directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un catedràtic alemany anima als catalans a desobeir l'Estat per assolir la República

En el seu article 'L'elecció entre la llibertat i l'esclavitud' defensa que "és un tot o res per a Catalunya"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Redacció | "Tres-cents tres anys i quatre mesos i mig de submissió colonial no van aconseguir trencar l'esperit de resistència de la nació catalana". Així comença l'article del catedràtic de la Universitat de Bremen, Axel Schönberger, publicat al digital alemany 'Neue Debatte'. Sota el títol, L'elecció entre la llibertat i l'esclavitud, Schönberger analitza la situació actual de Catalunya i adverteix als catalans: "qualsevol renúncia ajudarà a Espanya i perjudicarà Catalunya". Per això, insta als partits polítics sobiranistes a investir el 130è president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont. 
aturada general pais, revolucio, independencia, manifestacio
© Marc Puig / directe!cat

Comparteix
   


Etiquetes
El catedràtic carrega, primer de tot, contra la justícia espanyola, de la que destaca la elecció a dit dels jutges: "la llei espanyola ha perdut totalment la seva legitimitat. Les sentències dels tribunals i les accions del Ministeri han provat que la justícia es converteixi en una injustícia legal".
 
En aquest sentit, assegura que tan fiscals, jutges com el gobierno han violat els drets fonamentals. "És d'esperar que rendeixin comptes davant un tribunal internacional per les seves accions", sentencia.
 
Amb tot, el catedràtic emplaça als alemanys a recordar els "tribunals injustos del temps del nacionalsocialisme", amb els que compara la justícia espanyola, pel que fa a la manera d'interpretar i aplicar el dret.
 
Cap a la República Catalana
 
En l'artcile, Schönberger diu que "el dret a l'autodeterminació del poble català no s'aconseguirà mitjançant l'obediència a Espanya i els seus tribunals, només mitjançant la desobediència massiva a l'Estat espanyol", que recorda que ha perdut tota legitimitat a causa del seu comportament repressiu.
 
En aquest sentit, defensa que "és un tot o res per a Catalunya" i adverteix que "Espanya asfixiarà econòmicament i culturalment Catalunya i seguirà sent una colònia de l'Estat espanyol".

"Per cada polític que sigui empresonat per l'Estat espanyol, és necessari que surtin dos més. Qui té por, perd. La prudència i el convenciment que la causa justa sempre acaba triomfant, conduirà Catalunya a l'Estat propi", sentencia amb rotunditat.
 
Sobre els presos polítics i els exiliats, el catedràtic alemany defensa que actualment, Catalunya necessita patriotes disposats a sacrificar-se si és necessari. "Junqueras i Puigdemont ho van ser i ho són. Tots dos mereixen lloc d'honor, no sols en la Història de Catalunya, sinó en la de tota Europa", conclou Schönberger.



El digital Unilateral ha traduït l'article de l'alemany al català. El pots consultar aquí
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Marta fletxa Sabadell
15 de febrer de 2018, 15.33 h

Fins el dia d'avui abaixar el cap no ha servit de res.

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Fd'A. fletxa Calders
15 de febrer de 2018, 13.00 h

No ha de tornar Terra Lliure. Hem de sumar "Catalans Lliures" sense defallir. Molt bé pèl catedràtic alemany. Hem de resistir i "ni un pas enrera". Volem la independència i no hem de far cas de cap tribunal espanyol encara que ens costi la presó. Però SENSE VIOLÈNCIA. Com diuen els castellans, "no hay mayor desprecio que no hacer aprecio"Jo ja ho tinc tot fet i estic disposat a prendre el lloc de qualsevol polític català que, amb tot el dret, no se la vulgui jugar. I com jo, n'hi molts... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Anna fletxa Barcelona
15 de febrer de 2018, 11.03 h

I si tornés Terra Lliure?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de febrer de 2018, 10.27 h

CATALANS NO DEFALLIM, CADA VVEGADA HI HA MÉS PERSONES, GRUPS I INSTITUCIONS QUE ESTAN A FAVOR DE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA.

ARA ÉS L'HORA DE NO FALLAR.

HEM DE SER INCANSABLES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
German fletxa Mataro
15 de febrer de 2018, 10.06 h

Sembla imposiblequ hi hagi gent que no vegi el que ens estan fen,si no ho aconseguim els mateixos que no han votat independenciaes diran com es posible que estiguesim tan cecs.Ara calen pit collons i condicionsi i una vaga general indefinida , no tenim por


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de febrer de 2018, 06.17 h

El Prof. Schönberger farà una conferència sobre Catalunya a Frankfurt am Main el proper dissabte 17 de febrer a les 17 h al PresseClub.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de febrer de 2018, 00.33 h

La solució és nomenar un president de Junts per Catalunya (qualsevool diputat) que en la presa de posessió del càrrec ho faci com a substitut explícit del president Puigdemont i del qual prometi seguir totes les seves ordres que ll dicti des de l'exili.


Valora aquest comentari:   votar positiu 36   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de febrer de 2018, 19.31 h

Sí, està clar que, sense rebel·lar-se contra la seua metròpoli, mai haguera sigut lliure Amèrica. Ni al Nord ni al Sud. Però, sembla medieval que, aquesta rebel·lió, haja de ser armada com abans, al segle XXI i, dintre d'una Europa democràtica. Cal tenir en compte que aquí, als països sotmesos a borbònia, s'hi dóna la casualitat què, estem intentant establir una democràcia desapareguda amb el franquisme i el seu genocidi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 39   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.