directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Tribunal de Cuentas s'oblida de la caixa B del PP i no accepta la comptabilitat de Ciudadanos

La Comissió de Tribunal de Cuentas al Senado només serveix per advertir, però en cap cas per sancionar, els partits amb irregularitats

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | Ahir es va dir a terme al Senado Comissió de Tribunal de Cuentas que fiscalitza la gestió econòmica dels partits plítics. Concretament, va anialitzar els periódes dels anys 2014 i 2015. directe!cat ha pogut parlar amb el senador republicà d'Esquerra @bernatpicornell que, a més, ha fet uns quants tuits explicant algunes de les dades més interessants i que deixen importants titulars: 
bernat picornell, senador, erc
Bernat Picornell, sendor d'ERC
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El TdC s'oblida de la comptabilitat en B del PP
 
Tal com explica el mateix Bernat Picornell ( @bernatpicornell ), durant tota la comissió al Senado no s'ha fet cap esment a la caixa B del PP i recorda que "durant 20 anys s'han finançat il·legalment i el TdCu no n'ha trobat ni rastre" per acabar ironitzant sobre la tasca de l'ens fiscalitzador "bona feina".
 
El TdC no aprova els números de Ciudadanos
 
Un dels fets més sorprenents ha estat que l'informe és C's. El TdCu ha rebutjat la seva comptabilitat, el que vol dir que per temes tècnics, protocol·laris, de forma o per manca d'informació, no ha pogut valorar els exercicis econòmics del partit d'Albert Rivera. Una maniobra que, segons el senador republicà, pot passar quan ets un partit novell que encara no domina els tecnicismes dels informes, però no és el cas de Ciudadanos". A més, ho titla de "vergonya", ja que els taronges "després parlen d'ètica i rebutgen corrupció". També descriu la intervenció del senador de Cs, una defensa "com si no anés amb ells la cosa" i es pregunta "si no saben gestionar el seu partit com gestionaran un Estat?
 
Un deute astronòmic
 
Segons l'informe, el deute que tenen els partits als bancs ascendeix a 233 milions d'euros. Picornell ho analitza: "en un sol any va pujar 30 milions d'euros" i reflexiona "qui governa, la banca o els partits?".
 
UDC no presenta cap paper
 
La ja desapareguda Unió Democràtica de Catalunya, fent honor a la seva condició, també ha desaparegut de l'informe, ja que no va presentar-ne la documentació perquè fos analitzada pel TdC. Un fet calcat al d'UPyD. Picornell recorda que, tot i això, no hi haurà cap conseqüència.

Fins a 9 partits sopesos

A l'informe s'avalua les comptabilitats de 20 partits i han sospès Izquierda Unida, Compromís, Aralar, EH Bildu, Convergència, Eusko Alkartasuna i Partido Aragones el 2014 i el 2015 els mateixos més Cs i EH Bildu.
 
Esquerra, cap retret ni objecció
 
El senador republicà treu pit en referència que ERC no ha rebut cap avís ni cap menció del TdC, que sol estirar les orelles als partits quan tenen algun punt fosc o mal gestionat dels seus comptes. No ha estat el cas d'Esquerra, que no ha estat citada en cap moment: "som un partit transparent, rigorós, escrupolós i sense deute amb la banca".
 
Al final, tot plegat esdevé una pantomima
 
Sembla estrany però podria ser una trista conclusió: els avisos o requeriments acaben tan sols en això, no hi ha sancions o represàlies. De fet, Picornell explica que hi ha partits que any rere any reben les mateixes advertències i tot segueix igual. D'altra banda, fins i tot, recorda que "hi ha partits amb patrimoni net negatiu però alguns exlíders se segueixen presentant a eleccions sense vergonya com per exemple Iniciativa (ICV) o Unió (UDC)". A més, aprofita per a criticar el TdC perquè no li va tremolar la mà a l'hora d'embargar el patrimoni personal d'Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau pel 9N.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
14 de febrer de 2018, 09.21 h



Els uns i els altres tenen una biga a'ull i a la vegada els interessa tindre-la . TENEN TAN QUE AMAGAR .....


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
L'ESTAT esPPanyol és una VERGONYA PER A LA HUMANITAT. És un SIMULACRE VERGONYÓS DE DEMOCRÀCIA, una PARÒDIA ESPPERPPÈNTICA D'ESTAT DE DRET. fletxa || ||☆|| || L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.|| ||☆|| ||
14 de febrer de 2018, 06.52 h



Dir a terme no és gaire greu, com tampoc els partits plitics ni anialitzar ni periódes . . . potser ja m'agrada menys que la cosa no vagi amb ells i que el deute ascendeixi, però reconec que la bona intenció és més important que les errades.


Per cert, i respecte al tema del Tribuná de Cuentah, vaig preguntar a un veí fatxa el per què d'aquestes irregularitats i em va respondre textualment:


- Puuèèèè . . . poque noh sale de la punta er nabo !


Profunda raó que, si fa no f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.