directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 05:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un miler de persones reclamen a Barcelona la unió del tramvia per la Diagonal

"És un tema clarament de bloqueig polític, i que s'ha convertit en una arma", asseguren des de la plataforma Unim els Tramvies

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | Una marxa ciutadana formada per unes 1.200 persones ha recorregut aquest dissabte el tram central de la Diagonal de Barcelona per reclamar la unió del TramBesòs i el TramBaix. 
Un tramvia de cartró en la marxa per defensar la unió del TramBesòs i el TramBaix
Un tramvia de cartró en la marxa per defensar la unió del TramBesòs i el TramBaix
© Jordi Bataller

Comparteix
   


Etiquetes
Un grup de manifestants ha sortit de la plaça de les Glòries, mentre que l'altre ho ha fet de la plaça de Francesc Macià per trobar-se i confluir a la plaça de Jacint Verdaguer.

Aquest és el tram d'uns 4 quilòmetres que falta completar per garantir la unió dels tramvies. Els participants a la marxa han fet el recorregut a peu, en bicicleta o amb patinet.

A banda, també ha fet el trajecte un tramvia simbòlic que ha s'ha anat aturant a les sis parades previstes pel projecte. "No estem davant d'un problema de pressupostos sinó de voluntat política", assenyalen des de la plataforma Unim els Tramvies.

"És un tema clarament de bloqueig polític, i que s'ha convertit en una arma que utilitzen els grups municipals per atacar-se els uns als altres", ha lamentat Humbert Blanco, portaveu de la plataforma.

El tram com a "arma"

La manifestació arriba just després que aquesta setmana el PDeCAT forcés a Colau a retirar la partida de 401.000 euros per a la redacció del projecte d'unió dels tramvies, la clara aposta dels comuns que, de fet, ja estava prevista en els pressupostos d'aquest any.

De fet, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha assistit a la mobilització i ha volgut aclarir que tot i la decisió de retirar el pressupost pel projecte de connexió dels tramvies estan compromesos a seguir apostant-hi. Això sí, Sanz ha subratllat que perquè això falti és necessari un consens polític.

Tal com recollia un article publicat a Revista Mirall, la qüestió del tramvia podria utilitzar-se com a "arma" política que usen els partits per desgastar l'altre. Així ho assenyalava l'expert en transport i urbanisme Max Zañatu, que assegurava que l'origen de la polèmica rau en el referèndum del 2010, quan el govern de Jordi Hereu va fer una consulta sobre la reforma de la Diagonal i la majoria de barcelonins va votar-hi en contra. Segons l'expert, va ser una decisió marcada pel context de crisi econòmica del moment. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.