directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els precedents del PP per destruir la immersió lingüística

"Ho estem estudiant, però sense dubte, ho farem", asseguren des de Moncloa, cal recordar la derrota política i social a les illes.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | El Gobierno estudia acabar com sigui amb la immersió lingüística a Catalunya. Així ho anunciava aquest divendres en roda de premsa posterior al Consell de Ministres el portaveu de la Moncloa i ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo. La voluntat és canviar el model.
© Tània Tàpia

Comparteix
   


Etiquetes
Ell mateix va assegurar que es tractava d'una "qüestió tècnica". Constata que el Gobierno no està d'acord en la manera com la Generalitat garanteix l'ús de la llengua castellana a les aules i el "dret dels pares" a triar com volen escolaritzar els seus fills. "Ho estem estudiant, però sense dubte, ho farem", va assegurar.
 
Però no ha aclarit com ho farà compatible amb la llei catalana d'educació (LEC), que només permet modificar-se amb una majoria absoluta al Parlament, i cal recordar, que el PP només ha obtingut en aquesta legislatura 4 diputats. 
 
El precedent a les Illes, derrota del PP
 
Govern i sindicats (STEI, Sindicat Alternativa Docent i CCOO) ja han mostrat el seu rebuig vers la polèmica casella en la preinscripció escolar que vol posar Rajoy per convertir el castellà en la llengua vehicular a les escoles de Catalunya.
 
El sindicat majoritari d'educació STEI va assegurar que el Gobierno "ataca l'eix vertebrador del sistema educatiu de Catalunya". En una línia similar, Comissions Obreres va acusar la Moncloa de voler imposar una decisió "política" i orientada a "adoctrinar". 
 
Per la seva banda, el Sindicat Alternativa Docents va recordar que "a les Illes Balears, el govern del PP ja va introduir la tria de llengua i el resultat va ser aclaparador, les famílies triaren l'escolarització en català, cosa que dóna suport a la tasca docent feta fins ara", recull el diari Ara.
 
En aquest sentit, cal recordar el cas de la vaga de fam del professor Jaume Sastre, que va fer més de 40 dies de vaga per defensar el català a les escoles. Després que els equips mèdics alertessin de la seva salut, metges, amics i col·laboradors van aconsellar-li que la deixés. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
19 de febrer de 2018, 16.25 h

ESTUDIANT? VELS RUCS NO ESTUDIEN BRAMEN!, HDES DEL SEGLE XVI, EL TANTO MONTA MONTA TANTO NO ESTEU EXECUTANT DEL DEL XVI, LA UNIDAD, LA IGUALDAD, TOT ÉS DE LA FINCA ESPAÑA, NO EXISTEIX LA QUE EXPLIQUEU, QUAN AL GENOCIDI, DEL CATALÀ CÈDULES REIALS, LLEIS I NORMES A GAVADALS DECRETOS DE NUEVA PLANTA, TOT EL XXI US ÉS VIGENT,COM A TROGLODITES QUER SOU INDIVIDUS SICARIS MERCENARIS, COLONS, LA INCIVILITZACIÓ ÉS ESPANYA, EL CASTELLÀ, L'HEU CONVERTIT EN UNA ARMA DEGRADANT-LA,, I ELS VFOSTRES DI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Qui diu les veritats fletxa perd les males amistats
19 de febrer de 2018, 10.18 h


#5 TALLAFILFERRO, convergent hipócrita, respecta menys els teus liders i més la llengua catalana. No es diu "se'n va a pique" sinó s'enfonsa o se'n va al fons.
I no t'emborratxis abans d'escriure, o no se t'entendrà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Fd'A. fletxa Calders
18 de febrer de 2018, 21.22 h

Llengua materna no vol dir la llengua de la teva mare sinó la llengua del país on vius. Si me'n vaig a viure a França, serà el francés la meva llengua social i, per tant, materna. Quan parlem de llengua "materna" hem de pensar que la nostra mare, a la que hem de respectar, és la societat on vivim. "Exterminar una llengua per a imposar-ne una altra i, així, imposar la força, és un dels actes més abjectes que pot fer l'home.(...) És un crim persistent contra l'esperit dels vius i dels... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Gustau Rubió fletxa Les Oluges
18 de febrer de 2018, 14.21 h

Al idíl·lic país de Ñ hi ha 4 coses garantides: SOL I PLATJA, CORRUPCIÓ I ATUR, de ben segur que per un decret llei.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de febrer de 2018, 11.35 h



Iñigo Mendez de eso........ es verdad que sois un estado tan perverso , que sois capaces de tener información sobre los atentados de Barcelona y por un interés español, no solo no informais a Mosos, sinó que lo propiciais.....?

