera certificada als líders de les dues formacions, i els reagrupats i solidaris reunits esperaran una resposta les properes hores. De no rebre una resposta favorable, iniciaran un procés democràtic de votació online, segons ells perfectament validat, que servirà perquè les bases decideixin si volen o no la coalició.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#60
Jordi fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2010, 01.20 h

Tants esforços llençats per perjudicar l'independentisme, en comptes d'enfortir la causa.

La gent és ximple, quan els parlen de la frase del Cèsar (divideix i venceràs), ja tanquen el seu cervell, i l'apliquen només en el "sentit" que ja els han "orientat".

NO ENTENEU QUE EL PROBLEMA ÉS FORJAR UNA COALICIÓ DIVIDIDA???
Concórrer per separat a les eleccions, de forma efectiva i en paral·lel NO ÉS DOLENT!!
DOLENT és forjar una unió que rebentarà al cap de tres dies!!

QUE NO HI VE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Manel fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2010, 00.14 h

Més independentistes de veritat, i menys convergents unionistes avergonyits de defensar les seves postures a cara descoberta!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
6 d'octubre de 2010, 23.50 h

més marcs i menys el troll que sigui d'ERC que es contesta a ell mateix canviant-se el nick


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
6 d'octubre de 2010, 23.43 h

1. Bertran, pensava que no podies ser més burro però estava errat. Que t´acomiadi el Madí desprès d´aquesta enèsima cagada, encara que ens perdem una estona diària d´humor a costa teva.

2. Naxo : visca Santako !!! M´ho vaig passar de conya a la vostra festa major, sou collonuts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
marc fletxa Josep?
6 d'octubre de 2010, 23.16 h

Això d'insultar ho dius pel que he escrit jo? I vés a saber què passa amb Solidaritat. Hi ha malestar a les seves bases perquè cada vegada és més evident que la unitat no s'aconsegueix perquè la seva cúpula no ho vol. Ara, Solidaritat, amb legitimitat o sense, tirarà endavant perquè la seva força no és la coherència, sinó la popularitat mediàtica de'n Laporta. I la resta... bé, ja es veurà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Josep fletxa Santa Coloma de Gramenet
6 d'octubre de 2010, 22.47 h

Que bonic, quin amor a la pàtria!!!!
A mi em donaria vergonya insultar a un altre Independentista pel sol fet de votar a un altre partit amb el mateix pensament.
Es clar que anant junts a les eleccions faríem mes probablement, però ja es tard.
Crec que Reagrupament no tindrà representació, per això serà una llàstima que es perdin aquests vots, i crec que el que millor podrien fer per el nostre país, es votar a SCI, que es el que faré jo.
Un cop aconseguim la Independència, (que molt ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
marc fletxa Antoniu
6 d'octubre de 2010, 22.35 h

El dogmatisme i les matemàtiques no són el teu fort. En el teu comentari no és massa difícil notar per l'olor que fa que provè de la "cuina" de l'aparell d'esquerra. Primer: és erroni considerar Reagrupament una escissió d'esquerra. Reagrupament era també el nom del moviment crític d'esquerra quan en Carretero es va presentar com a candidat a la direcció del partit. Però en el moment que Carretero fou expulsat (ser expulsat és una manera molt estranya d'escindir-se, no trobes?) ell ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 21.48 h

#48 Naxo, tens raó, ERC vol la independència perquè TOTS visquem millor. L'Estat espanyol ens tracta igual de malamenmt a tots, siguem de Santa Koloma, Barcelona o Puigcerdà, parlem la llengua (o les llengües) que parlem, ens sentim d'on ens sentim. Si no hi som tots, no ens en sortirem. Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
6 d'octubre de 2010, 21.48 h

Caram Bertran que imitas al Laporta que quan va ha Hospitalet parla en castellà, tota una deferència per part teva ... o no bé jo crec que el sagal de Santa Coloma eneten perfectament el Català sinò fos aixì llegiria diaris digitals en Castellà ... ves parlant de botiflers i continua parlant i escribint en Castellà que faràs un bon servei al País i als nou vinguts


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 21.43 h

#49 vaja, vaja, el bertran, martell de "botiflers" (però només si són d'ERC), responent en castellà a un que, com que està comentant un article escrit en català, se suposa que entén el català perfectament!

bertran, xato, veus com s'atrapa abans un convergent unionista com tu que a un mentider coix? I és que no ho podeu evitar: a la primera us passeu al castellà.

Cada cop que tornis a acusar a ERC de "botiflers", et respondré, a més de les coses habituals, amb l'enllaç d'aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.