directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Colau aposta per rellançar la imatge de Barcelona durant el Mobile World Congress

L'alcaldessa defensa les fortaleses de la ciutat davant el "bloqueig polític" en la trobada anual amb periodistes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | Ada Colau ha reivindicat les fortaleses de la ciutat de Barcelona davant el moment de "bloqueig polític" en la trobada "L'alcaldessa Respon" organitzada pel Col·legi de Periodistes. En aquest sentit, ha posat en relleu la idea de Barcelona com a ciutat global i ha apel·lat al diàleg i els acords de ciutat malgrat la "dificultat extrema" del moment polític que vivim. Durant l'acte, l'alcaldessa ha anunciat el llançament d'una campanya prèvia al Mobile World Congress per rellançar la imatge de la ciutat, marcada pels atemptats del 17 d'agost i la inestabilitat política. D'altra banda, ha afirmat que sense consens, no es pot tirar endavant la unió del tramvia. 
L'alacaldessa Ada Colau i la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet
L'alacaldessa Ada Colau i la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet
© Alba Garcia

Comparteix
   


Etiquetes
Ada Colau ha començat la seva intervenció a la seu dels periodistes de Catalunya apel•lant al diàleg i el consens al consistori per fer front al "moment complicat" que viu el país i en plena negociació pels pressupostos de la ciutat. Per això, ha agraït la presència dels grups municipals d'ERC, PDeCAT i PSC a la trobada.
 
En aquest sentit, ha remarcat la fortalesa de Barcelona: garantia que "si la ciutat se'n surt, serà més fàcil per tots plegats", ha dit, i ha destacat que Barcelona és la ciutat amb més inversió social per fer front a les desigualtats.
 
Amb la mirada posada al Mobile World Congress, Colau ha destacat les oportunitats que té Barcelona per reforçar el seu perfil de ciutat global, objectiu que té el consistori per aquesta segona part del mandat. En aquest sentit, ha afirmat que Barcelona és líder de sectors estratègics com la innovació científica, recerca, turisme i comerç de proximitat, punts claus per esdevenir ciutat de referència al sud d'Europa en tecnologia. Barcelona és la capital consolidada del mòbil i aspira a ser la capital de tecnologia 5G, ha apuntat Colau.
 
Anuncia una campanya per rellançar la imatge de Barcelona
 
Tanmateix, ha anunciat la iniciativa d'una campanya prèvia al congrés per enviar un "missatge de tranquil•litat i confiança" perquè, assegura, les imatges de la violència de l'1-O i la situació jurídica amb la declaració d'independència han generat incertesa a la ciutat. El Mobile és un acaparador internacional per "enriquir" i "rellançar" la imatge de Barcelona i potenciar les seves fortaleses, ha assegurat.
 
Pacte de ciutat a favor de regular el lloguer
 
En aquest sentit, ha advertit que Barcelona "és una ciutat global però no pot ser a costa dels veïns", per això, ha anunciat noves línies de treball en polítiques d'habitatge, centrades en la rehabilitació. Ha plantejat un "pacte de ciutat" per tirar endavant totes les iniciatives que siguin necessàries per protegir la ciutadania dels abusos del mercat del lloguer. En aquest sentit, ha anunciat que el govern municipal impulsarà els canvis normatius necessaris perquè els promotors de rehabilitacions- també els no subvencionats- es comprometin a assegurar el reallotjament i el retorn dels llogaters, impedint l'expulsió dels veïns.
 
Negociacions obertes pel Pressupost fins a l'últim moment
 
Colau ha valorat molt positivament les converses obertes amb els grups de l'oposició al consistori per consensuar el Pressupost de Barcelona i ha mostrat el seu desig perquè "arribin a bon port".
 
"Estem treballant perquè les forces catalanistes ens posem posar d'acord perquè la ciutat no s'aturi", ha assegurat Colau.
 
La polèmica del tramvia
 
Un dels temes centrals ha estat la polèmica del tramvia per la Diagonal, marcada per la manifestació aquest dissabte i la retirada per part del govern municipal de la partida de 400.000 euros del pressupost per apropar l'abstenció del PDeCAT.
 
"El nostre compromís del tramvia ningú en pot dubtar", ha defensat l'alcaldessa, que ha sentenciat que han fet tot el que està a les seves mans. "Tenim un consistori plural i necessitem acords polítics" ha argumentat Colau, que ha explicat que han retirat la partida del pressupost del 2018 fins que la Comissió de Debat sobre el Tramvia emeti les seves conclusions. Tot i això, ha assegurat que si hi ha consens, la construcció del tramvia es farà en aquest mandat.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
magrab fletxa Barcelona
23 de gener de 2018, 01.05 h

El silenci de Colau durant la represió de l'estat és incomprehensible i vergonyós. Ara vol rellançár la imatge de la ciutat? Barcelona és (era) la capital de una Generalitat cessada, i ella no ha fet res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
22 de gener de 2018, 22.21 h






Frau-Colau despres de carregar-te la imatge de Barcelons, per exemple l'any passat
amb vaga de metro durant el MWC, ara vols tornar a fer el ridicul ?
Plega d'una vegada, ja no et creu ningu, ni els de la PAH et volen veure.







Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.