directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cop de porta definitiu dels comuns a Arrimadas

Arrimadas persisteix en intentar la investidura si JxCat, ERC i la CUP no es posen d'acord, però igualment necessitaria els vots de Catalunya en Comú-Podem

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN| Els comuns han tancat la porta a facilitar que C's tingui la presidència del Parlament o de la Generalitat. Fonts de Catalunya en Comú-Podem han deixat clar que la líder de Cs, Inés Arrimadas, no pot comptar amb la formació que encapçala Xavier Domènech. En cap cas, doncs, els comuns investiran la candidata de C's ni tampoc facilitaran que Arrimadas tingui els suports necessaris. De fet, des de Catalunya en Comú Podem subratllen que, si depèn d'ells, Arrimadas no serà cap del Govern, ni C's tindrà la presidència del Parlament. Fins ara la cap de files de C's ha persistit en la idea d'intentar la investidura en cas que JxCat, ERC i la CUP no es posin d'acord. Però per això necessitaria els vots a favor de la coalició de Domènech.
 
Arrimadas, el 21-D
Arrimadas, el 21-D
© Elisenda Rosanas

Comparteix
   


Etiquetes
L'aritmètica parlamentària sorgida de les eleccions del 21-D fa que el bloc independentista format per JxCat (34 diputats), ERC (32) i la CUP (4) sumi 70 escons. I que el bloc constitucionalista que integren Cs (36), PSC (17) i PPC (4) en tingui 57. Al seu torn, Catalunya en Comú-Podem en té 8. Les opcions d'Arrimadas per a presidir el Govern passen perquè els cinc diputats electes independentistes que estan a Brussel·les -Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig (JxCat), i Toni Comín i Meritxell Serret (ERC)- i els tres que estan a la presó –Oriol Junqueras (ERC) i Jordi Sànchez i Quim Forn (JxCat)- no renunciïn als seus escons perquè corrin les llistes respectives. Així, sense aquests vuit diputats, la majoria independentista es veuria reduïda en 62 diputats.
 
Davant d'aquest escenari, Arrimadas en tindria prou si almenys sis dels vuit diputats de Catalunya en Comú-Podem voten a favor de la seva investidura, i els altres dos s'hi abstenen. La candidata de Cs obtindria 63 vots, un mes dels 62 vots independentistes que previsiblement hi votarien en contra. D'aquesta manera Arrimadas podria ser escollida presidenta en segona volta, quan es requereix una majoria simple, és a dir, més 'sí' que 'no'. Tot i això, la fermesa de l'equip de Domènech fa que Cs tingui pràcticament impossible sumar prou suports.
 
Sigui com sigui, Arrimadas ha reiterat aquest dimecres al matí, en una entrevista a Onda Cero, que si els partits independentistes "no es posen d'acord, no tornen els que han fugit i no renuncien als seus escons perquè corri la llista, nosaltres estarem allà per intentar tenir la presidència". En aquest context, ha afegit que "no veu clar" que JxCat, ERC i la CUP es puguin posar d'acord.
 
Cap contacte entre comuns i Cs
 
D'altra banda, les fonts consultades també han apuntat que ningú de Cs no ha contactat de moment amb Catalunya en Comú-Podem per negociar cap escenari. I és més. Els de Domènech asseguren que tampoc donarien suport a Arrimadas, encara que Cs oferís a canvi la presidència del Parlament al cap de llista dels comuns. Aquesta és una possibilitat que tampoc s'ha posat damunt la taula, segons expliquen des de la coalició d'esquerres.
 
Aquest mateix dimecres al matí Arrimadas ha insistit que el seu partit ha de presidir el Parlament per evitar que "els partits separatistes repeteixin les mateixes barbaritats i es tornin a saltar les lleis". En una entrevista a Onda Cero, la líder de Cs ha reivindicat que li correspon a la seva formació presidir la cambra catalana, tenint en compte que va guanyar les eleccions del 21 de desembre. El nom de la presidència del Parlament així com els membres de la Mesa s'haurà de votar el 17 de gener, dia fixat pel govern espanyol per constituir la cambra catalana.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
mario fletxa barna
4 de gener de 2018, 09.28 h

Per fi...aquets partits españolistes ja no hi tenen cabuda a la REPÚBLICA, haurien de dimitir en bloc!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 de gener de 2018, 06.51 h



Només faltaria que l'altre BOBA oficial de la política espanyola, poses el seu "trasero" a la Presidència del Parlament.

Cap a Jerez..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 de gener de 2018, 20.31 h

S'ha d'intentar que el bloc independentista es posi d'acord i comandi la nostra nació, però al davant no hi ha d'haver persones amb por a tornar anar a la presó, persones que sentin al cim del cap l'espasa de Damocles o porugues. Han de poder sentir-se prou lliures com per implementar les polítiques que el poble els ha encomanat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de gener de 2018, 20.14 h

El bloc independentista ha de ser molt curós i evitar qualsevol relliscada que permeti a aquesta poder usurpar algun càrrec rellevant. Han de tenir els diputats suplents preparats en cas que no puguin prendre possessió del càrrec els exilats o empresonats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Barcelona.
3 de gener de 2018, 20.06 h

Els comuns s'ensumen la Victoria de la república i ja comencen a canviar de bàndol.

Altrament aquests no renuncien a un bon suborn ni bojos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.