directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una associació de jutges d'arreu de l'Estat evidencia les ''ingerències polítiques'' del Gobierno al TC i el Suprem

Critiquen que membres del Gobierno haurien contactat amb magistrats per "influir en el sentit de la resolució del TC"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| "Comunicat sobre les ingerències polítiques en el poder judicial i al Tribunal Constitucional". Així de contundent ha titulat 'Jutges per la Democràcia' -una associació de perfil progressista amb magistrats d'arreu de l'Estat espanyol- el document que han fet públic aquest dilluns per tal de criticar els "inadmissibles" contactes entre el Gobierno i els jutges del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem en el marc del procés sobiranista català. 
 
rafael català, ministre justicia
El ministre de Justícia espanyol, Rafael Català

Comparteix
   


Etiquetes
Es tracta d'una denuncia -especialment- al ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, que dijous passat va avançar la intenció del Suprem d'inhabilitar Carles Puigdemont, els diputats presos i els exiliats abans de jutjar-los. 'Jutges per la Democràcia' considera que aquestes  "desafortunades"  declaracions posen en dubte la separació de poders a l'Estat espanyol. 
 
"Novament, les inopinades declaracions del ministre de Justícia en relació amb la investigació que se segueix al Tribunal Suprem, l'anomenat 'procés', són poc respectuoses amb la separació de poders i la independència judicial. El Sr. Catalá pronostica amb tota seguretat el futur processal dels investigats i anticipa sense cap rubor les dates i el contingut de les resolucions judicials, fins al punt d'afirmar que la sentència es dictaria abans del mes de desembre d'aquest any", escriuen. 
 
Intents "d'influir en el sentit de la resolució del TC"
 
Els magistrats també apunten en el seu escrit a informacions periodístiques que asseguren que membres del Gobierno -inclós Mariano Rajoy- haurien contactat amb magistrats del Tribunal Constitucional per "influir en el sentit de la resolució del TC" pel que fa a la investidura de Carles Puigdemont. "Aquests contactes són inadmissibles en un estat de dret i no tenen cap més objectiu que intentar influir en el sentit de la resolució que ha de dictar l'alt tribunal", diuen. 
 
En aquest sentit, retreuen al  Consell General del Poder Judicial que miri a una altra banda "davant les inacceptables interferències del poder polític en la independència dels tribunals"."Ha de ser criticada la inacció i el silenci del Consell General del Poder Judicial, més tenint en compte que és l'òrgan que té la missió fonamental de defensar la independència dels jutges", sentencien. 
 
Jutges per a la Democràcia recorda al comunicat que l'Estat espanyol apareix en tercera posició al rànquing de la Comissió Europea pel que fa a la percepció dels ciutadans de la independència de la justícia. Dels 28 països de la UE, només Bulgària i Eslovàquia estan pitjor. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
bejota fletxa bcn
6 de febrer de 2018, 15.36 h

Pisos.com, Gestamp Aragón y las fuentes de agua Eden se van de Cataluña.
Una decena de compañías cruzan hoy el Ebro y se instalan en otras zonas de España.

Habitat se suma a la fuga de más de 3.200 empresas.
La inmobiliaria está en manos de Bain Capital, que la compró el mes pasado por 220 millones


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.