directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Campanya per la traducció de Twitter al català

Ja supera els 1.700 signants

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Més de 1.700 persones ja han signat de manera virtual en la campanya per demanar a Twitter que tradueixi la seva interfície al català. La iniciativa és fruit del periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta. Ja fa més d'un any que va al darrere d'aquesta causa i, fa cosa de deu dies, va fer un nou pas. De visita als Estats Units, va aprofitar per anar a parlar amb els responsables d'internacionalització de Twitter. Segons ell, les perspectives per aconseguir que l'eina de microblocs parli català són bones. Però apunta que ara la prioritat de Twitter és estabilitzar la seva capacitat. En tot cas, si es fa la traducció, anirà a càrrec dels piuladors catalans que s'ofereixin voluntàriament a fer-la.
twitter
Comparteix
   


Etiquetes
A finals de l'any passat els piuladors -usuaris de Twitter- catalans van començar a reclamar la traducció de l'eina al català. Va coincidir amb l'estrena de les versions italiana, espanyola, francesa i alemanya de l'eina de microblocs. Van ser els mateixos internautes qui van fer aquestes traduccions, de manera voluntària. Tenint en compte això, els 'tuitaires' dels territoris de parla catalana es van començar a preguntar per què no podien disposar de la versió en la seva llengua.

Ha passat gairebé un any i aquesta versió continua sense existir. Tot i això, el tema no ha caigut en l'oblit i aquests dies se n'ha tornat a parlar. Cuesta, @albertcuesta a Twitter, era als Estats Units i va aprofitar per anar a veure els responsables d'internacionalització d'aquesta xarxa social a la seu de San Francisco.

Fruit d'aquesta conversa, Cuesta ha explicat a l'ACN que la rebuda de la proposta de traducció 'ha estat positiva'. Segons ell, tots els serveis de la web 2.0 tenen un gran interès en tenir tràfic i són conscients que la disponibilitat del web amb l'idioma dels usuaris afegeix valor i atractiu' a l'eina. Tot i això, ha apuntat que 'en aquests moments la principal preocupació dels responsables de Twitter és estabilitzar la capacitat de la plataforma'.

En tot cas, el periodista especialitzat en tecnologia ha afirmat que Twitter té 'la intenció d'obrir una nova tanda de traduccions a diferents idiomes entre els quals probablement hi haurà el català'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1 Libre Como El Chaval
13 d'octubre de 2010, 18.12 h

Des de http://www.catmidia.cat posem al vostre abast una solució d'emergència/protesta.Se'n diu Catalanizator i "Tradueix" la interfície de Twitter (la nova també) al català.D'altra banda us recordem que podeu twitejar el següent missatge: @ev @biz Jo vull el #noutwitter en català.I want #newtwitter in catalan.Yo quiero el #nuevotwitter en catalán.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.