directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'ANC pressiona per la unitat de la majoria independentista amb la seva arma més poderosa

No es tornarà a manifestar davant del Parlament fins que hi hagi investidura

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) pressiona per la unitat de la majoria independentista amb l'arma més poderosa que té: la mobilització ciutadana. A través d'un comunicat, l'entitat ha assegurat que només es tornarà a mobilitzar davant del Parlament de Catalunya quan tingui "un compromís ferm que la investidura tirarà endavant". D'aquesta manera ha respost a l'ajornament del ple d'investidura de Carles Puigdemont decidit pel president del Parlament, Roger Torrent, i que dimecres va desfermar la pugna entre JxCat i ERC. Amb tot, ha matisat que tornarà a manifestar-se al carrer si veu que "l'estat o els seus tribunals paralitzen la investidura".
El portaveu de l'ANC, Agustí Alcoberro
El portaveu de l'ANC, Agustí Alcoberro
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
Davant d'això, l'entitat ha exigit "la unitat de la majoria independentista perquè es dugui a terme el ple d'investidura tal com estava previst després dels contactes amb els grups parlamentaris, i un pla d'acció unitari". A més, ha considerat que "venim d'una etapa unitària de mobilitzacions de defensa i dona suport a les institucions, fruit de la lluita que estaven duent a terme en pro de la República". I ha subratllat que ara també "és imprescindible mantenir aquesta unitat d'acció".
 
"Entenem que hi puguin haver certes incògnites referents a la República, però no entendrem mai que s'aturi la implementació del resultat d'unes eleccions", ha subratllat l'ANC. Segons el seu parer, "l'Estat espanyol estaria incomplint la llei si no permetés aquesta implementació".
 
L'entitat ha criticat que ara com ara "un tribunal s'erigeix en intèrpret del reglament d'un Parlament, i a més, gosa vetar un candidat a la Presidència de Catalunya, més enllà, o obviant, el resultat de les urnes del 21 de desembre"."Sabíem que tenien urticària a les urnes, però no crèiem que tinguessin la poca vergonya de saltar-se un mandat democràtic", ha reblat. "Per responsabilitat, no podem fer altra cosa que exigir unitat", ha conclòs.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
1 de febrer de 2018, 11.14 h

Els nostres polítics tornen a fer el burru calculant i/o tenint por. Si no s'hi veuen en cor, que deixin pas, per que la gents els passarem per sobre, tant si s'hi presten com si no.
Aturem el país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.