Si es así , Mendez de eso.. es una PERVERSION Y UNA INDIGNIDAD DIGNA DE UN ESTADO TOTALITARIO Y PODRIDO EN SUS BASES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Resistencia fletxa La nort del sud.
18 de febrer de 2018, 11.13 h

Diu que el Bourbon vindra a un sopar pel world congres. SCC i afins acaben de desconvocar la trobada que hi volien fer. Hi han missatges a la red que invoquen a manifestar-se en contra de la presencia d'aquest tipus i de la cort que li riu les gracies. ATENCIO es una encerrona, per tal de que hi haigi merde i descacredirat-nos davant del mon. Es una provocacio per a fer-nos mal. La millor resposta es la que han donat els veïns de Balsareny a la mani ultra de l'altre dia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
18 de febrer de 2018, 11.11 h

Diu "ho estem estudiant" i no saben ni de lletra.
I quatre diputats aconseguiran lo que els borbons no van poder?, tot i que al nou l'anomenen "el preparao",- ja veus tu quins acudits-!...tampoc saben de números.
Quin pet esturrufat, aquest Pernales, una mena de maripopins rònega. Un poll ressucitat, un poll revingut que passa per la perruqueria pensant que sortirà guapo i em mostra una imatge rància i CARPETOVETÒNICA per a fer riure una mica més.
Ho tenen tot perdut i ho saben prou!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de febrer de 2018, 11.10 h

ESPANYOLS I ESPANYOLES, O FEU RECICLAR EL GOVERN I ELS PARTITS PP, PSOE I C'S, O ESPANYA SE'N VA A PIQUE.

ESTÀ FENT L'ÚLTIM RESPIR DE LA DICTADURA DE FRANCO, ESTÀ PODRIDA I VOSALTRESS LA RRECOLSEU?, US HEU PODRID JUNTAMENT AMB LA DICTADURA.

ESPANYA VIU A L'EDAT MITJANA, ESTÀA FRACASSANT AL SEGLE XXI.

JO DIRIA QUE ESTÀ MORTA, ARA NOMÉS SENTIM LA FERUM.

CATALUNYA AGUANTA JA QUE SERÀS LA QUE AL FINAL A CAUSA TEVA FARÀS QUE CANVIÏN ELS GOVERNS CORRUPTES QUE HA TINGUT ACTUALMENT. TOTHOM... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
L'ESTAT esPPanyol és una VERGONYA PER A LA HUMANITAT. És un SIMULACRE VERGONYÓS DE DEMOCRÀCIA, una PARÒDIA ESPPERPPÈNTICA D'ESTAT DE DRET. fletxa || ||☆|| || L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.|| ||☆|| ||
18 de febrer de 2018, 10.21 h



La IGNORÀNCIA i l'estuPPidesa del franquisme supera tots els límits de lo imaginable.


Aquesta colla d'INEPPTES del govern, la història, o bé la ignoren o be no n'entenen els ensenyaments .


Fa gairebé QUATRE CENTS ANYS, en 1624, Don Gaspar de Guzman (que un any despres començaria a ser anomenat "Conde Duque de Olivares") va donar a l'incompetent Felipe IV (*) un escrit pomposament i hispànicament titolat "Gran Memorial" en el que entre altres coses deia literalment:


" . . .. n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Claravalls fletxa Claravalls
18 de febrer de 2018, 09.16 h

Aquest paio de la foto fa por....en recorde a les fotos del nazis més buscats per la justícia internacional.Es una rata franquista carregada d'odi i violència.Un miserable feixista.
Incult,analfabet,miserable,primitiu,amargat ,reprimit,masclistes, cavernícola,franquista,feixista,represor,sou la escoria del món.Sou la vergonya de l'ésser humà.Visca Catalunya i visca la nostra llengua.Amb els catalans no podreu rates franquistes. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República./... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.