directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició exigeix a Hereu que depuri responsabilitats sobre el cas de corrupció de Ciutat Vella

ERC presentarà aquest dijous una moció d'urgència per apartar els implicats dels seus càrrecs · CiU ja ha anunciat que hi donarà suport

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els presumptes casos de corrupció i amenaces en el si del PSC a Barcelona han estat aprofitats pels partits de la oposició, que ja han demanat a Hereu que aclareixi culpabilitats. En aquesta línia s'ha posicionat CiU, que ha reclamat una depuració de responsabilitats per part de l'alcalde, mentre que Jordi Portabella, portaveu municipal d'ERC, presentarà al ple d'aquest dijous una moció d'urgència (pdf) demanant que els consellers del districte implicats siguin 'apartats dels càrrecs que ostenten'. Per la seva banda, el president del PP al consistori barceloní, Alberto Fernández Díaz,  ha reclamat també  'la immediata creació d'una comissió d'investigació per aclarir els presumptes casos de corrupció a Ciutat Vella'. Segons el popular, 'és necessari que aquesta comissió arribi fins al final, amb totes les conseqüències, la màxima transparència i les compareixences de tots els càrrecs municipals implicats estiguin imputats o no'.
ajuntament, barcelona, plenari, jordi hereu
Comparteix
   


Etiquetes
Fernández Díaz ha sol·licitat l'accés al sumari d'aquesta trama. Segons ha denunciat, 'l'oposició encara no ha pogut accedir a aquest sumari, malgrat haver-ho demanat en reiterades ocasions, és necessari conèixer tota la informació per no anar a remolc del govern municipal'. Així mateix considera que 'els presumptes casos de corrupció no són fets aïllats com sostenia el govern municipal, sinó que estem davant una veritable trama de corrupció en el districte de Ciutat Vella'. En aquest sentit, demana la comissió d'investigació no sigui com la del Palau de la Música, 'que s'ha tancat en fals i ha estat una comissió d'obstrucció per part del govern municipal i ERC'.

Moció d'ERC per apartar dels càrrecs als implicats
El grup municipal d'Esquerra Republicana presentarà aquest dijous en el plenari municipal una moció d'urgència amb intenció que s'apartin dels càrrecs els implicats ens el cas. El portaveu de la formació, Jordi Portabella, ha reclamat també al PSC que 'prengui consciència de la gravetat que suposa aquest degoteig de notícies per a la institució' i ha demanat que actuï de manera 'ràpida i diligent aplicant 'mesures que evitin les sospites permanents'.

CiU demana depurar responsabilitats polítiques
Seguint la proposta plantejada pels republicans, des de Convergència i Unió ja s'ha informat que hi donaran suport ja que consideren que a banda de les conseqüències penals que puguin derivar-se de les investigacions i el procés judicial que hi ha obert, el govern municipal ha de respondre políticament d'aquest i els altres casos de presumpta corrupció.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
8 d'octubre de 2010, 00.44 h

ERC treballa per fer Tripartits, un govern españolista que mai crearien les CUP


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Míriam fletxa Manacor
8 d'octubre de 2010, 00.23 h

ERC treballa arreu dels països catalans perquè aquesta és la nació. I les CUP, també. La resta, pà sucat amb oli.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 d'octubre de 2010, 23.43 h

MOLT DE COMPTE AMB ERC: Ignasi Llorente, portaveu ERC ha afirmat que "una bona part dels seus electors no tenen la independència com a punt prioritari del programa electoral":

http://politica.e-noticies.cat/independentisme-fragmentat-45449.html

Seran botiflers? ... la pregunta és pertinet, s'escau!
L'única vía per a sortir de l'actual atzucac, és votar, el 28N, una formació que posi la independència com a màxima prioritat.

Visca Catalunya Lliure! //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.