directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] Contundent resposta de l'exfiscal en cap de Catalunya: ''Són presos polítics, no hi ha arguments per la presó preventiva''

Segons Jose María Mena no hi va haver violència, i per tant, no es pot investigar el delicte de rebel·lió

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció | "Per a mi Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són presos polítics". Així de contundent s'ha manifestat l'exfiscal en cap de Catalunya, José María Mena, aquest dilluns al matí en una entrevista a Els Matins de TV3, on ha assegurat que ell no veu "en absolut violència en allò que descriuen com a violència", element determinant pel delicte de rebel·lió, i per tant, s'ha mostrat contrari a la presó preventiva.
L'exfiscal en cap de Catalunya, José María Mena
L'exfiscal en cap de Catalunya, José María Mena
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
"Hi ha hagut un artifici molt imaginatiu però barroc per dir que hi va haver violència", afirma l'exfiscal en cap de Catalunya, que ha assegurat que això el deixa "perplex". "Mira que m'he llegit vegades les interlocutòries i segueixo sense trobar la violència", ha subratllat Mena.
 
D'altra banda, ha afirmat que és preocupant la "falta de tolerància amb la dissidència política de l'independentisme" i ha assegurat que el republicanisme "és perfectament legal i no perseguible". En aquest sentit ha sentenciat que Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart "són presos polítics perquè el seu comportament és exclusivament polític, això és un fet cert".
 
"Perquè es pugui imputar violència a algú s'ha de demostrar que aquesta persona ha organitzat que es produeixi violència", ha dit en relació als fets pels quals són investigats els presos polítics. A més, ha assenyalat que "a l'ADN dels organitzadors de tot això hi ha el pacifisme" i ha reiterat que ningú volia violència.

Presó preventiva

Mena s'ha mostrat molt contundent a l'hora de carregar contra l'argumentari que sostè la presó, per a l'exfiscal, no hi ha risc de fuga perquè tots es varen presentar, fins i tot "Forn va tornar" per comparèixer davant del jutge. No hi ha risc de destrucció de proves perquè totes les té la Guàrdia Civil i l'únic que hi ha és reiteració delictiva, un fet que és difícil d'argumentar perquè Sánchez no és a l'ANC i aquesta se segueix mobilitzant, Forn no és conseller d'Interior i de Junqueras es diu que el seu trajecte de la presó al Parlament pot provocar manifestacions: "Això no és reiteració delictiva"





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
19 de febrer de 2018, 13.10 h



Tan se els dona la opinió de mil juristes. Van a la seva i la seva es escanyar a Catalunya. Sempre ha sigut massa important per ells, que son miserables i rastres unionistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.