directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els PSC dóna per trencades les negociacions pel cara a cara entre Mas i Montilla

Arran de les paraules de Felip Puig, que va considerar 'un insult a la intel·ligència' el debat en castellà

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC ha donat per trencades les negociacions per a la celebració d'un debat entre el candidat socialista i president de la Generalitat, José Montilla, i el president de CiU, Artur Mas. Així ho ha decidit la formació socialista després d'unes declaracions del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, en considerar un 'insult a la intel·ligència dels electors' demanar que un dels dos debats es fes en castellà. El PSC considera que CiU ha trencat 'unilateralment una norma acceptada conjuntament pels negociadors' de no fer comentaris tècnics, valoracions polítiques ni filtracions sobre els aspectes de la negociació mentre aquesta no hagués finalitzat.
artur mas, josé montilla, parlament, resolució estatut
Comparteix
   


Etiquetes
En un comunicat, el PSC es referma en la proposta de celebrar dos debats cara a cara en cadenes de màxima audiència, 'però sense excloure els altres formats de debat tradicionals a Catalunya'. Afirma també que la formació socialista vol debats que arribin als 'indecisos i abstencionistes' i 'sembla que CiU, no'. 'Lluitar contra l'abstenció és una exigència addicional', afegeix.

A més, rebutja la condició de la federació nacionalista de no fer un debat amb els sis candidats a la presidència de la Generalitat. 'Aquesta és una pretensió que va en contra de la nostra tradició electoral i que permet contrastar les propostes de tots el grups amb representació parlamentària', afirma el comunicat. Segons la formació socialista, Montilla volia fer aquest cara a cara però també un debat a sis.

Sobre les declaracions de Puig, el PSC les ha titllat de 'greus' i 'injustes' i creu que són 'una excusa i un perillós precedent'. 'Negar que a Catalunya una part molt important de la audiència televisiva veu cadenes de difusió estatal, parlin la llengua que parlin, és un prejudici inacceptable', afegeix el comunicat

Per últim, el PSC ha instat els dirigents de CiU a rectificar les desqualificacions de Felip Puig 'amb l'objectiu de poder desenvolupar una campanya constructiva i allunyada de la demagògia'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
13 d'octubre de 2010, 12.47 h

Val més que hagi estat així, al capdavall s'hagués tractat d'un debat anodí, tebi, descafeïnat i escarrancit. De què ens havien de parlar ???. Que tots dos estimen i es volen casar amb ecspanya ???.
Aquest cara a cara només hagués estat interessant pels respectius electorats. Per a la resta de mortals catalans, no interessava en absolut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
T. Vilanova fletxa Sant Cugat del Vallès
13 d'octubre de 2010, 11.01 h

Ja es veu clar que hi haurà pacte entre CIU i PSC. Els primers, abans que alguna de les opcions independentites entri al govern, farà el que sigui per inpedir-ho. Quina pena de pais!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 10.00 h

#5 ramon, a CiU tampoc no li interessa, per això li han fet dir al Puig el que va dir, per provocar els altres i poder clavar-los les culpes de no fer un debat que tampoc no volen. Això només demostra que totes dues forces només són les dues cares de la mateixa moneda sociovergent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ramon fletxa Barna
13 d'octubre de 2010, 09.35 h

A causa de les limitacions de Montilla en qualsevol idioma, el PSOE no vol debat de cap de les amenres. Una forma d'evitar-lo es demanar coses absurdes, com el debat en castella per a unes eleccions catalanes. Com ja sabien, CiU no traga i el PSOE es retira ofes, pero que ningu s'enganyi, que aixo era el que volien des del començament, que el Montilla obri la boa el menys possible perque sense un guió i un adveesari comprat no te res a fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC
13 d'octubre de 2010, 09.20 h

#1 Ex-llepa ves a esmorzar que el madí t´espera per llepar-li els baixos. Bon profit. Verro!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Nimfa fletxa Lanós
13 d'octubre de 2010, 09.02 h

Si es considera un ser superior, de què té por en Mas? De la seva mala sort? Ja porta dues vegades seguides sense presidir la victòria esquàlida.
Si, de fet no va ser només mala sort, va ser la poca simpatia i desconfiança que els altres representants del país, lin tenen.
Ara, que les enquestes li donen un paper destacat, té por de remoure l'arbre. És un cagadet. No té confiança en ell mateix. I en Madí tampoc lin té. Pobre Mas, a veure si relliscaràs............


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 08.53 h

A aquestes alçades, a qui li importa un cara a cara entre les dues cares de la sociovergència! Sembla que ells mateixos se n'han adonat, i ara busquen la manera de no fer els debats clavant-li les culpes a l'altre. Hem d'avançar cap a la independència i abandonar aquesta política de curta volada sociovegrent d'una vegada!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
13 d'octubre de 2010, 07.05 h

A aquest covard que ERC ens ha impossat de "president" li han tremolat les cames.

Estaba cantat que no hi hauria debat, el mindundi Montilla és molt poqueta cossa per en Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.