directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Arrenca el Festival de Cinema de Sitges amb 10 produccions catalanes

'Los ojos de Júlia', del barceloní Guillem Morales, inaugura aquest vespre la 43a edició del certamen

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Deu produccions catalanes passaran per la Secció Oficial de la 43a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges, que s'inaugura aquest dijous. El barceloní Guillem Morales inaugurarà la cita amb 'Los ojos de Júlia', produïda per Guillermo del Toro. A més, passaran per la Secció Oficial del Festival '14 días con Víctor', 'Atrocious', 'Agnosia', 'De mayor quiero ser soldado', 'La nit que va morir l'Elvis' i la coproducció catalana 'Uncle Boonmee who can recall his past lives', del director tailandès Apichatpong Weerasethakul, entre d'altres. La gala d'inauguració d'aquest dijous homenatjarà els actors Vincent Cassel i Rebecca de Mornay i premiarà Josep Maixenchs, el fundador de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).
festival sitges
Comparteix
   


Etiquetes
Sis anys després de presentar 'El habitante incierto' al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el director barceloní Guillem Morales torna a Sitges amb 'Los ojos de Júlia', un thriller protagonitzat per Belén Rueda i produïda per Guillermo del Toro.

Tal i com ha avançat el director, el film narra la història de la Júlia, una dona que investiga el suposat suïcidi de la seva germana bessona al mateix temps que es va quedant cega culpa d'una malaltia. Morales ha dit que la pel·lícula parla sobre la 'mirada i la visió' i sobre les 'coses invisibles i les visibles' al mateix temps que és una reflexió sobre el fet de quedar-se progressivament cec.

El director Roman Parrado arriba al festival amb '14 días con Víctor', una història sobre un fets 'presumptament reals' ocorreguts a Londres quan el tímid Víctor es troba amb el Martin i l'Anna, dos artistes amb una peculiar mirada sobre l'art que munten una exposició després de la qual Víctor desapareix.

Parrado ha remarcat que s'han volgut fixar en la part més psicològica dels personatges per tal de no fer una pel·lícula molt dura. Així, Parrado ha dit que el film és una reflexió sobre la causa que pot dur algú a fer coses extremes, sobre el sentiment de pertinença a un grup pel fet de sentir-se socialment inadaptat.

Compartint direcció, Olivier Pictet, Pablo Martín Torrado i Marc Recuenco presenten 'Lo más importantes de la vida es no haber muerto', la història de Jacobo, un afinador de pianos que confia en el seu do diví per afinar pianos. 'Es una tragicomèdia amb tocs grotescs', ha assegurat Recuenco, qui ha afegit que el film ja s'està projectant als cinemes de Suïssa on està tenint una bona rebuda.

També passaran per la Secció Oficial de festival Sitges 2010 'Atrocious', de Fernando Barreda; 'Agnosia', d'Eugenio Mira; 'De mayor quiero ser soldado', de Christian Molina; 'Uncle Bonmee who can recall his past lives', d'Apichatpong Weerasethkul; 'Finisterrae', de Sergio Caballero; 'La nit que va morir l'Elvis', d'Oriol Ferrer, i 'Fin', de Luis Sampieri.

Premi al fundador de l'ESCAC

El Festival de Cinema de Sitges arrencarà aquest dijous la seva 48a edició, en una gala on l'actor Vincent Cassel rebrà aquest dissabte el Gran Premi Honorífic que atorga el Festival, mentre que Rebecca de Mornay és un dels noms que compartirà Maria Honorífica amb Josep Maixenchs, fundador de l'ESCAC. Segons el director del Festival, Àngel Sala, el ritme de venda d'entrades és 'inclús una mica per sobre que l'any passat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
8 d'octubre de 2010, 20.24 h

COMENÇA. No 'arrenca'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ghhishxctee fletxa gliese 581 g
7 d'octubre de 2010, 12.18 h

el festival de terror va començar amb el tripartit


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
7 d'octubre de 2010, 07.31 h

A vegades tinc sensació que catalans no respecten els catalans i volen que català i els catalans deixin a existir. Una pelicula fet en ESPANYOL a ESPANYA = pelicula ESPANYOL. Seriosament creieu que una persona qui fa pelicules espanyols té cap interest del català o catalunya ? A ser nascut a un país no vol dir que ets d'allà, geografia es una cosa i identitat una altra. Catalans són catalans i espanyols són espanyols i NO PASSA RES! Però que no té ningú dret es a esborrar aquestes id... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.