directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els 12 problemes de l'Estat: el procés fa aflorar les vergonyes d'Espanya al món

La societat civil no s'arronsa i treu pit davant de la incertesa política al bàndol independentista

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | La societat civil no s'arronsa i treu pit davant de la incertesa política al bàndol independentista. Són molts els perfils de Twitter que triomfen i tenen un ressò molt més enllà dels seus seguidors quan fan fils recordant que l'Estat espanyol amaga les seves penúries i vergonyes a Espanya però que al món ja coneix. 
mariano rajoy, cospedal, soraya
Comparteix
   


Etiquetes
És el cas Bernat Deltell, periodista i filòleg que ha obert un fil a Twitter enumerant un seguit de problemes greus que té l'Estat espanyol però que amaga dins del seu territori però que en l'àmbit internacional ja es comencen a descobrir. A més, d'aquesta manera, també encoratge els republicans un xic desorientats per les incerteses polítiques al bàndol independentista. Aquests són els 12 punts flacs d'Espanya gràcies al procés que detalla Deltell:
 
1- El Real Instituto Elcano, el "think tank" espanyol més influent explica en el seu últim informe que "la crisi constitucional territorial és profunda i serà llarga". També explica que "un dels escenaris possibles hauria de ser el de fer concessions", ja que els independentistes "han trobat algunes simpaties internacionals gràcies, en part, al que va passar durant l'1-O".
 
2- L'institut Elcano el presideix Felipe VI, l'home que va anar a Davos en substitució de Mariano Rajoy, un fet "'insòlit només equiparable a les monarquies saudites". Assegura que no hi va anar perquè "no sap anglès i per estalviar-se un bon calbot". De fet, al Fòrum de Davos situaven Espanya a la cua de les economies avançades en reducció de la desigualtat i alerta de la desconfiança en la classe política.
 
3- Deltell recorda com Francisco Pérez de los Cobos va fracassar en l'intent d'accedir al Tribunal Europeu de Drets Humans i qui sí que va aconseguir la plaça, Maria Elósegui, té una visió "particular" de l'homosexualitat.
 
4- També posa de manifest el ridícul espanyol quan Pablo Llarena va retirar l'euroordre però va amenaçar Carles Puigdemont que podria ser detingut si anava a Dinamarca.
 
5- El periodista també explica que el nivell d'independència judicial d'Espanya està per sota del d'Egipte o l'Aràbia Saudita segons l'últim estudi del Fòrum Econòmic Mundial, publicat el passat 26 de setembre i analitza 137 països (Espanya és al 58).
 
6- Aquest fet augura que la justícia espanyola està sota la lupa internacional. Deltell refresca les paraules de Vicent Partal: "em diuen que a Estrasburg el president del TC va preguntar alarmat què podia passar-los, a ells com a persones, si seguien per aquest camí. Va preguntar quin risc corrien. Qui pregunta ja respon".
 
7- Això ho relaciona amb la reacció del Consell d'Estat contra la decisió de Soraya Sáenz de Santamaría de portar al TC la investidura de Puigdemont abans que es realitzés. També recorda com l'associació de Jutges per a la Democràcia ha denunciat les constants ingerències i els "contactes inadmissibles" entre el Gobierno i els jutges del TC i del Tribunal Suprem.
 
8- Però encara va més enllà i ho relaciona amb el comportament d'algunes multinacionals que considera que "estan força fastiguejades" com Volkswagen que el passat octubre va deixar la Cambra d'Espanya, institució nascuda el 2013 per impuls del govern central. Ja n'havia marxat un parell d'anys abans Mango, que va explicar que van en deixar de formar part per la impossibilitat dels seus directius d'atendre les diferents reunions i compromisos de la Cambra, ja que estaven centrats prioritàriament en les obligacions i reptes del dia a dia de l'empresa.
 
9- També comenta la manipulació dels mitjans espanyols que amaguen les febleses d'Espanya i explica que fa un parell d'anys l'International Press Institute i el New York Times van qüestionar la independència dels mitjans de comunicació espanyols. També especifica la seva situació "tots estan arruïnats" i no són independents perquè "el govern els manté". Segons Deltell, per aquest no informen ni de desnonaments, ni precarietat laboral, ni rescat bancari, ni nefasta gestió econòmica del govern... Parlant de mitjans de comunicació, fa referència a TVE que va ser exclosa de les institucions europees per "manipular la informació"
 
10- També recorda l'informe GRECO d'aquest mes de gener: "El Grupo de Estados contra la Corrupción (Greco) del Consejo de Europa ha publicado su informe anual y España no sale bien parada en este documento donde se analiza a parlamentarios, jueces y fiscales. De las once recomendaciones que hace el Greco para combatir la corrupción, España efectúa siete de ellas de forma parcial, mientras que otras cuatro no las cumple en absoluto. El dictamen es que la situación de España es globalmente insatisfactoria".
 
11- Posa sobre la taula com durant els dies posteriors a l'1-O, fins a 24 premis Nobel de la pau van demanar una "negociació" entre Catalunya i Espanya. I jo es pregunta: "des de quan premis Nobel de la Pau demanen coses així a un estat 'democràtic'?". I fa la següent reflexió: "I encara alguns no entenen per què The Economist i Bloomberg insinuen que M. Rajoy està acabat i abocant Espanya cap a una democràcia 'imperfecta'".
 
12- Deltell acaba concloent: "Crisi, pensions, corrupció, clavegueres, monarquia en caiguda lliure (per què el CIS ja no pregunta per la corona?), feixistes fent de les seves pel carrer, presos polítics, Amnistia Internacional... Sí, l'Instituto Elcano ja ho diu en altres paraules: ¡ojo, que se nos van!"
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Pak Mega Place (www.pakmegaplace.com) fletxa https://www.pakmegaplace.com
19 d'agost de 2019, 10.21 h

bon post


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
9 de febrer de 2018, 13.55 h

Això de "treu pit" és ininteŀligible.
En català, si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tabarnopolià (que el cul m'explotarà) fletxa Tabarnopolis, Països marranils espanyolats
9 de febrer de 2018, 13.19 h

Espanya és un puto país fracassat, no serveix per a res, fa més nosa que servei i la seva societat uns borregos idotes que es deixen dominar facilment, excepte quan es tracta de fútbol i la selecció espanyola, aqui ho dominen, però al món real res de res


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 de febrer de 2018, 01.09 h



Quines terres son capaces de produir aquest ESPESSIMENTS.......???

Maldat, venjança, odi.....TOT PLEGAT I MES........ SON ALIENÍGENES..?...perquè humans no semblen......!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
L'ESTAT esPPanyol és una VERGONYA PER A LA HUMANITAT. És un SIMULACRE VERGONYÓS DE DEMOCRÀCIA, una PARÒDIA ESPPERPPÈNTICA D'ESTAT DE DRET. fletxa || ||☆|| || L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.|| ||☆|| ||
8 de febrer de 2018, 20.58 h



Com recordareu els que fa temps que seguiu els comentaris de Directe! Els darrers anys m'agradava dir i repetir que l'estat ePPanyol (una manera d'anomenar la component feixista de l'estat espanyol) amb la seva mania de retenir Catalunya, hi sortiria perdent més del que sortiria guanyant amb tot el que ens ROBA.

Recordareu que em referia no tan sols al fet de tenir els ENEMICS a dins, sinó sobre tot a la pèssima imatge que donaria a l'exterior i que perduraria al menys durant un parell d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.