directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

300 treballadors de la Generalitat a Girona xiulen per exigir la llibertat dels presos polítics

També reclamen la retirada de les ordres de detenció contra Puigdemont i els consellers destituïts Ponsatí, Serret, Comín i Puig

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | Uns 300 treballadors de la Generalitat a Girona han fet una xiulada per exigir "la immediata posada en llibertat dels presos polítics". A les dotze del migdia, els treballadors han col·locat quatre cadires buides amb les fotografies d'Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart acompanyades de llaços grocs i han llegit el manifest. 
Algunes de les persones que s'han concentrat a la plaça del Vi de Girona per reclamar l'alliberament d'Oriol Junqueras
Algunes de les persones que s'han concentrat a la plaça del Vi de Girona per reclamar l'alliberament d'Oriol Junqueras
© Gemma Tubert

Comparteix
   


Etiquetes
A més de demanar l'alliberament dels presos, han reclamat que es retiri l'ordre de detenció contra Carles Puigdemont i la resta de consellers destituïts que estan a Brussel·les: Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig. També exigeixen que s'acabin els procediments judicials contra la resta de consellers destituïts per l'Estat investigats i contra la presidenta del Parlament Carme Forcadell.
 
Els treballadors de la Generalitat a Girona han reprès aquest divendres les concentracions setmanals per reclamar l'alliberament dels presos. A les dotze del migdia, han col·locat a les portes de la seu del Govern quatre cadires buides amb les fotografies dels empresonats acompanyades de llaços grocs. Unes 300 persones han participat en la xiulada, que han fet mentre tenyien la concentració de groc subjectant cartolines de color. 
 
Primer, una portaveu ha llegit el manifest que s'ha dividit en quatre reclamacions. La primera: la retirada de les mesures adoptades per l'aplicació de l'article 155. "Després de les eleccions celebrades el 21 de desembre del 2017, i des del respecte cap a la voluntat democràtica manifestada pacíficament pels ciutadans de Catlunya, exigim la seva retirada", han afirmat.

Exigència "immediata"
 
La segona exigència és la "immediata posada en llibertat" del vicepresident destituït, Oriol Junqueras, l'exconseller Quim Forn i els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. 
 
També reclamen que es retirin les ordres de detencions contra Puigdemont i la resta de consellers destituïts que hi ha a Brussel·les, així com que es posi punt final als procediments judicials que es dirigeixen contra Bassa, Borràs, Mundó, Romeva, Rull, Turull i, alhora, les causes contra la presidenta del Parlament i la resta d'investigats arran del 20 de setembre. 
 
Finalment, com a quart apartat, els treballadors han volgut donar suport a l'escola catalana i als seus docents. "Davant les citacions judicials que està rebent el col·lectiu de docents per presumpte delicte d'incitació a l'odi, defensem el model educatiu català i la llibertat de pensament", han conclòs. El cant dels Segadors ha posat punt final a la concentració.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
12 de gener de 2018, 15.26 h


RESISTENCIA....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
12 de gener de 2018, 15.14 h

El líder portuario de España, la curtidora Fontanellas e Inter Partners Assistance dejan Cataluña.

Un total de 29 compañías engrosan este viernes la lista de empresas que se han 'fugado' a otros lugares de España.


El 1-O frenó todas las inversiones hoteleras en Barcelona

Irea, la asesoría financiera en el sector hotelero, cree que la paralización total desde septiembre a finales de 2017 en la Ciudad Condal solo se puede explicar por la "incertidumbre política"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.