directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Ridao creu que un cara a cara entre Mas i Montilla seria un 'monòleg autonomista'

ERC i ICV denuncien que apostar per un cara a cara és negar la pluralitat de la política catalana

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Els portaveus d'ERC i ICV, Joan Ridao i Joan Herrera, han coincidit en assenyalar que limitar els debats electorals televisius als candidats del PSC i CiU, José Montilla i Artur Mas, seria negar la realitat plural de la política catalana. Ridao ha explicat que no només seria un 'atac' contra el pluralisme sinó que constituiria un 'monòleg autonomista' perquè el 'debat real' és 'autonomia o independència. Per la seva banda, Herrera creu que PSC i CiU intenten 'despistar' i 'fer veure' que 'Catalunya és un model a dos, quan és plural'. Per aquest motiu, Herrera s'ha felicitat de tenir aquest model i l'ha reivindicat perquè les majories es decideixen per la pluralitat.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu d'ERC, Joan Ridao, creu que el país 'no es perdrà absolutament res' si no hi ha un cara a cara entre Mas i Montilla. El portaveu considera que d'aquesta manera s'atacaria el pluralisme i el debat es convertiria en un 'monòleg autonomista' que no entraria al debat real que per Ridao és 'autonomia on independència'. Per Ridao cal presentar una 'autèntica disjuntiva' sobre si 'continuem com ara o fem un pas endavant' cap a la sobirania com planteja ERC. Per aquest motiu, segons el portaveu, per un 'autèntic debat' caldria comptar amb els republicans.

A Ridao li sabria greu que CiU i PSC trenquessin amb la tradició dels debats a sis, perquè Catalunya és plural i fa 30 anys que compta al seu Parlament amb sis forces polítiques. La catalana, ha dit, és una 'societat plural en la que conviuen diferents opcions polítiques' i ha recordat que no s'escull un president, sinó un Parlament.

Des d'ICV, Joan Herrera, creu que tant PSC com CiU els 'interessa negar la realitat' que pel portaveu és que a Catalunya les 'majories no les defineixen dos partits'. Herrera considera que en les passades eleccions una majoria va votar per una opció plural. El portaveu té la sensació que totes dues formacions intenten 'despistar' i 'fer veure' que Catalunya és un model a dos, com l'estat espanyol, però 'per sort' al país les eleccions es decideixen per la 'pluralitat'. Si volen un cara a cara, ha dit, 'ens apropem a un model més bipartidista' i Herrera creu que cal reivindicar el model català amb diferents opcions.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
14 d'octubre de 2010, 13.17 h

II EN VOS SR RIDAO QUINA MENA DE DEBAT SERIA ? EL DE UN TRIPARTIT FUTUR AMB DRET A DECIDIR QUIN COLOR DE CALÇOTETS ENS POSEM AVUI ?FOTI A FORA AL PUIGCERCOS I ES PODRIA PARLAR UNA ALTRE VEGADA DE UNA ERC INDEPENDENTISTA TORNI A CATALUNYA I VEURA UNA ALTRE REALITAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
14 d'octubre de 2010, 12.28 h

#3 Aquest comentari vostre que heu copiat d'un altre article, us l'han respost degudament en aquell, i a hores d'ara em penso que no l'heu contestat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC
14 d'octubre de 2010, 00.09 h

#3 Tot això quan dius que ho has somiat? La hipocresia dels convergents i unionistes disfressats no té límits. Quin fàstic. XD


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 d'octubre de 2010, 23.59 h

Recordeu aquell día llunyà en que aquests d'ERC van issar la bandera espanyola a Governació? quina humiliació, oi? quina vergonya! ... recordeu aquell día que malgrat la confiança que en ells vam dipositar van decidir, pel seu compte, que preferíen poltrona a país?... és això el dret a decidir? han passat díes, oi? és d'aquelles coses d'inici de legislatura que tendeixen a passar mig inadvertides cap al final, però mira per on, ... no obliem, ... i ara s'acosta el moment de passar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lluis fletxa Agramunt
13 d'octubre de 2010, 16.44 h

El PSCiU es la gran gangrena putrefacta que corromp la nació catalana des de fa 35 anys. Ara volen amagar a les altres opcions polítiques amb un fals "debat" entre les dos cares de la mateixa moneda falsificada que representen Montilla i Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARA, ERC fletxa Berga
13 d'octubre de 2010, 16.40 h

Ja només falten 48 dies per que una majoria de diputats i diputades independentistes, entre altres coses, puguin exigir als JUTGES que dictin justícia i que tanquin a la presó a les cúpules mafioses i corruptes dels socialistes i convergents..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.