directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Turull fa una crida a no tenir por a l’Estat i diu que ''una societat amb por'' està ''acabada''

La dona de Joaquim Forn afirma que el poder judicial espanyol està "construint un delicte que no hi és" durant un acte en suport als presos i exiliats

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El diputat de Junts per Catalunya Jordi Turull ha afirmat que “hi ha una operació de l’Estat” que busca que l’independentisme es mogui “des de la por” en la defensa dels “drets fonamentals”. En un acte de suport als presos i els consellers destituïts a Brussel·les organitzat per la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya i l’Associació Catalana pels Drets Civils a la Universitat Pompeu Fabra, Turull ha fet una crida a no tenir por de l’Estat. “Una societat amb por és una societat acabada”, ha apuntat. Segons ell, ara hi ha “molta gent” que dubta “abans de fer un tuit o dir alguna cosa”. L’esdeveniment també ha comptat amb les intervencions d’una desena de familiars dels líders independentistes empresonats o que són a Bèlgica, que han explicat com estan vivint la situació actual i han opinat sobre el procés judicial en marxa.
 
© Bernat Vilaró

Comparteix
   

"Estan construint un delicte que no hi és", ha afirmat Laura Masvidal, la dona de Joaquim Forn. La filla de Jordi Turull, Laura Turull, s’ha expressat en el mateix sentit. “Què ha fet el pare? Res”, s’ha preguntat. De fet, el seu pare ha indicat que se’ls acusa de crims que comporten fins a 30 anys de presó per haver organitzat un referèndum i haver votat les lleis de desconnexió els dies 6 i 7 de setembre de l’any passat. Segons ell, però, res d’això “no és delicte”. Laura Masvidal ha qualificat l’Estat espanyol de “dictadura” ja que, segons ella, “aquí hi ha una gent que governa que no té cap mena de representació”. 
 
Associació Catalana pels Drets Civils
 
L’acte també ha servit per demanar la col·laboració econòmica de la ciutadania per l’Associació Catalana pels Drets Civils, nascuda el novembre passat i que integra quinze famílies dels líders a la presó, en llibertat sota fiança i a Brussel·les. La germana de Toni Comín, Betona Comín, ha explicat que entre els objectius de l’entitat hi ha denunciar “la judicialització absoluta de la política” i l’aplicació de l’article 155. Segons ella, “s’estan resolent” problemes polítics “a través del codi penal”. Masvidal ha explicat que l’associació està “embastant” actes de suport a la causa amb la col·laboració dels partits independentistes i entitats com l’ANC i Òmnium. Turull, que va passar 32 nits entre reixes, ha afirmat que des de la presó “dona molta tranquil·litat” l’existència de l’associació, ja que garanteix que “la família no està sola”. 
 
Crides a no caure en el “pessimisme”
 
Durant l’acte, que ha comptat amb un centenar d’assistents, entre ells els diputats de JxCat Francesc de Dalmases i Aurora Madaula, s’han sentit diverses crides a no caure en el “pessimisme”. El nebot de Jordi Cuixart, Pol Leiva, ha rebutjat anar amb el “cap baix” i ha instat a no caure en el desànim. Amb tot, tant Laura Turull com el fill de Jordi Sànchez, Oriol Sànchez, han reconegut que no s’esperaven que els seus pares acabessin en centres penitenciaris. 
 
“El pare pensava que no se’l quedarien”, ha dit Sànchez, que ha explicat que va anar amb maleta a declarar a l’Audiència Nacional el 16 d’octubre només “per si de cas”. La filla de Joaquim Forn, Anna Forn, també ha admès que el seu pare “fins ara pensava que podia sortir”, però després de la interlocutòria del jutge Llarena de divendres passat, que el mantenia a la presó, el seu parer ha canviat. 
 
“Unitat”
 
D’altra banda, el diputat Turull ha demanat a l’independentisme fer “confiança” a Junts per Catalunya, ERC i la CUP de cara al futur del procés. No ha volgut desvelar cap detall del contingut de les negociacions sobre la investidura o la legislatura, però Turull creu que la “unitat” fa el moviment independentista “políticament, democràticament invencible”. “Ara no ens mou altra cosa que poder-nos-en sortir, malgrat que l’Estat fa servir coses que un estat de dret no hauria d’haver fet servir, però ho arreglarem”, ha reblat Turull.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
8 de febrer de 2018, 09.08 h



Jo no en tinc de por......però hem de reconeixer que vivim amb un ESTAT SENSE LLEI o manipulades a gust.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3

Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
7 de febrer de 2018, 19.27 h

bejota > bcn

Redaccion Cronica Global
Moody's: la deuda de Catalunya es "sostenible" sin el estado.

La aplicacion del ariculo 155 es un "abuso" del estado contra los catalanes.



Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
7 de febrer de 2018, 18.52 h

Redacción Crónica Global
Moody's: la deuda de Cataluña es "insostenible" sin el Estado .

La aplicación del artículo 155 representa un refuerzo del apoyo estatal a la comunidad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.